Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 23.04.2024 - 15:26:13   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Z domova | Články
 

Tisková zpráva z 10. zasedání RRTV, konaného dne 17. 5. 2016

  Autor: RRTV , e-mail: info@rrtv.cz Přidané: 20.05.2016



Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (dále jen "Rada") na svém 10. zasedání projednala 53 bodů programu. Vyhodnotila 25 stížností diváků a posluchačů, vydala pět upozornění na porušení zákona. Rada na svém 10. zasedání uložila čtyři pokuty.


Provozovateli AV-PARK s.r.o. pokutu ve výši 10 000,- Kč pro porušení licenčních podmínek licence sp. zn. 2012/509/sve/AVP, udělené k provozování televizního programu TV 13, šířeného prostřednictvím pozemních vysílačů v systému DVB-T, kterého se dopustil tím, že ve vysílání programu TV 13 ve dnech 3. až 4. ledna 2016 nenaplnil licenční podmínku denní aktualizace smyčky hlavního vysílání, a dále tím, že ve vysílání nebyla v rozporu s licenčními podmínkami vysílána doplňková a noční smyčka a nebyly vysílány licencí dané čtyři různé programové bloky po dvou hodinách, nýbrž byly po celých 24 hodin vysílány ve smyčce stejné pořady ve stejném pořadí.

Společností ORLING s.r.o. pokutu ve výši 10 000,- Kč za porušení povinnosti stanovené § 5d odst. 3 zákona č. 40/1995 Sb., ke kterému došlo zadáním reklamy - označení sponzora programu s motivem „Geladrink“, premiérově vysílané dne 8. září 2015 v čase 20:26:00 hodin na programu NOVA, neboť v této reklamě/označení sponzora absentuje zákonný text „doplněk stravy“.

Společnosti ŠLÁGR TV, spol. s r.o. pokutu ve výši 100 000,- Kč za provozování televizního vysílání bez oprávnění, kterého se dopustil tím, že poskytoval online vysílání programu ŠLÁGR TV prostřednictvím zvláštních přenosových systémů, aniž k tomu byl oprávněn podle tohoto nebo podle zvláštního zákona.

Společnosti Pivovary Lobkowicz, a.s. pokutu ve výši 20 000,-Kč, neboť zadáním reklamy na akci Pivovaru Klášter, která byla odvysílána dne 3. listopadu 2015 v 10:41:50 hodin, 12:43:07 hodin, 15:17:23 hodin a 15:41:38 hodin na programu Hitrádio FM Crystal (100,6 MHz Liberec), se dopustil porušení § 4 odst. 1 písm. a) zákona č. 40/1995 Sb., dle kterého reklama na alkoholické nápoje nesmí nabádat k nestřídmému užívání alkoholických nápojů nebo záporně či ironicky hodnotit abstinenci nebo zdrženlivost, jelikož dané obchodní sdělení lákalo spotřebitele ke konzumaci čtyř piv za účelem získání pátého piva zdarma.

Rada udělila společnosti RADIO UNITED BROADCASTING s.r.o. licenci k provozování rozhlasového vysílání prostřednictvím vysílačů se soubory technických parametrů Teplice 105,3 MHz / 100 W a Jičín 98,9 MHz / 50 W pro program Radio Beat a společnosti ORLICKO Media s. r. o. licenci k provozování rozhlasového vysílání šířeného prostřednictvím vysílačů se souborem technický parametrů Ústí nad Orlicí 95,5 MHz / 200 W pro program Radio Orlicko.

Rada udělila provozovateli RadioPraha s.r.o. souhlas se změnou skutečností uvedených v žádosti o licenci k provozování rozhlasového vysílání prostřednictvím vysílačů programu Rádio Dechovka, spočívající v přidělení druhého kmitočtu v pásmu středních vln Hradec Králové-Stěžery 792kHz / 10kW.

Rada uděluje provozovateli AZ Rádio, s.r.o. souhlas se změnou skutečností uvedených v žádosti o licenci k provozování rozhlasového vysílání programu Hitrádio Magic Brno, spočívající ve změně označení názvu programu na nový název Hitrádio City.

Rada udělila provozovateli O2 TV s.r.o. souhlas se změnou skutečností uvedených v žádosti o licenci spočívající ve změně názvu programů na O2TV Fotbal a O2TV Tenis.

Rada se seznámila s oznámením provozovatele FLIX.TV s.r.o. o změně skutečností uvedených v přihlášce k registraci převzatého rozhlasového a televizního vysílání šířeného prostřednictvím družice spočívající ve změně programové nabídky, a to v jejím rozšíření o převzaté zahraniční televizní programy Filmbox Family, Filmbox Extra HD, FilmBoxArtHouse, Docubox HD, Fastnfunbox, FightBox HD, Erox HD (24 h denně), Eroxx HD (24 h denně), Viasat Explore, Viasat History, Classica HD, Auto Motor Sport, Duck TV, National Geographic Wild (Nat Geo Wild), Baby TV, Kiss, Magic, SmashHits, Kerrang!, Box Africa, Fight Channel World HD, Spektrum HOME, Sport 1, CBS Reality.

Rada se seznámila s oznámením provozovatele UPC Česká republika, s.r.o. o změně skutečností uvedených v přihlášce k registraci převzatého rozhlasového a televizního vysílání šířeného prostřednictvím kabelových systémů a to zvýšení počtu programů dosud šířených pouze prostřednictvím kabelových systémů, které jsou nadále šířeny také prostřednictvím internetové sítě a dostupné na adrese www.horizon.tv (seznam programů šířených prostřednictvím internetové sítě je uveden na webové stránce www.upc.cz/horizon).

Rada se seznámila s oznámením provozovatele DIGI Czech Republic, s.r.o. o změně skutečností uvedených v přihlášce k registraci převzatého rozhlasového a televizního vysílání šířeného prostřednictvím družice spočívající ve změně programové nabídky, a to v jejím rozšíření o převzaté televizní programy: zahraniční - Arena sport 1, DIGI SPORT 3 (CZ HD), DIGI SPORT 4 (CZ SD), DoQ, Discovery ID Xtra, TV DOMA; český - HBO 3.

Rada se seznámila s oznámením provozovatele České Radiokomunikace a.s. o změně skutečností uvedených v přihlášce k registraci převzatého rozhlasového a televizního vysílání šířeného prostřednictvím pozemních vysílačů v systému DVB-T, DVB-T2, DAB spočívající ve změně programové nabídky zařazením českých televizních programů ČT Sport, NOVA, Prima a zahraničního televizního programu FunBox 4K, a to v Exp DVB-T2 vysílací síti pro experimentální účely (vysílač Praha město).

Rada se seznámila se studií On-demand Audiovisual markets in the EU - 2014-2015.

Podrobnější informace naleznete v přepisech usnesení Rady na www.rrtv.cz.


V Praze dne 19. 5. 2016, Bc. Ivan Krejčí, předseda Rady pro rozhlasové a televizní vysílání


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
21.05.2016 • Regionalnitelevize.cz získala v soutěži Marketér roku Duhového delfína
21.05.2016 • Počet stiahnutí Sea Hero Quest presiahol 1 milión
15.05.2016 • Letos odstartuje Mezinárodní festival filmové hudby a multimédií SOUNDTRACK Poděbrady
12.05.2016 • Edice ČT oslaví na Světě knihy 10 let své existence novými tituly
11.05.2016 • Tlačová informácia zo zasadnutia RVR dňa 10. 5. 2016
09.05.2016 • První podání podruhé - European Film Promotion a MFF Karlovy Vary opět představí nadějné mladé filmové režiséry

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist