Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 21:41:33   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Z domova | Články
 

Televízna grafika RTVS boduje doma i vo svete

  Autor: RTVS , e-mail: info@rtvs.sk Přidané: 31.05.2016


Kreatívny koncept televízneho identu RTVS, ktorý minulý rok odštartoval novú grafickú éru Jednotky a Dvojky, získal v piatok prestížne ocenenie Cena za komunikačný dizajn 2016. Za zmenu identity a tiež za animáciu loga Dvojky nominovala spoluprácu RTVS a českej spoločnosti Oficina aj Svetová akadémia PromaxBDA Awards v hlavnej kategórii celosvetových televíznych dizajnov. RTVS sa tak ocitla po boku svetových lídrov v oblasti televíznej produkcie ako HBO, FOX Sports, MTV či Paramount Channel.


Jedným zo základných krokov manažmentu, ktorý do RTVS nastúpil v roku 2012 pod vedením Václava Miku, bola zmena vnímania médií verejnej služby. Základnými piliermi zadania bola podmienka nemeniť aktuálne logá, ale výrazne vizuálne odlíšiť Jednotku a Dvojku a priniesť dynamiku a modernosť, ako dva základné atribúty nutného posunu vnímania.

„Nielen z výskumov posledného obdobia vyplynuli dva atribúty vo vnímaní značky RTVS, ktoré doposiaľ absentovali a sú nimi modernosť a dynamika. Práve tieto boli nosnými pri tvorbe zadania na novú ‚grafickú tvár‘ RTVS. Veľmi nás teší, že nový televízny koncept RTVS uspel v silnej konkurencii a ocenila ho taká rešpektovaná inštitúcia, akou je Slovenské centrum dizajnu,“ povedala k úspechu RTVS Daša Matušíková, riaditeľka Sekcie marketingu a komunikácie RTVS.

Výnimočnou je aj nominácia Svetovej akadémie PromaxBDA Awards v hlavnej kategórii celosvetových televíznych dizajnov a takisto za animáciu loga Dvojky. Oficiálne vyhlásenie víťazov sa uskutoční 16. júna 2016 v New Yorku.

Víťazným konceptom sa stal návrh od spoločnosti Oficina, ktorá má za sebou mnohé úspešné a ocenené televízne projekty. Medzi referencie patria napríklad ČT Art, Film+, Prima COOL a iné. „Najväčšou výzvou sa pre nás stal pohyb loga a spôsob, ako ho dostať zo statickej podoby. Sme radi, že sa nám pre oba programy podarilo nájsť unikátny princíp, ktorý vytvára filozofiu identifikačných zneliek a spája animačné prvky self-promotion. Zároveň predstavuje pevný, ale otvorený systém, vďaka ktorému sa vizuálna identita môže ďalej rozvíjať a budovať,“ vyjadril sa realizačný tím spoločnosti Oficina.

„Atribúty dynamiky, modernosti s dávkou emócií najlepšie vystihujú kreatívny koncept. Zároveň som nesmierne hrdý, že svetová špička v oblasti televízneho dizajnu ocenila nomináciou prácu celého realizačného tímu. Je to nielen úspech RTVS, ale aj uznanie pre slovenský mediálny trh,“ povedal generálny riaditeľ RTVS Václav Mika.


Realizačný team:

Managing Director: Daša Matušíkova
Kreatívny tím: Milan Prekop, Róbert Bunča
Brand tím: Katarína Burdátšová, Dominika Šulková
Režisér: Lukáš Fišárek
Kamera: David Marvan
Tím Oficina: Vladimíra Cimbalníková, Marek Cimbálník, Vít Zemčík


Ako vyzerá televízny ident Jednotky a Dvojky RTVS si môžete pozrieť na https://youtu.be/ZCMEeH4rlM4

Podrobnosti o nomináciách a kategóriách nájdete na https://view.publitas.com/promaxbda-international/conf16_ge_finalists_guide/page/6-7


Súťaž PromaxBDA Awards prináša pohľad na najvýraznejšie počiny roka v oblasti mediálneho marketingu. Svetové ocenenia sa udeľujú za najlepšie práce na trhu naprieč obrazovkou, éterom a online prostredím. Popredné osobnosti z radov svetových marketérov sa stretávajú raz ročne na konferencii PromaxBDA v New Yorku, kde nie je núdza o nové pohľady, svetovo úspešné kampane, ale aj špičkové stratégie.

Národná cena za dizajn podporuje inovačné a realizačné úsilie tvorcov dizajnu a výrobcov v Slovenskej republike a v rámci Európskej únie. Spolu s vyhlasovaním výsledkom sa tento rok koná aj výstava finalistov v obidvoch výstavných priestoroch – galérii Satelit a podkroví Slovenského múzea dizajnu.


Rozhlas a televízia Slovenska


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
01.06.2016 • Skupina Deutsche Telekom štartuje iniciatívu Fashion Fusion
31.05.2016 • Regulačný úrad prijal zástupcov významných spoločností z USA
26.05.2016 • Filmy z Cannes v českých kinech - čtyři s festivalovou cenou
25.05.2016 • Tlačová informácia zo zasadnutia RVR dňa 24. 5. 2016
25.05.2016 • Rada pridelila štrnásť zo šestnástich voľných frekvencií
21.05.2016 • Regionalnitelevize.cz získala v soutěži Marketér roku Duhového delfína

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist