Na návštěvě v TRADE and TECHNOLOGY
Autor: Redakce , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 30.03.2007
Šéfredaktor serveru satCentrum navštívil v uplynulých dnech sídlo společnosti TRADE and TECHNOLOGY, našeho nejstaršího (a až do loňského června jediného) distributora přístupových karet pro individuální příjem digitálního paketu českých televizí Czechlink – nyní CS Link.


Od naší poslední návštěvy ostravské centrály už uplynuly skoro dva roky, během nichž se dost změnilo. Po té, co na náš trh vstoupil další distributor a administrátor přístupových karet, se zdálo, že společnost poněkud ztrácí dech a nereaguje tak rychle a pružně na přidávání nových programů do nabídky, jak tomu bylo u nové konkurence. Navíc došlo k některým personálním změnám a za pochodu se realizovaly rozsáhlé změny v kryptovací technologii, které umožní přidání prémiových kanálů platformy Sky Link a ukončí neautorizovaný příjem v modifikovaném firmware některých satelitních receiverů (softwarová emulace karty).

Zda je tomu opravdu tak, a co pro satelitní diváky - stávající i nové abonenty chystají v nejbližší době, odpovídali během návštěvy výkonný ředitel ing. Ivo Višinka a projektový manažér Petr Ryška. Podrobný článek chystáme ke zveřejnění.

Ještě před odjezdem jsme ale výkonnému řediteli ing.Ivo Višinkovi zaslali některé otázky, které nás zajímají, aby se na ně mohl dopředu připravit. Jeho stručné odpovědi dnes přetiskujeme. Na podrobnější rozvedení si musíte počkat až do dalšího článku…


SatCentrum: S velkým zájmem se u satelitních diváků setkalo přidání české komerční TV Nova do CS Linku. Zatím je to ale presentováno jako pouze iniciativa vašeho konkurenta - společnosti GITAL s.r.o. Přesto se už i na vašem webu objevila informace, že také chystáte Novu přidat i na své karty. Proto se ptáme:

Bude se vaše žádost o registraci Novy projednávat na 7. zasedání RRTV ve dnech 11.-12.4.2007?

Trade and Technology: Bude se projednávat v nejbližších dnech.


SC: Budete se domlouvat o kompenzaci nákladů se společností GITAL, s.r.o., nebo najdete jiné řešení - nabízí se např. datový stream Novy z UPC Direct na Astře 19,2E, který by se přidal na tp. CS Linku na Astru 3A nebo 1D?

T&T: Jednáme s Gitalem, nyní velmi usilovně. V případě nedohody, budeme uplinkovat sami.


SC:Bude TV Nova dostupná bez dalších poplatků všem stávajícím abonentům Trade and Technology - kteří mají u vás zaregistrované karty?

T&T: Poplatek bude jen registrační a jednorázový.


SC: Bude si možné abonovat vaše nové prémiové programy také na kratší období - např. čtvrt, půl roku, a ne jen na rok?

T&T: Ano, už to tak funguje


SC: Naopak bude možné si zaplatit předplatné NONSTOP KINO a FILMBOX na 2 anebo 3 roky, jak to bylo dosud možné u SPI? Podobně i HBO?

T&T: Zatím ne, v krátké budoucnosti o tom můžeme jednat.

SC: Chystáte kromě HBO další prémiové programy? Např. dokumentární kanál (Spektrum, Discovery, NGC), velký zájem by byl i o dětský kanál v češtině či SciFi anebo akční kanál (AXN).

T&T: Ano, jednání probíhají intenzivně.


SC: Budete prodávat FILMBOX a NONSTOP KINO na originální kartách Sky Linku, anebo jen na vašich Trade and Technology?

T&T: Jen na kartách TRADE and TECHNOLOGY


SC: Pokud budete prodávat i karty Sky Linku, bude si moci český uživatel aktivovat i slovenské televize (Markíza, Joj, nebo dokonce i STV1 a STV2)?

T&T: Zatím Sky link prodávat nebudeme.


SC: Bude si moci všechny nové programy objednat každý majitel aktivních zaregistrovanýcjh karet Trade and Technology na svoji stávající kartu, nebo jim budete na základě objednávky měnit karty za nové (lépe zabezpečené - BIOS 5 apod.)

T&T: Ano, jen staré verze musí projít výměnou nejpozději do 30.6.2007


SC: Bude si moci zájemce o nové programy si je objednat přes internet - na vyplněný formulář a zaplacení - bezhotovostní převod peněz?

T&T: Ano, již to tak funguje. Jen je nutno mít podepsanou smlouvu s TaT na PAY TV kanály.


SC: Budete pokračovat v lepší ochraně kódování CS Linku, abyste vyřadili neautorizovaný příjem - emulaci ve firmware řady u nás dostupných receiverů?

T&T: Ano. Viz výše


SC: Jsou už odstraněné problémy s registrací u některých nových karet, případně horší kompatibilita s moduly a čtečkami dekodérů, které se v uplynulém období vyskytovaly?

T&T: Pracujeme na tom.


SC: Plánujete s nějakou promo akcí - např. na omezenou dobu dostupný kanál HBO či FB a NSK na všech vašich registrovaných kartách, apod.?

T&T: My sami ne.


SC: Chystáte akční nabídky - levnější ceny za současné objednání více prémiových programů, nebo kompletů modul+ karta, receiver+karta?

T&T: Ano v brzké době.


Za satCentrum se ptal Václav Hrubec.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/2334/na-navsteve-v-trade-and-technology/