Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 14:38:12   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Život je plný překvapení – důkaz na Prima ZOOM v 19. týdnu!

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 08.05.2016


Nechte se překvapovat přírodní, historickou, vědeckou i záhadologickou podívanou na Prima ZOOM. Dokumentární skvosty pro vás: jaké je Léto ledních medvědů; představíme vám Svět světélkujících tvorů; jedni z nejohroženějších Hulmani: Poslední svého druhu; budeme mít Radost z náhody a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

Premiérové tematické bloky vždy pondělí až neděle v čase 18.00 – 22.00 hod.:

10. 5., 21.00 – Poslední duel

V srpnu 1826 se respektovaný obchodník za úsvitu sešel se svým bankéřem. Jejich neshody okolo přečerpání účtu vedly k duelu na smrt. Jako zbraně si vybrali pistole. Bankéř byl bývalým vojákem a jako takový skvělým střelcem. Obchodník naopak v životě nevystřelil ze zbraně. Bankéř byl předkem hlavního politického korespondenta BBC Jamese Landalea, který v dokumentárním filmu kráčí po stopách smrtícího Posledního duelu.


11. 5., 21.00 – Léto ledních medvědů

Lední medvědi jsou králové divoké Arktidy. Přizpůsobili se životu na sněhu a ledu. Nehostinné podmínky zdánlivě bez života se staly jejich královstvím. Ledním medvědům se na zamrzlém oceánu daří skvěle. Loví mořské savce, kteří se vynoří, aby se nadechli, nebo vylezou nad hladinu, aby si odpočinuli. Někteří lední medvědi dokonce celý život nevkročí na pevninu. Přesto existuje jedno místo, kde jiní medvědi stráví na pevnině dlouhé letní měsíce. Jak přežívají v prostředí, které neznají? A bylo by možné, aby se jejich nově nabyté schopnosti staly klíčem k přežití celého druhu v dobách čím dál teplejšího klimatu?


12. 5., 23.00 – Arlberg: Skrytý ráj

Na hluboce zasněžené svahy dopadá další sníh. Na strmých horských hřebenech vytvořil vítr závěje bizarních tvarů. Dole pod nimi dolehla tíha této mrazivé krásy na švýcarské borovice. Arlberg je zosobněním idylicky krásné zimy a zároveň kolébkou arktického lyžování. Tento proslavený lyžařský resort, který spojuje tyrolské Alpy s Vorarlberskem, však nabízí ještě mnohem víc.


13. 5., 20.00 – Svět světélkujících tvorů

Miliony let před tím, než Thomas Edison rozsvítil první elektrickou žárovku, vyzbrojila matka příroda širokou škálu druhů od medúz po světlušky jejich vlastním interním zdrojem osvětlení. Teprve teď se vědcům daří odhalit biologická tajemství těchto druhů a využít je mnoha různými způsoby – včetně stopování rakovinotvorných buněk, zjišťování infekcí, nebo dokonce využít je jako osvětlení celých měst. Tomuto skvělému jevu se říká bioluminiscence a vyskytuje se jenom u jednoho procenta tvorů na Zemi. Lidem se poprvé v dějinách daří využívat miliony let evoluce ve vlastní prospěch.


14. 5., 21.00 – Hulmani: Poslední svého druhu

Hulmani patří k nejvíce ohroženým živočišným druhům na světě. Jejich populace je malá a míst, kde se vyskytují, není mnoho. Největší hrozbu představují nemilosrdní, nezodpovědní pytláci. Kvůli jejich opovrženíhodnému počínání od 60. let klesla populace hulmanů z původních 2 500 až 2 800 opic na pouhých 50 posledních jedinců svého druhu. Budoucnost hulmanů je v kritickém ohrožení. Každý hulman je vzácný a nesmírně důležitý. Ale jisté dvě nepředstavitelně cenné samičky zosobňují šanci svého druhu na nový začátek. Začala mezinárodní operace na záchranu hulmanů.


14. 5., 23.00 – Hledání ztracených obrů (Obří záhada)

Dva těžce pracující kameníci Bill a Jim Vierovi narazili před několika lety v lesích Massachusetts na něco, co jim navždy změnilo život a může změnit také naše dějiny. Bratři Vierovi našli propracované kamenné stavby a tunely, které by mohly být stopou po ztracené civilizaci – takové, o které se nezmiňují žádné historické prameny. Další průzkum místa vedl k ještě mrazivějšímu objevu: v srdci této ztracené civilizace žily obří humanoidní bytosti, dávní vládci Severní Ameriky. Dokumentární seriál Hledání ztracených obrů sleduje bratry Vierovy, jak otevírají tajné komnaty, vstupují do podzemních tunelů a zkoumají záhadné pohřebiště. Snaží se najít jedinou kost, jediný vlas, kousíček lidského DNA, díky kterému by mohli odhalit dosud utajenou kapitolu nejen americké historie.


15. 5., 23.00 – Radost z náhody

Matematickou pravděpodobnost jsme nikdy předtím nevyužívali tak často jako dnes. Pojišťováci se snaží vypočítat, jak reálné je, že se dožijeme devadesátky. Banky hodnotí, jak velká bude příští rok inflace. Věříme, že naše životy ovlivňuje nějaký „osud“. Profesor Univerzity v Cambridge David Spiegelhalter se snaží shrnout, co přesně náhoda je a jakou roli hraje v našem moderním světě. Nebojí se přitom položit několik základních otázek: jak to, že čím starší jsme, s tím delším životem můžeme počítat?

Nechte se překvapovat s Prima ZOOM.


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.

premiérové bloky        18.00 – 20.00 hod.              20.00 – 22.00 hod.
pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
úterý Po stopách historie Zvířata a my
středa Fascinující příroda Drsný svět
čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
sobota Úchvatná říše zvířat Odkazy dávných civilizací
neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení, 8. 5. 2016





  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
09.05.2016 • Discovery poradí, jak projít Jižní Ameriku bez halíře v kapse, představí i nejnebezpečnější práce na světě
07.05.2016 • Kontroverzní reality rodina Kardashianových/Jennerových je zpět v nových dílech seriálu Držte krok s Kardashians na televizi E!
05.05.2016 • Všechny zápasy hokejového šampionátu nabídne ČT živě
04.05.2016 • Televizní kanál Viasat Nature uvede dokumentární seriál Velký bariérový útes
02.05.2016 • Květnové programové tipy HBO GO
01.05.2016 • Dokumentární láska na Prima ZOOM v 18. týdnu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist