Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 23:55:52   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Discovery poradí, jak projít Jižní Ameriku bez halíře v kapse, představí i nejnebezpečnější práce na světě

  Autor: Ewing PR , e-mail: info@ewingpr.cz Přidané: 09.05.2016


Projít celý kontinent bez jakékoliv hotovosti? Určitě to jde, ale pohodová dovolená to patrně nebude. Seriál Bezplatná jízda prozradí, jak si s takovou výzvou poradí dva dobrodruzi, environmentalista Rob Greenfield a filmař James LeVelle. Oba dva se vydají do Jižní Ameriky, aby zkusili, kam až je nohy dovedou, pokud se spolehnou jen na pomoc místních obyvatel. Neskončí ale hned za hranicemi?


Jsou ale i daleko nebezpečnější věci než adrenalinový výlet. Někteří lidé totiž riskují svůj život kvůli práci. Pilotování letadla v extrémních podmínkách? Montování konstrukcí v mořských hlubinách? Nebo snad výzkum prováděný na aktivní sopce? I tato zaměstnání představí seriál Nejnebezpečnější pracovní pohovor.

Každý je trochu jiný. Nevidí se sice poprvé v životě, ale i rozhodně se neznají tak dobře, jak se od dvou lidí, kteří se společně chystají procestovat skoro celý kontinent, očekává. Rob a James se setkají na letišti Rio de Janeiro a rovnou vyráží na svou vzrušující výpravu. Cíl? Přejít Jižní Ameriku za 72 dní. Možná si říkáte, copak je tohle za výzvu – vždyť takový Phileas Fogg měl 80 dní na celý svět. Jenže na rozdíl od pana Fogga nemají naši dobrodruzi neomezený rozpočet. Naopak, na svých 9 000 kilometrů se vydávají bez jediného haléře! Rob i James se chtějí spoléhat jen na pomoc a porozumění od lidí, které cestou potkají. S sebou si proto berou pouze pas a zubní kartáček.


Zvládli se živit na ranči, ale nerozhádají ty dva nepřekonatelné rozdíly?

Argentina, Bolívie, Brazílie, Kolumbie, Ekvádor a Peru. To je seznam zemí na cestě, na kterou se oba dobrodruzi vydali. Občas musí přespat pod širým nebem, vyzkouší si pobyt ve favele vyhlášené vysokou kriminalitou, jindy je nouze zažene do chatrného přístřešku veřejných toalet. Čelí bouřkám i stresu – a napětí mezi nimi vzrůstá. Snadné to není ani s jídlem. Zatímco jednou si pochutnají, tu a tam se celí hladoví musí spokojit se zbytky seškrábanými z talířů. Daleko častěji ale narazí na vstřícnost a přátelskost místních obyvatel. Ti se s oběma neváhají rozdělit i o to málo, co sami mají. Rob s Jamesem to ale rozhodně nechtějí zadarmo: pokud to jen trošku jde, jak na dopravu, tak na ubytování a jídlo si pokoušejí vydělat. Snaží se učit angličtinu nebo se nechají se zaměstnat na ranči, kde se starají o dobytek. Pro Roba, který je zapřisáhlý vegetarián, je to ale peklo. Rozdíly mezi dobrodruhy jsou ovšem čím dál větší… a ve finále dojde k nevyhnutelnému zlomu. Oba se rozhodnou pokračovat na vlastní pěst, aby se setkali těsně před cílem. Ale klapne to? Budou schopni dokončit svou výpravu bez koruny v kapse v 72 dnech?

Šestidílný seriál Bezplatná jízda uvidí diváci na Discovery Channel od neděle 22. května ve 20:00 hod..


Čím že se živíte, slečno? Aha, lezete na aktivní sopky…

Znáte to: první den v práci je vždycky ten nejhorší. Chcete se dobře uvést, ale jako naschvál se stanou ty největší maléry. Jenže existují zaměstnání, kde si chybičku nesmí dovolit ani začátečníci, kteří jsou pod dohledem zkušených kolegů. Jediný přešlap totiž může ohrozit nejen nováčka, ale i celý tým. Discovery představí 8 nebezpečných zaměstnání, a to očima uchazečů, kteří se tyto práce pokouší získat. S úpravou dřevin si obvykle spojíme zahradníka, který v poklidu stříhá lístky živého plotu. Jenže v Americe nabývá takové zahraničení extrémních podob: za jedno z nejriskantnějších zaměstnání se považuje odstraňování ohromných místních stromů. Je to práce výborně placená, ale nesmírně nebezpečná. Nováčci jsou navíc povzbuzováni, aby si šli po krku…

Erik a Dan se nepouští do lesa, ale do mořských hlubin. Chtěli by se uplatnit jako potápěči, kteří v obrovských hloubkách montují konstrukce. Pokud chtějí uspět, budou se muset striktně řídit pokyny svého šéfa, který platí za velkého drsňáka – jenže za jeho přísností je nutnost zajistit bezpečí své posádky.

Říká se mu „maják Středomoří“. Vulkán Stromboli je znám pro svůj specifický typ erupce, lávu chrlí v takřka pravidelných intervalech několikrát do hodiny. I proto je třeba ho pořádně prozkoumat. Do týmu vulkanologů by se velmi ráda dostala i Sarah. Ale nebude výprava přímo na aktivní sopku nad její síly?

Pořad Nejnebezpečnější pracovní pohovor má 6 dílů, diváci je uvidí od úterý 31. května ve 22:00 hod.


Lucie Javorková, Ewing Public Relations


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
09.05.2016 • Discovery a ČT podepsaly dohodu o vysílání olympijských her
08.05.2016 • Život je plný překvapení – důkaz na Prima ZOOM v 19. týdnu!
07.05.2016 • Kontroverzní reality rodina Kardashianových/Jennerových je zpět v nových dílech seriálu Držte krok s Kardashians na televizi E!
05.05.2016 • Všechny zápasy hokejového šampionátu nabídne ČT živě
04.05.2016 • Televizní kanál Viasat Nature uvede dokumentární seriál Velký bariérový útes
02.05.2016 • Květnové programové tipy HBO GO

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist