Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 14:01:43   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Z domova | Články
 

Jan Souček povede brněnské studio další čtyři roky

  Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 23.06.2016


Rada České televize na svém zasedání schválila návrh Petra Dvořáka na jmenování Jana Součka ředitelem Televizního Studia Brno (TSB) na další čtyři roky. Členové Rady dnes rovněž udělili generálnímu řediteli roční bonus, o jehož přiznání rozhoduje splnění předem definovaných kritérií v oblasti hospodaření, kvality a vývoje televizního vysílání a manažerských výsledků. Tato kritéria byla podle Rady České televize za rok 2015 naplněna.


Jan Souček nastoupil na pozici ředitele regionálního televizního studia v Brně po několikakolovém výběrovém řízení v červnu 2014. Za dva roky jeho působení se podařilo dokončit výstavbu nové budovy v Brně-Líšni, kam se ještě letos přesunou všechny provozy brněnského studia, významně posílit provázanost TSB s dalšími kulturními a vzdělávacími institucemi v regionu i dobře zvládnout výrobu náročných pořadů, jako byl například seriál Labyrint.

„Televizní studio v Brně letos slaví pětapadesát let existence, patří k tradičním institucím, které by měly hrát podstatnou roli nejen v životě daného regionu. Letos navíc prochází jednou z nejzásadnějších změn za poslední desetiletí, v nové budově vznikly moderní prostory pro výrobu pořadů i zpravodajství, a já jsem přesvědčen o tom, že Jan Souček dokáže tento potenciál brněnského studia plně využít. Jsem rád, že Rada České televize můj návrh na jeho jmenování schválila,“ říká generální ředitel České televize Petr Dvořák.


Členové Rady České televize dnes rovněž schválili roční bonus generálnímu řediteli. Ten je udělován na základě dohody o pracovních podmínkách generálního ředitele, a to za předpokladu, že jsou splněna následující kritéria:

a. hospodářské výsledky ČT, zejména:

i. vyrovnané hospodaření,

ii. dodržování plánovaného rozpočtu i jednotlivých plánovaných ukazatelů, zejména v oblasti provozních a mzdových nákladů,


b. úroveň televizního vysílání ČT, zejména:

i. kvalita programové nabídky,

ii. posouzení vývoje celkového celoročního podílu ČT na diváckém trhu,


c. manažerské výsledky a plnění dalších povinností, zejména:

i. dodržování právních předpisů, Statutu a Kodexu ČT,

ii. komunikace s RČT a plnění jejích usnesení,

iii. komunikace s veřejností,

iv. plnění strategických plánů a realizace pozitivních restrukturalizačních změn,

v. kvalita manažerských rozhodnutí,

vi. kvalita kontrolních procesů a činností.


Z materiálu projednaného Radou České televize:

Rozpočet České televize na rok 2015 schválený Radou ČT nebyl překročen ani celkově, ani v kapitolách mzdových, výrobních a provozních a režijních nákladů. Skutečné celkové náklady za rok 2015 byly ve srovnání s rozpočtem o 103 917 tis. Kč nižší. Výnosy z podnikatelské činnosti (reklama, sponzoring, product placement, prodeje práv a služeb, vklady do výroby, barterová plnění) byly oproti rozpočtu nižší o 9 782 tis. Kč a ostatní výnosy byly oproti rozpočtu vyšší o 21 853 tis. Kč. Díky nižším skutečným nákladům byl fond televizních poplatků v porovnání s rozpočtem čerpán v objemu o 159 576 tis. Kč nižším.

V souladu s dlouhodobými plány se ČT zaměřovala na původní českou televizní a filmovou tvorbu, jejíž podporu považuje za jedno ze svých základních poslání. Externí náklady na výrobu pořadů dosáhly v roce 2015 celkem 2 177 217 tis. Kč. Většinu pořadů vyrábí přímo Česká televize, která také uzavírá smlouvy a hradí potřebné televizní profese, práva a služby. Část výroby je pořizována v zakázkové výrobě a koprodukcích, kdy ČT není pověřena výrobou. Tímto Česká televize podporuje nezávislé producenty v České republice a pomáhá udržovat konkurenční prostředí na trhu audiovize.

Průměrný podíl všech kanálů České televize na dospělém publiku starším patnácti let v roce 2015 činil 30,42 %. Česká televize tak dosáhla na nejlepší výsledek v posledních 6 letech, a to i přes vyšší investice komerčních televizí do vlastní tvorby. Stabilní je i průměrný podíl na sledovanosti (share) v hlavním vysílacím čase, tedy mezi 19.00 a 22.00. Průměrný kumulativní share všech kanálů ČT činil v populaci 15+ v hlavním čase 29,21 %, což je rovněž nejvyšší hodnota za posledních 6 let. V evropském srovnání zůstávají nadále velmi úspěšnými kanály ČT24, ČT:D a také ČT sport, které jsou z hlediska sledovanosti na prvních příčkách při srovnání s obdobnými kanály v Evropě.

Spokojenost s jednotlivými kanály České televize dosáhla hodnoty 81 %, tedy stejně jako v roce 2014. Nejvyšší spokojenost dosahovaly nové detektivní seriály Labyrint a Vraždy v kruhu, ale také mimořádná historická trilogie Jan Hus. Nadprůměrné spokojenosti dosahují pořady na stanici ČT2, především dokumenty vysílané v hlavním vysílacím čase, jako byl například dokument o trampingu Zvláštní znamení touha, ale i nový žánr pořadů docusoap.


Alžběta Plívová, tisková mluvčí, Česká televize


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
22.06.2016 • Stredoeurópski regulátori diskutovali o ochrane maloletých aj novej právnej úprave
17.06.2016 • Parta maraton vybrána mezi nejzajímavější evropské projekty
16.06.2016 • Návrat Ikarie XB 1 - dnes odstartuje paralelní premiéra v Praze a Brně
13.06.2016 • Uplynulá sobota byla ve znamení solidarity a slona
13.06.2016 • Pozvánka na Latino Food Festival v neděli 19.6. na Střeleckém ostrově v Praze
11.06.2016 • Cenu Pavla Kouteckého vyhrál dokument Nebezpečný svět Rajka Dolečka

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist