Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 07:19:36   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

National Geographic Channel a C&A zkoumají trvalou udržitelnost rozvoje v módním průmyslu

  Autor: Channels , e-mail: info@channels.cz Přidané: 19.05.2016


Při příležitosti evropské premiéry dokumentu Z lásky k módě upozorňují Alexandra Cousteau, celosvětově uznávaná přední odbornice na problematiku spojenou s vodou a jejím trvale udržitelným využíváním, a Jeffrey Hogue, ředitel mezinárodní maloobchodní módní značky C&A pro udržitelnost, na nutnost v souvislosti s bavlnou změnit paradigma v hodnotovém řetězci.


Dokument „Z lásky k módě“ bude mít na kanálu National Geographic Channel premiéru v pondělí 23. května v 18 hodin.

„Celosvětově se přibližně polovina našeho oblečení vyrábí z bavlny, ale konvenční způsob pěstování bavlny nenapravitelně poškozuje naši planetu,“ prohlásila Cousteau při promítání dokumentu v Berlíně. „Rádi podpoříme dokument, který otevírá možnosti trvale udržitelného rozvoje pěstování bavlny. V konečném důsledku bychom rádi upozornili módní značky i zákazníky na to, že tento způsob pěstování bavlny přináší zjevné výhody pro lidstvo a planetu,“ říká Hogue.

Alexandra Cousteau, jež diváky provází hodinovým dokumentem po Indii, Spojených státech a Německu, objasňuje divákům, jak je posun k udržitelným metodám výroby zásadní. Bavlna se ve světě pěstuje pouze na 2,4% orné půdy, přesto má na svědomí 24% celosvětové spotřeby insekticidů a 11% spotřeby pesticidů. Organická bavlna přináší značné ekonomické a ekologické výhody, ale celosvětově se jedná o méně než 1 % z celkové roční úrody.

V dokumentu podnikne Cousteau cestu na bavlníková pole v indickém Madhjapradéši, aby se v praxi seznámila s produkcí bavlny a poznala místní farmáře, jejichž životy se díky přechodu z konvenčního způsobu výroby na udržitelný výrazně zlepšily. Vedle pracovníků nestátních neziskových organizací v Indii i mimo ní se setká i s lídry oděvního průmyslu v Německu a USA.

Cousteau také hovoří s odborníky na udržitelný rozvoj ze společnosti C&A, jež patří mezi nejpokrokověji smýšlející maloobchodní prodejce, aby objasnila, proč je z celosvětového hlediska potřeba přejít na organickou bavlnu. „Evropští zákazníci potřebují pochopit, že prostřednictvím své volby podporují v zemích pěstujících bavlnu udržitelný rozvoj," říká Hogue.

Deborah Armstrong, výkonná viceprezidentka společnosti National Geographic Partners Europe, poznamenává: „National Geographic věří, že věda, bádání a příběhy mají sílu změnit svět. Způsob výroby oblečení má dopad na naše životní prostředí, ale jen málo lidí o tomto problému přemýšlí den co den. Dokument „Z lásky k módě“ na tuto problematiku upozorňuje a přichází i s možnými řešeními, do kterých se mohou zapojit diváci z celého světa."

Dokument „Z lásky k módě“ bude mít na kanálu National Geographic Channel premiéru v pondělí 23. května v 18 hodin. Více informací o pořadu najdete na www.natgeotv.com/cz/z-lasky-k-mode


National Geographic Channels International (NGCI)

National Geographic Channels International (NGCI) inspiruje diváky prostřednictvím své chytré a inovativní programové skladby. Klade otázky: co víme, jak nahlížíme na svět a co nás žene kupředu. Vlastníky společnosti jsou National Geographic Ventures (NGV) a FOX Entertainment Group. NGCI se podílí na závazku společnosti National Geographic Society vůči vědě, ochraně přírody a vzdělávání prostřednictvím svých šesti televizních programů: National Geographic Channel, National Geographic Channel HD, Nat Geo Wild, Nat Geo Wild HD, Nat Geo People a Nat Geo Mundo.

Celosvětově vysílá National Geographic Channel (včetně NGC U.S., což je společný podnik NGV a Fox Cable Networks Group) do více než 440 milionů domácností ve 171 zemích a 45 jazycích. V Evropě byl National Geographic Channel uveden v roce 2003 a Nat Geo Wild začal vysílat v roce 2007. V České a Slovenské republice vysílá National Geographic Channel do 1,5 milionu domácností prostřednictvím UPC, Telefonica O2, Skylink, T-Mobile, Slovak Telekom, Orange Slovensko, DIGI a dalších.

Další informace získáte na odkazu www.natgeotv.com/cz


O Channels:

Marketingová a distribuční společnost CHANNELS je dynamická a rozrůstající se firma působící na českém a slovenském trhu od roku 2003. Specializací společnosti je oblast vysílání, distribuce a marketingu tematických televizních stanic. S ohledem na stabilitu, tradici a dlouholeté zkušenosti vlastníků televizních společností přináší kvalitní obsah vysílání i související služby v oblasti marketingu a reklamy.


Lada Dobrkovská, Channels, zastoupení National Geographic Channel v ČR a SR




  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
19.05.2016 • Televize E! přináší hudební ocenění Billboard Music Awards 2016
18.05.2016 • Příroda, jak má být na Prima ZOOM
17.05.2016 • Roland Garros: Chris Evertová a John McEnroe opět na Eurosportu
17.05.2016 • Toulon Tournament 2016 - futbalová špecialita na Arena Sport
15.05.2016 • Svět je plný překvapení na Prima ZOOM ve 20. týdnu
14.05.2016 • Premiéra seriálu Preacher 30. května na stanici AMC

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist