Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 10:07:26   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Superchlapi zaujmou ženy i muže

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 28.04.2016


Změna je život! Interaktivní reality show Superchlapi začíná! Divákům přináší adrenalin, emoce, zábavu, humor i silné lidské příběhy. Obyčejní chlapi, kteří se rozhodli na sobě pořádně zamakat a změnit tak svůj dosavadní život. Ženy budou žasnout a muži najdou inspiraci pro svůj život. Nudit se nebude nikdo! Kdo z nich to dotáhne až do finálového závodu – jednoho z nejtěžších v ČR?


Sledujte od neděle 1. května ve 21.30 na Primě!

Ze stovek přihlášených odvážlivců vzešlo 8 statečných mužů. Všechny čeká pořádná dřina a několikaměsíční tvrdý trénink, aby zvládli náročný triatlonový závod (1,9 km plavání, 90 km na kole, 21 km běhu). Rozhodně jim pomůže vedení zkušeného trenéra Jana Vaňka, který se věnuje české triatlonové špičce.

Těšit se můžete na policistu Jakuba, kterého přihlásila manželka; charismatického Francouze Davida, žijícího v Česku; upovídaného Petra – soutěžícího, známého již ze soutěže Hledá se táta a máma; vyhazovače Martina, který je se dvěma dětmi na mateřské dovolené; nejstaršího účastníka Jiřího, který se nebojí přijmout takto náročnou výzvu; vlasatého Jaroslava, který sám vychovává dvě děti; záletníka Rudolfa – velkého vtipálka, na kterého ale musí dohlédnout manželka, a Jirku II, pro kterého je, vzhledem k jeho fyzičce, tento závod snad největší výzvou. Zvládnou velmi náročnou přípravu, kolik z nich se dostane až do závodu a kdo nakonec zvítězí?

Sledujte příběhy chlapíků, kteří se rozhodli změnit svůj život a něco dokázat sobě i okolí. V rekordně krátkém čase se musí připravit na náročný závod. Každý z nich má jiný příběh, motivaci i zázemí. Přesto jsou jeden tým. Uvidíte nejen sportovní výkony, ale hlavně příběhy ze života obyčejných chlapů.

Superchlapy čeká první trénink. Počasí jim však nebude přát. Jak si poradí s vražedným kopcem, mrazem, závějemi sněhu, ale hlavně s nesmlouvavým trenérem? Nenechte si ujít první díl jediného seriálu, ve kterém uvidíte jenom opravdové chlapy!

Trenér Jan Vaněk k tomu dodává: „Trénovat „profíky“ znamená den ode dne přesně dávkovat tréninkové dávky, téměř denně tedy se závodníkem být v kontaktu a mít přesný přehled o jeho zdravotním stavu, míře únavy atd. Trénují již několik let, většinou od dětství čí útlého mládí. Pokud jsou již v tomto věku správně vedeni a mají dostatečný základ pro další vývoj, není nutné se příliš obávat zatížit je vysokými, (samozřejmě adekvátními, jejich sportovnímu vývoji) tréninkovými dávkami. Ale hlavně se pracuje již s téměř „hotovými“ závodníky jejichž cílem je co nejlepší sportovní výkon a na ten je nutno co nejpřesněji naladit formu.

„Hobíci“ jsou většinou bývalí sportovci, kteří sportovali i v jiných sportech než v triatlonu. Jejich trénink se liší v tom, že je třeba hlavně hlídat, aby příprava probíhala adekvátně ke „zbytku“ jejich trénovanosti. Většina z nich si totiž někde přečte, jak trénují světové špičky a snaží se je v jejich tréninku napodobovat. To je vlastně kontraproduktivní pro jejich výkonnostní vzestup a je velmi reálné nebezpečí zranění a hlavně přetrénování. Je naprosto běžné, že takovému potenciálnímu závodníkovi je nutné trénink výrazně snížit, protože je v permanentní únavě.

Partička „SUPERCHlAPŮ“ je příklad v podstatě začínajících triatlonových hobíků, kteří sice mají někdy i vysokou kondici, ale je to spíš maximální a výbušná síla, kterou získali ve fitku. Pro výkon v triatlonu je ale zásadní co nejvyšší úroveň obecné vytrvalosti a vytrvalostní síly. To samozřejmě musí být podpořeno i co nejsprávnější technikou jak plaveckou, tak v cyklistice i v běhu. Nejtěžší úkol je přesvědčit je o tom, že jsou v podstatě začátečníci a je třeba taky podle toho dávkovat tréninkové zatížení. Trochu mohou mít dojem, že trénují málo, ale při testech s překvapením zjišťují, že jejich vytrvalostní výkonnost velice stoupá.

Na pořadu mě baví sledovat práci štábu, zákulisí výroby takovéhoto pořadu, to jsem samozřejmě neměl šanci nikdy vidět. No, a samozřejmě samotný proces seznamování se s novými triatlonovými „klienty“, tvorba tréninkových plánů pro ně atd. Každý z nich je naprosto jiná osobnost, jejich somatotypy jsou taky „ode zdi ke zdi“. Vzhledem k tomu, že to většinou nejsou triatlonové talenty, je to o to větší výzva a v důsledku je to i ověření správnosti mých tréninkových metod.“


Pojďte do toho s námi! Sledujte od neděle 1. května ve 21.30 na Primě!


Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
28.04.2016 • Zázraky přírody podpořily výcvik asistenčních psů více než milionem korun
28.04.2016 • TV Nova připravuje druhou řadu show Tvoje tvář má známý hlas!
27.04.2016 • Česká televize uvede na Prvního máje film s Jiřinou Bohdalovou Každý milion dobrý
26.04.2016 • Horná Dolná tradične kraľovala pondelkovému večeru!
26.04.2016 • Skutečné příběhy
26.04.2016 • Show Jana Krause – 27. 4. 2016

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist