Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 03:04:23   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

S černou hvězdou na horizontu - 60. výročí vysílání z Ostravy

  Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 18.05.2016


Magdalena Dietlová a Richard Krajčo jako průvodci pořadem Černá hvězda aneb 60 let vysílání z Ostravy. Nevídané setkání známých osobností populární hudby i televizní zábavy s jejich fanoušky. Gala vystoupení v hale Gong, dotáčky z klubu Heligonka a z dalších míst spjatých s televizí skládají dohromady solidní porci dobré zábavy i s trochou potřebné nostalgie.


V režii Romana Motyčky jej Česká televize uvádí na svém prvním programu v sobotu 21. května ve 20:00 hodin.

„Hudba a zábava byly dva žánry, které se od počátku existence televizního studia v Ostravě uplatňovaly v jeho vysílání. To, že se ve své době prosadila celá generace ostravských zpěváků a muzikantů má na svědomí dobrá spolupráce s rozhlasovým studiem a pohotové zařazování hudebních pořadů do televizního vysílání,“ konstatuje při reminiscenci svého působení v Ostravě někdejší dramaturg Miloš Zapletal. Tuto úlohu ostravského televizního studia na začátku své kariéry potvrzuje i Richard Krajčo: „Díky pořadu Medúza jsem se zapsal do povědomí diváků nejdřív jako moderátor, přišla pak i první možnost vystoupit s kapelou v pořadu Sešli se a dnes už nás ostravské štáby natáčejí pro pořad Kombo ve vyprodaných halách.“

Za doprovodu orchestru pod vedením Borise Urbánka přišli jubilující televizi popřát ti, kteří se její zásluhou proslavili - Marie Rottrová, Petr Němec, Jaroslav Wykrent, Hana Zagorová, Heidi, Tanja, Láďa Křížek, Martin Chodúr, Ewa Farna, Pavel Dobeš, Markéta Konvičková a Elis. Pestrá dramaturgie koncertu přinesla i několik překvapení, od hitů kapel Citron a Buty ve velkých orchestrálních aranžích za doprovodu Janáčkova komorního orchestru, přes dechovku v podání Pavla Dobeše, až po poctu Karlu Krylovi nadějné dvojice Light & Love.

Písničkář Jaromír Nohavica se v pořadu objeví ve svém domácím prostředí klubu Heligonka. I jeho první televizní vystoupení v Divadélku pod věží je legendární, před 35 lety jej v něm Marie Rottrová představila širšímu publiku.

Pořad Černá hvězda nabídne vedle hudebních vystoupení archivní perličky a vzpomínky úspěšných ostravských protagonistů – od Luďka Eliáše, Tomáše Töpfera či Rajka Dolečka, kteří v Ostravě působili v šedesátých a sedmdesátých letech, až k Eduardu Hrubešovi, Petru Svobodovi, Davidu Vávrovi, či Miroslavu Donutilovi. Uvidíme i další osobnosti všech televizních generací, jako jsou například Eva Mudrová, Naďa Urbášková, Ondřej Suchý, Aleš Juchelka a další. Překvapením pro mnohé bude ostravská životní a televizní epizoda Karla Šípa.

Když dramaturg Marek Dohnal zval všechny tyto kumštýře do Ostravy na společné vystoupení, nikdo neodmítl. Jediná, která opravdu nemohla přijít, byla Věra Špinarová. Nahrávky z televizního archivu ji ale zastoupily.

Nejen pro pamětníky je toto ohlédnutí za historií jednoho televizního studia. Generace zakladatelů pomalu odchází a televizní vysílání už dnes vypadá jinak – i v oboru zábavy, hudebních a lifestylových pořadů. Ostatně samotná Černá hvězda o tom přinese důkaz.


Jolanda Pilařová, TS Ostrava


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
18.05.2016 • Dokumentární portrét výjimečného fotografa v režii Olgy Sommerové dnes na ČT art
17.05.2016 • Na Letnou se po 54 letech vrátí Stalin - kvůli natáčení filmu Monstrum
16.05.2016 • Nova exceluje s pořadem Tvoje tvář má známý hlas a opět dominuje českým televizním skupinám
16.05.2016 • Show Jana Krause – 18. 5. 2016
15.05.2016 • Na ČT art startuje nový třináctidílný cyklus Česká fotka
14.05.2016 • Superchlapi – trénink je čím dál náročnější a atmosféra houstne

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist