Súd zakázal neoprávnené šírenie Markízy v Českej republike
Autor: TV Markíza , e-mail: info@markiza.sk Přidané: 16.06.2016

MARKÍZA-SLOVAKIA, spol. s r.o., získala prvé predbežné opatrenie z dôvodu nelegálneho šírenia jej programových služieb na území Českej republiky.



„Sme radi, že súd uznal naše argumenty o protiprávnosti šírenia našich staníc v Česku. Sme presvedčení, že uznávanie práv vysielateľa musí byť rešpektované rovnako ako akýkoľvek iný typ práv,“ povedal generálny riaditeľ skupiny Markíza Matthias Settele.

Cieľom tohto postupu je zabrániť nelegálnemu prenosu vysielania programových služieb MARKÍZA- SLOVAKIA, spol. s r.o. mimo územia Slovenskej republiky. To najlepšie z obsahu najsledovanejšej slovenskej stanice TV Markíza českým divákom poskytuje od januára 2016 Markíza International.

Podobná situácia je aj v prípade staníc českej skupiny Nova, ktoré sú bez jej súhlasu šírené na území Slovenskej republiky.

„Rozhodnutie českého súdu a vydanie predbežného opatrenia je jasným dôkazom, že naša stratégia ako v Českej republike, tak aj na Slovensku, kde podnikáme rovnaké kroky, je správnou cestou. Naďalej budeme pokračovať v našom úsilí zastaviť cezhraničné vysielanie staníc skupiny Nova šírených bez nášho súhlasu,“ dodáva Petr Horák, riaditeľ sekcie nových projektov skupiny Nova.


Lukáš Kočišek, PR manažér, PR oddelenie skupiny Markíza, 16. 6. 2016

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/23372/sud-zakazal-neopravnene-sirenie-markizy-v-ceskej-republike/