Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 04.05.2024 - 22:13:38   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

Zítra začíná veletrh AMPER 2007

  Autor: TERINVEST/satCentrum , e-mail: info@terinvest.com Přidané: 26.03.2007


AMPER – jednotka Vašeho úspěchu! AMPER, největší veletrh v oboru elektrotechniky a elektroniky ve Střední Evropě, se koná tento týden - 27. – 30. 3. 2007 ve veletržním areálu PVA Letňany, a kromě tradiční silnoproudé elektotechniky zde bude prostor i pro prezentaci kancelářské a telekomunikační techniky, služeb elektronických komunikací, pro rádiová zařízení a systémy a také anténní a satelitní techniku.


Tyto obory byly původně součástí samostatného veletrhu INTEC, jehož jedinný ročník se uskutečnil v roce 2005, následujícího roku se veletržní správa TERINVEST rozhodla s přihlédnutím k tematické příbuznosti a zájmu firem sloučit přihlášené vystavovatele s více než 700 účastníky veletrhu AMPER 2006.


Letos své nejnovější výrobky a technologie v Praze představí na 807 vystavovatelů z evropských i mimoevropských zemí. Veletrh AMPER se právem řadí mezí události přesahující evropské parametry. Dokladem toho je mimo jiné účast 160 zahraničních firem zastupujících 23 zemí: Belgie, Bělorusko, Čína, Francie, Holandsko, Chorvatsko, Itálie, Korea, Maďarsko, Německo, Polsko, Rakousko, Rumunsko, Rusko, Singapur, Slovensko, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko, Taiwan, Turecko, Ukrajina a USA.

Zájem nemá jen odborná veřejnost, pro kterou je veletrh primárně určen, ale také hospodářské a státní instituce. O kvalitě výstavy hovoří i odborná spolupráce s pražským ČVUT, které nad ní letos převzalo záštitu. Stále se zvyšující intenzita zájmu o účast na veletrhu byla jedním z argumentů, které podnítily rozsáhlou modernizaci PVA Letňany, která začala již v minulém roce.

Dokončením nové výstavní haly č. 4, dostavbou pevné haly č. 5 a konstrukcí dvou zcela nových hal na místě bývalé haly č. 2 se už loni Pražský veletržní areál zařadil mezi kvalitní výstavní prostory skvělé novodobé úrovně.

Letos výrazně vzrostl počet vystavovatelů v oboru Automatizační, řídicí a regulační technika. Zájemci o výstavní plochu se už nevešli do jediné haly, a tak jim budou patřit hned haly dvě. Jednou z nich je nová hala 8, která vyrostla na ploše 3200 metrů čtverečních, a jen v ní bude zhruba 80 vystavovatelů z oboru automatizace. Čistá výstavní plocha letošního AMPERu činí 18 627 m2, přičemž hrubá výstavní plocha dosahuje velikosti 36 000 m2.

V hale 1 uvidí návštěvníci zařízení pro výrobu elektrické energie, vodiče a kabely a osvětlení.

Hala 2 představuje elektroinstalační techniku, haly 3 a 8 jsou vyhrazeny už zmiňované automatizační, řídicí a regulační technice, v hale 4 budou vystavované elektronické prvky a moduly. V hale 5 najde návštěvník celou řadu oborů -- měřicí a zkušební techniku, zabezpečovací techniku, pohony a výkonovou elektroniku, stroje, nářadí a pracovní pomůcky, a také služby.

Zbývají ještě haly 6 a 7 - první z nich je věnována elektroinstalační a druhá výpočetní a komunikační technice.

V termínu 27. – 30. 7. 2007 bude tak PVA Letňany s příhodnější infrastrukturou, přiměřeným počtem parkovacích míst a v neposlední řadě s příjemnějšími možnostmi občerstvení připraven lépe než kdykoliv v předcházejících letech na přivítaní očekávaného počtu návštěvníků v počtu, který se letos určitě překročí 50.000 (loňský veletrh navštívilo 49 883 návštěvníků).

Kromě tradiční prezentace vystavovatelů z elektrotechnických a elektronických oborů lze samozřejmě na veletrhu očekávat řadu doprovodných akcí, konferencí, seminářů a prezentací, které již tradičně provázejí tuto událost a jistě osloví všechny profesionály se zájem o aktuální situaci, rozvoj a diskusi k danému tématu. Nebude chybět ani tradiční soutěž o nejlepší exponát veletrhu – „Zlatý AMPER 2007“.

Novinkou budou letos Snídaně na veletrhu AMPER, které se konají vždy ráno od osmé do desáté hodiny. Jedná se vždy o krátkou konferenci na dané téma, doplněnou diskusí s odborníky a na slibovanou snídani také dojde. Výhodou je, že tyto akce nezaberou většinu dne, jak bývá zvykem, takže zúčastněným zbude čas navštívit v tentýž den i stánky, které je na veletrhu zajímají.

Kromě již zmiňovaných konferencí a seminářů, jejichž podrobný program najdete na webu veletrhu - www.amper.cz, jsou připraveny ještě další akce, mezi něž patří třeba už čtvrtý sněm Unie elektrotechniků, potřinácté dojde k celostátnímu setkání elektrotechniků České republiky Volt 2007, zajímavé určitě bude i diskusní fórum v hale 2 věnované například současným problémům a perspektivám elektrotechniky, evropským normám pro osvětlení či bezdrátovým sítím. Spoustu informací získají návštěvníci rovněž přímo na stáncích jednotlivých vystavovatelů.

Například zde bude vystavovat známá opavská firma TIPA, spol. s r.o. která do Prahy přiveze kompletní sortiment DVB-S a DVB-T receiverů, konvertorů, pozicionerů a multipřepínačů značky Golden Interstar a BigSat, satelitní paraboly Emme Esse, kabely Nordix a další satelitní a anténní komponenty. Stánek č.29 najdete v sektoru A v hale 3.

AMPER 2007 je ideální místo nejen pro představení nových výrobků, ale i pro setkání odborníků, výrobců a uživatelů elektrotechniky a elektroniky.


Připraveno s využitím podkladů Kateřiny Buchtové a Zuzany Šponarové ze společnosti TERINVEST, spol. s r. o., foto z loňské a předloňské výstavy: archiv redakce satCentrum.



Doplnění redakce:

Ani letos na veletrhu nebude chybět redakce webu satCentrum. Budeme se pohybovat mezi stánky, fotit zajímavé výrobky a celkovou atmosféru vám přiblížíme v reportáži po návratu z Prahy.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 3   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
27.03.2007 • Vzpomínka na Jana Šupáka [ 3 ]
21.03.2007 • Dubnová novinka "7 dní" - přílivová vlna z Mexika dorazila i na Cinemax [ 1 ]
21.03.2007 • Nova chce vyrábět zpravodajství ve kvalitě s vysokým rozlišením [ 9 ]
16.03.2007 • Formule 1 opět na Galaxii sport
15.03.2007 • Formule 1 startuje již tuto neděli
15.03.2007 • Top TV roste sledovanost

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Bohužel redakce má tentokráte ... 

27.03.2007 21:44 • Komenski
Bohužel redakce má tentokráte pravdu,firem z oboru sat.techniky zde bude jako šafránu, snad by za pozornost stála španělská fa Televés. Jinak Ampér se zdá být čím dál tím více doménou "silnoproudu", o čemž svědčí drtivá většina vystavovatelů.
Firma Tipa rozhodně není žádný specialista na satelitní techniku a takovouto naivní reklamu (zadara?) si rozhodně nezaslouží! Ono není problém navézt do Česka kamion nějakých krabiček,ale přiznat že ty krabičky moc nevydrží a jejich kvalita je hrozná.
 
 
  Firma TIPA na veletrhu vystavu ... 

26.03.2007 14:36 • satCentrum
Firma TIPA na veletrhu vystavuje a zaslala o tom do redakce informaci. Kdybychom podobnou informaci dostali od jakékoliv další firmy se satelitním sortimentem, zahrnuli bychom ji také do článku o veletrhu AMPER. Podle seznamu vystavovatelů na stránce www.amper.cz se ale obáváme, že takových jich zde moc nebude.
 
 
  To je nechutné PR 

26.03.2007 13:41 • Juan Martinez
Tak to je opravdu nechytný PR článek pro firmu TIPA a její poruchové příjmače GI a spol., které parazitují pouze na EMU.
Byl to článek o výstavě nebo o TIPě ? Předem děkuji za odpověď redakci.
 
 
Celkový počet komentářů: 3 / zobrazují se: 1 ... 3

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist