Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 23.04.2024 - 15:21:00   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Květnové programové tipy HBO a HBO HD

  Autor: HBO Europe/satCentrum , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 30.04.2016


Mission Impossible – Národ grázlů – povinná jízda pro všechny fanoušky akčních thrillerů, Toma Cruise a celé této špionážní série. Od 8. května na obrazovkách hlavního programu HBO. Dalším titulem, který stojí za pozornost je Garderobiér – skvěle obsazená adaptace slavné divadelní hry s Antony Hopkinsem, Ian McKellenem a Emily Watson v hlavních rolích.

Zpívající Meryl Streep v roli stárnoucí rockerky, která chce napravovat chyby minulosti a usmířit se se svou rodinou. Trojnásobně Oscarem oceněná herečka si v komediálním dramatu Nikdy není pozdě zahraje se svou skutečnou dcerou a film slibuje pohodový nedělní večer v dobré společnosti. Divákům, kteří rádi sledují dokumentární filmy, HBO nabídne speciál z cyklu VICE – Svět pod lupou: Islámský stát, který pomůže pochopit příčiny vzestupu IS, tedy téma více než aktuální.




Tip měsíce:

MISSION: IMPOSSIBLE – NÁROD GRÁZLŮ (Mission: Impossible – Rogue Nation)

Tom Cruise se vrací v pátém filmu populární špionážní série! A v napínavých akčních scénách dokazuje, že je pořád ve skvělé formě. Coby agent Ethan Hunt se opět ocitá v takřka neřešitelné situaci. CIA nechá zavřít tajnou vládní službu IMF a Hunt tak musí jednat na vlastní pěst. Spolu se svým týmem se pustí po stopě vražedné organizace zvané Syndikát a ve snaze zabránit teroristické hrozbě spolupracuje s tajemnou agentkou... Režisér a scenárista Christopher McQuarrie už s Cruisem natočil krimi Jack Reacher: Poslední výstřel, navíc má doma Oscara za scénář k thrilleru Obvyklí podezřelí.

2015 | 126 minut | 12 | akční thriller
Režie: Christopher McQuarrie
Hrají: Tom Cruise, Jeremy Renner, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Ving Rhames

Neděle 8. května ve 20:00 hod.



Nedělní premiéry

ŠPIÓN (Spy)

Špionská komedie, která si utahuje z bondovek, slavila v kinech obrovský úspěch. Americká komička Melissa Mc-Carthy si tu zahrála zakřiknutou počítačovou analytičku CIA, která stojí v pozadí nebezpečných misí. Zatímco superagent nasazuje krk v terénu, ona sedí v suterénu a do sluchátka mu radí, co dělat. Když je však její partner zneškodněn, dobrovolně se přihlásí, aby v utajení překazila prodej jaderné bomby. Dynamické akční scény, vtipné dialogy a sympatickou McCarthy doplňuje elegantní Jude Law coby její parťák a až překvapivě zábavný Jason Statham, který si střílí sám ze sebe i svých akčních rolí. Špión byl nominován na dva Zlaté glóby: pro nejlepší herečku a za nejlepší komedii.

2015 | 115 minut | 15 | akční komedie
Režie: Paul Feig
Hrají: Melissa McCarthy, Rose Byrne, Jason Statham, Miranda Hart, Jude Law

Neděle 1. května 2016 ve 20:00 hod.


GARDEROBIÉR (The Dresser)

Oscarový Anthony Hopkins a Zlatým glóbem oceněný Ian McKellen vévodí nové adaptaci slavné divadelní hry.
Příběh starého principála (Hopkins) a jeho garderobiéra (McKellen) se odehrává jedné osudové noci během druhé světové války. Zatímco bomby padají a sirény kvílí, v malém anglickém divadle se kočovní herci chystají na představení Krále Leara. Jenže po principálovi a zároveň představiteli hlavní role jakoby se slehla zem. Jeho garderobiér se ze všech sil snaží situaci zachránit. Britský snímek přináší vtipný i dojemný příběh o přátelství a věrnosti, v němž principál přemýšlí nad svým životem a pokouší se urovnat vztahy se zaměstnanci dřív, než se opona zvedne naposledy.

2015 | 105 minut | 12 | drama
Režie: Richard Eyre
Hrají: Ian McKellen, Anthony Hopkins, Emily Watson, Vanessa Kirby, Edward Fox

Neděle 15. května 2016 ve 20:00 hod.


NIKDY NENÍ POZDĚ (Ricki and the Flash)

Že umí dobře zpívat, předvedla Meryl Streep už v muzikálech Mamma Mia! a Čarovný les. Tentokrát si ke zpěvu přibrala ještě kytaru a proměnila se ve stárnoucí rockerku, která se po letech vrací domů. Celou dobu se věnovala pouze kariéře, a tak chce teď napravit všechny chyby a usmířit se s rodinou. Filmovou dceru Meryl Streep ztvárnila její skutečná dcera Mamie Gummer. Vedle tradičně úžasného výkonu šestašedesátileté tříoscarové herečky tak snímku dodává na působivosti právě jejich přirozená souhra. Komediální drama plné živých hudebních vystoupení režíroval Jonathan Demme, oceněný Oscarem za thriller Mlčení jehňátek. Scenáristka Diablo Cody pro změnu získala Oscara za film Juno.

2015 | 97 minut | 12 | komediální drama
Režie: Jonathan Demme
Hrají: Meryl Streep, Mamie Gummer, Rick Springfield, Kevin Kline, Audra McDonald, Sebastian Stan

Neděle 22. května 2016 ve 20:00 hod.


NÁSTUPCE (All the Way)

Drama z produkce HBO Films přináší strhující pohled na první rok vlády prezidenta Lyndona B. Johnsona. Ten skládá přísahu ihned po atentátu na Johna F. Kennedyho, podporuje vyhrocení konfliktu ve Vietnamu a řeší problémy kolem vydání zákona o občanských právech. V hlavní roli se představí držitel Zlatého glóbu a čtyř cen Emmy za seriál Perníkový táta Bryan Cranston, který si už Johnsona zahrál na Broadwayi a za svůj výkon si odnesl divadelní cenu Tony. Filmovou adaptaci navíc napsal Robert Schenkkan – autor původní hry, ověnčené další soškou Tony, pro nejlepší inscenaci. Diváci mohou snímek zhlédnout také na HBO GO, kde bude dostupný od 22. května, tedy pouhý den po americké premiéře!

2016 | 132 minut | 12 | biografické drama z produkce HBO
Režie: Jay Roach
Hrají: Bryan Cranston, Anthony Mackie, Melissa Leo, Bradley Whitford, Stephen Root

Neděle 29. května 2016 ve 20:00 hod.



Nenechte si ujít

VICE SPECIÁL – SVĚT POD LUPOU: ISLÁMSKÝ STÁT (VICE Special Report: Fighting ISIS)

Exkluzivní speciál zpravodajského magazínu americké HBO zpracovává další šokující kauzu. Novinář Ben Anderson se vydal mezi irácké vojáky, kteří bojují proti Islámskému státu, aby prozkoumal příčiny vzestupu této obávané organizace a zjistil, jaká strategie by ji mohla zastavit a ukončit vládu teroru. Anderson získal přístup na tři frontové linie v Iráku, kde sunnitské, šíitské a kurdské jednotky bojují o život, navštívil také ruské vojenské síly v Sýrii a setkal se se zajatými bojovníky IS v Kurdistánu. V dokumentu zazní i rozhovory s lidmi, kteří se problematikou IS zabývají, jako jsou Ali Khedery, nejdéle sloužící americký státní úředník v Iráku, nebo ruský premiér Dmitrij Medveděv.

2016 | 45 minut | 15 | dokument z produkce HBO

Čtvrtek 5. května 2016 ve 21:30 hod.


CHAPPIE (Chappie)

Svět blízké budoucnosti. Na dodržování pořádku v ulicích dohlížejí mechanické policejní jednotky. Jejich mladý vynálezce však touží vytvořit nový typ robota: takového, který dokáže sám myslet a cítit. A tak si z firmy tajně „vypůjčí“ vyřazený exemplář a přeprogramuje ho. Než ale stačí své dílo dokončit, ukradne mu ho parta zločinců. A zatímco se o něj a jeho výchovu přetahují, vedení společnosti se dobráckého robota jménem Chappie snaží zničit. Snímek, který v sobě spojuje hravost komedie Číslo 5 žije a drsnost RoboCopa, režíroval odborník na sci-fi Neill Blomkamp, jenž má na kontě už District 9 a Elysium. Hlavního záporáka si s chutí střihl Hugh Jackman.

2015 | 115 minut | 18 | akční sci-fi
Režie: Neill Blomkamp
Hrají: Sharlto Copley, Dev Patel, Ninja, Hugh Jackman, Sigourney Weaver

Pátek 6. května 2016 ve 20:00 hod.


VĚČNĚ MLADÁ (The Age of Adaline)

O tom, že zůstat navždy mladý není žádná výhra, vypráví romantické drama s půvabnou Blake Lively v hlavní roli. Když devětadvacetiletá Adaline přežije autonehodu, stane se podivná věc. Přestane stárnout! Čas plyne a jí za celých osmdesát let nepřibude jediná vráska. Musí se ale stranit ostatních, aby nikdo neodhalil její tajemství. Jenže pak se seznámí se sympatickým Ellisem (Michiel Huisman, který se proslavil v seriálu Hra o trůny) a zamiluje se. Po setkání s jeho rodinou se však věci znovu zkomplikují. Ellisův otec v ní totiž pozná svou dávnou lásku… V menší roli táty se objeví hvězdný Harrison Ford.

2015 | 108 minut | 12 | romantické fantasy
drama
Režie: Lee Toland Krieger
Hrají: Blake Lively, Michiel Huisman, Harrison Ford, Ellen Burstyn, Kathy Baker

Sobota 14. května 2016 ve 20:00 hod.



Placený filmový kanál HBO vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách DIGI TV, freeSAT, Magio TV, T-Home, Flix TV a Skylink na satelitech Thor 6 na pozici 0,8 st. západně, Amos 2 na pozici 4,0 st. západně, Eutelsat 16A na pozici 16,0 stupňů východně a Astra 3B na pozici 23,5 stupňů východně. Oficiální stránka HBO: www.hbo.cz.

Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry všech dabovaných kanálů - HBO a HBO HD, HBO2 i HBO3 si můžete stáhnout na webu satCentrum v sekci TV program.


S využitím programových tipů Pavly Brožkové, PR & Marketing Coordinator - HBO Europe,
připravila redakce satCentrum, 30. 4. 2016, foto archiv HBO Europe, po kliknutí na obrázek se zvětší.






  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
01.05.2016 • Dokumentární láska na Prima ZOOM v 18. týdnu
29.04.2016 • Květnové seriálové tipy HBO3
29.04.2016 • Richard Strauss: Elektra v satelitním přímém přenosu MET: Live in HD v sobotu 30. 4.
28.04.2016 • Světový snooker dalších 10 let na Eurosportu - Eurosport podepsal dohodu s World Snooker a IMG
28.04.2016 • Premier League vrcholí, na Nové DIGI TV uvidíte bitvu Leicesteru a Manchesteru United
28.04.2016 • Májové filmové lahůdky na Cinemaxu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist