EBC z družice Eutelsat Hot Bird 13C
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 16.06.2016
Po dlouhé přestávce byl aktivován pro vysílatele transponder č. 5 na satelitu Eutelsat Hot Bird 13C na orbitální pozici 13° východně ve standardu DVB-S a modulaci QPSK. V současnosti na transponderu vysílá jen veřejnoprávní etiopský kanál EBC. Není známo, zda se jedná o dočasné nebo trvalé vysílání.


EBC je součástí etiopské vysílací společnosti Ethiopian Broadcasting Corporation, která je veřejnoprávním rozhlasovým a televizním vysílatelem s padesátiletou praxí. Programy této společnosti jsou šířeny po celém světě prostřednictvím televize, rádia a internetové stránky www.ebc.et, ale satelitní příjem programu EBC v Evropě dosud nebyl možný.

Posláním EBC je poskytování informací, zábavy, znalostí o etiopské kultuře, a také propagace ekonomického a demokratického vývoje země. Programové schéma zahrnuje i pořady naučné, sportovní zpravodajství a jiný zajímavý obsah. Sídlo EBC je v hlavním městě Addis Abeba.

Pořady vysílatele jsou dostupné v amharštině. Pro etiopský kanál EBC byl spuštěn neaktivní transponder na satelitu Eutelsat Hot Bird 13C na orbitální pozici 13° východně.


Parametry pro příjem:

družice: Eutelsat Hot Bird 13C
orbitální pozice: 13° východně
transponder: č. 5
kmitočet: 11,296 GHz
polarizace: horizontální
Symbol Rate: 27500 kSymb/s
FEC: 5/6
norma: DVB-S/QPSK; MPEG-2/SD
ID: EBC
Video PID: 2001
Audio PID: 3001
PCR PID: 2001
SID: 2201
PMT PID: 1001
kódovací systém: volné (FTA) vysílání


S využitím zdroje: RO, Satkurier.pl, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/23371/ebc-z-druzice-eutelsat-hot-bird-13c/