Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 14:56:44   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Červnové programové tipy HBO a HBO HD

  Autor: HBO Europe/satCentrum , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 25.05.2016


Malé i velké diváky nadchne pokračování oblíbeného animovaného Hotelu Transylvánie. Fanoušci marvelovek si také přijdou na své, protože jednou z nedělních premiér je Fantastická čtyřka. Abychom vyvážili lehčí žánry a uspokojili i náročnější diváky, do programu zařazujeme unikátní dokument Dívka v řece, který letos získal Oscara za nejlepší krátkometrážní dokument. Příběh o problémovém, ale nesporně talentovaném chlapci a jeho sbormistrovi v podání Dustina Hoffmana v dramatickém filmu Životní šance je tipem na příjemný sobotní film.



Tip měsíce:

HOTEL TRANSYLVÁNIE 2 (Hotel Transylvania 2)

Jsou zpátky! Hrabě Drákula, jeho dcera Mavis se svým člověčím manželem i všechna monstra z prvního Hotelu Transylvánie. A nově k nim přibude Drákulův napůl lidský, napůl upíří vnuk Dennis. Brzy oslaví páté narozeniny, ale pořád mu ne a ne narůst upíří tesáky. A děda už z toho začíná být nervózní. A tak zatímco Mavis odjíždí na návštěvu příbuzenstva, Drákula se vrhne na poslední, zoufalý pokus, jak v Dennisovi probudit příšeru uvnitř. Pokračování animované komedie je snad ještě povedenější než první film. Vtipná podívaná, která zaujme děti i dospělé, sází na bláznivou partu strašidel, kterou v originále namluvili známí herci jako Adam Sandler.

animovaná komedie

Neděle 26. června ve 20:00 hod.



Nedělní premiéry

RUKOJMÍ (Captive)

Americké kriminální drama, inspirované skutečným případem, vypráví o duchovním střetu dvou ztracených existencí. Brian utekl z vězení, aby mohl vidět svého novorozeného syna. A teď po něm pátrá policie i celé město. Vezme si proto jako rukojmí svobodnou matku Ashley, která bojuje s drogovou závislostí, a drží ji v jejím bytě. A zatímco Ashley předčítá nahlas z knihy Proč jsme vůbec tady?, ona i její potenciální vrah se ocitnou na důležité životní křižovatce. V hlavních rolích excelují Kate Mara, známá ze seriálu Dům z karet či filmu Marťan, a David Oyelowo, jenž byl dvakrát nominovaný na Zlatý glóbus, mimo jiné za drama HBO Rozervaná duše.

2015 | 93 minut | 15 | kriminální drama
Režie: Jerry Jameson
Hrají: Kate Mara, David Oyelowo, Michael Kenneth Williams, Leonor Varela, Mimi Rogers

Neděle 5. června 2016 ve 20:00 hod.


PAPÍROVÁ MĚSTA (Paper Towns)

Po velkém úspěchu snímku Hvězdy nám nepřály přichází filmová adaptace dalšího románu Johna Greena. Děj Papírových měst se soustředí na nesmělého Quentina, který je zamilovaný do své sousedky Margo. Svérázná dívka, která zbožňuje záhady, ho jednoho večera vezme na vzrušující cestu nočním městem. A druhý den zmizí. Nechá za sebou jen tajuplné stopy, které Quentina a jeho kamarády zavedou na největší dobrodružství jejich života. Papírová města jsou veselým i dojemným filmem o teenagerech, ale nejen pro ně. Víc než o lásce jde tentokrát o příběh o přátelství a dospívání. Sympatickému obsazení vévodí Nat Wolff, který si zahrál už ve skvělém Hvězdy nám nepřály.

2015 | 104 minut | 12 | drama
Režie: Jake Schreier
Hrají: Nat Wolff, Cara Delevingne, Austin Abrams, Justice Smith, Halston Sage

Neděle 12. června 2016 ve 20:00 hod.


FANTASTICKÁ ČTYŘKA (Fantastic Four)

Nejnovější zpracování příběhů superhrdinského týmu, který se proslavil na stránkách komiksů, je rebootem filmové série. A tak to celé začíná od začátku. Čtyři mladí outsideři (a zároveň géniové) sestrojí teleport a přenesou se do jiné dimenze. Na neznámé planetě pak po nehodě získají fantastické schopnosti. Doma se musejí naučit, jak je využít, a společně zachránit Zemi před zákeřným nepřítelem. Efektní podívaná přináší poněkud jiný typ blockbusteru, který se v první půlce zaměřuje hlavně na postavy, akční scény přijdou na řadu později. Ve filmu se představí parta mladých talentů včetně Milese Tellera (alias bubeníka z dramatu Whiplash) nebo Jamieho Bella (někdejšího Billyho Elliota).

2015 | 96 minut | 12 | komiksové sci-fi
Režie: Josh Trank
Hrají: Miles Teller, Michael B. Jordan, Kate Mara, Jamie Bell, Toby Kebbell

Neděle 19. června 2016 ve 20:00 hod.



Nenechte si ujít

VICE SPECIÁL – SVĚT POD LUPOU: KONEC RAKOVINY? (VICE Special Report: Killing Cancer)

Další speciál zpravodajského magazínu Vice nahlíží do nejmodernějších laboratoří pro výzkum rakoviny na světě. Sleduje lékaře a vědce, kteří používají průkopnické metody v boji proti leukémii, glioblastomu či mnohočetnému myelomu. Zabývají se možnostmi virové léčby, při níž k uzdravení využívají známých chorob, jako jsou spalničky, chřipka nebo také virus HIV. A dosahují ohromujících výsledků! Novinář a moderátor Shane Smith v reportážích přináší i svědectví lidí, jimž se díky těmto revolučním postupům podařilo rakovinu porazit a přežít. Originální dokument americké HBO nabízí jeden z dosud nejucelenějších pohledů na toto téma.

2015 | 38 minut | 12 | dokument z produkce HBO
Účinkují: Shane Smith

Čtvrtek 2. června 2016 ve 21:40 hod.


NORA EPHRON: VŠECHNO JE NÁMĚT (Everything Is Copy)

Samotář v Seattlu, Láska přes internet, Když Harry potkal Sally… to jsou jen některé ze slavných filmů Nory Ephron. HBO připravilo otevřený portrét této americké scenáristky, režisérky a spisovatelky. Dokument, jejž natočil její syn Jacob Bernstein, popisuje Nořinu profesní cestu od postu novinářky až k pozici jedné z nejúspěšnějších filmařek v Hollywoodu. Nastíní i její soukromý život, který zahrnoval tři manželství. Zajímavý snímek obsahuje rozhovory se spolužáky z dětství, s kolegy jako jsou režisér Steven Spielberg nebo herci Tom Hanks, Meg Ryan a Meryl Streep, ale i s některými z Nořiných nejbližších, včetně jejích tří sester. Nora Ephron zemřela v roce 2012 ve věku 71 let.

2015 | 86 minut | 12 | biografický dokument z produkce HBO
Režie: Jacob Bernstein, Nick Hooker

Čtvrtek 9. června 2016 ve 21:45 hod.


DÍVKA V ŘECE: CENA ODPUŠTĚNÍ (A Girl in the River: The Price of Forgiveness)

Unikátní film o pákistánské dívce, která přežila pokus o vraždu ze cti, získal letos Oscara za nejlepší krátkometrážní dokument. Přibližuje příběh mladé Saby, která se vdala bez souhlasu rodiny. Její příbuzní ji za „pošpinění cti“ střelili a hodili do řeky. Navzdory všemu dívka přežila a případ se dostal před soud. K podobným útokům dochází v Pákistánu více než tisíckrát ročně! Snímek zkoumá rozpor mezi moderní dobou a pákistánskými tradicemi a ukazuje, jakým příkořím jsou místní ženy vystaveny. Režisérka Sharmeen Obaid-Chinoy si tak po filmu Zachovat si tvář odnesla už svého druhého Oscara.

2015 | 38 minut | 15 | dokument z produkce HBO
Režie: Sharmeen Obaid-Chinoy

Čtvrtek 16. června 2016 ve 21:40 hod.


ŽIVOTNÍ ŠANCE (Boychoir)

Hvězdně obsazené drama vypráví o problémovém klukovi s velkým talentem a náročném sbormistrovi, který se v něm snaží probudit lásku k hudbě. Jedenáctiletý výrostek Stet skončí po matčině smrti v elitní hudební škole, kam ho přihlásí otec. Chce totiž syna z náhodného vztahu utajit před svou novou rodinou. Stet sem ale nezapadne a se spolužáky si nerozumí. A pak si ho vyhlédne přísný sbormistr, který mu uděluje lekce nejen ze zpěvu, ale i ze života. Příjemný snímek se šťastným koncem upoutá úžasnými pěveckými výstupy i hereckými výkony nejen filmových matadorů, jako je Dustin Hoffman v roli sbormistra či Kathy Bates coby ředitelky školy, ale i začínajících mladých herců.

2014 | 99 minut | 12 | drama
Režie: François Girard
Hrají: Dustin Hoffman, Garrett Wareing, Kathy Bates, Eddie Izzard, Josh Lucas

Sobota 4. června 2016 ve 20:00 hod.


HUSÍ KŮŽE (Goosebumps)

Známý komik Jack Black si zahrál jednu z hlavních rolí fantasy komedie, která vychází z úspěšné série strašidelných knih pro děti. Když se teenager Zach seznámí s krásnou sousedkou, narazí na jejího podivínského otce. Záhy zjistí, že jde o R. L. Stinea, autora řady bestsellerů s názvem Husí kůže. A že děsivá monstra, kterými se jeho příběhy jen hemží, jsou skutečná! Stine je drží uvězněná ve svých knihách, aby ochránil čtenáře. Jenže pak Zach omylem pustí příšery na svobodu... Rodinná podívaná plná humoru, napětí i prvotřídních triků se odvíjí v rychlém tempu. Režisér Rob Letterman si práci s fantastickými příšerkami vyzkoušel už v animovaném snímku Monstra vs. Vetřelci.

2015 | 99 minut | 12 | hororová komedie
Režie: Rob Letterman
Hrají: Jack Black, Dylan Minnette, Odeya Rush, Ryan Lee, Amy Ryan

Sobota 18. června 2016 ve 20:00 hod.


POJĎ SE MNOU (Go with Me)

Výborný Anthony Hopkins, sympatická Julia Stiles a mrazivá atmosféra vévodí americkému thrilleru o krásce v nesnázích a bývalém dřevorubci, který se jí snaží pomoci. Hlavní hrdinkou je mladá žena Lillian, která se právě vrátila do rodného města. Neustále ji tu ale obtěžuje bývalý policista Blackway, z něhož se stal krutý šéf místního podsvětí a má pod palcem celé okolí. Lidé ve městě jsou k ní lhostejní a šerif jí rovnou poradí, aby se odstěhovala. Lillian je však rozhodnutá se svému psychopatickému pronásledovateli postavit. A zdá se, že jediní, kteří jsou jí ochotní krýt záda, jsou mrzutý starý dřevorubec a jeho mladičký parťák…

2015 | 87 minut | 15 | thriller
Režie: Daniel Alfredson
Hrají: Anthony Hopkins, Julia Stiles, Ray Liotta, Alexander Ludwig, Hal Holbrook

Pátek 24. června 2016 ve 20:00 hod.


POŘÁD JSEM TO JÁ (Still Alice)

Dojemný příběh stojí především na silném tématu a skvělém výkonu Julianne Moore, která byla za hlavní roli oceněna Oscarem i Zlatým glóbem. Alice má v životě všechno: milujícího muže, tři dospělé děti a navíc je uznávanou profesorkou lingvistiky. Pak ale začne zapomínat slova. Lékařská diagnóza je neúprosná – Alice trpí ranou formu Alzheimerovy choroby a její problémy se budou jen stupňovat. S pomocí rodiny přesto bojuje dál, aby zůstala co nejdéle sama sebou. Americký film byl natočen podle stejnojmenného knižního bestselleru. Po boku Julianne More se jako její dcera představí hvězdička upírské ságy Twilight Kristen Stewart, která dokazuje, že umí i hrát.

2014 | 97 minut | 12 | drama
Režie: Richard Glatzer, Wash Westmoreland
Hrají: Julianne Moore, Kristen Stewart, Alec Baldwin, Kate Bosworth, Hunter Parrish

Sobota 25. června 2016 ve 20:00 hod.



Placený filmový kanál HBO vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách DIGI TV, freeSAT, Magio TV, T-Home, Flix TV a Skylink na satelitech Thor 6 na pozici 0,8 st. západně, Amos 2 na pozici 4,0 st. západně, Eutelsat 16A na pozici 16,0 stupňů východně a Astra 3B na pozici 23,5 stupňů východně. Oficiální stránka HBO: www.hbo.cz.

Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry všech dabovaných kanálů - HBO a HBO HD, HBO2 i HBO3 si můžete stáhnout na webu satCentrum v sekci TV program.


S využitím programových tipů Pavly Brožkové, PR & Marketing Coordinator - HBO Europe,
připravila redakce satCentrum, 25. 5. 2016, foto archiv HBO Europe, po kliknutí na obrázek se zvětší.






  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
27.05.2016 • Objevujte v červnu přírodu na Nat Geo Wild
26.05.2016 • Červnové seriálové tipy HBO3
24.05.2016 • Červnové programové tipy E! Entertainment
23.05.2016 • Nalaďte si v červnu na National Geographic Channel
22.05.2016 • Vychutnávejte svět na Prima ZOOM ve 21. týdnu
19.05.2016 • National Geographic Channel a C&A zkoumají trvalou udržitelnost rozvoje v módním průmyslu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist