Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 11:45:39   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Z domova | Články
 

Studentská Thálie 2016 má své vítěze!

  Autor: TV Prima/Studentská Thálie , e-mail: info@studentskathalie.cz Přidané: 24.06.2016


Prestižní soutěž pro mladé talenty, Studentská Thálie 2016, má své vítěze! Zasloužené trofeje a hodnotné ceny si s pocitem, že „Umění je svoboda a hranicí svobody je odvaha“ převzali mladí umělci v působivé scénografii představení Jules Verne na Nové scéně Národního divadla minulý pátek ve slavnostním odpoledním Galaprogramu.


Celostátní soutěž a přehlídka středoškolské autorské tvorby Studentská Thálie 2016 probíhá pod záštitou předsedy Klubu pražských spisovatelů Lubomíra Brožka, ve spolupráci s Ministerstvem kultury, Novou scénou Národního divadla a Divadlem Na Prádle, hlavním mediálním partnerem je TV Prima.

Slavnostní Galaprogram Studentské Thálie 2016 se odehrál na Nové scéně Národního divadla. V báječné atmosféře Laterny magiky předaly známé herecké a literární osobnosti všechna ocenění letošního ročníku, který byl bohatší nejen o patrony a podporovatele z řad umělců, ale i o ceny. A nebyla nouze o dojemné i úsměvné okamžiky, které se stanou nezapomenutelnou součástí Studentské Thálie 2016. Svoji milou návštěvou a přítomností nás potěšila i herečka paní Zdenka Procházková, která fandí mládí a letos oslavila úctyhodné životní jubileum.

O netradiční humorný úvod se postaral ambasador Studentské Thálie herec Patrik Děrgel, který se omlouval a styděl za své oblečení, neboť okraden o osobní věci přicházel z policejního vyšetřování. Naopak snad všechny přítomné dojalo předání Ceny prezidenta Herecké asociace, kdy Jiří Hromada vítězce přidal k ocenění i originální grafiku signovanou Adolfem Bornem a obálku „na přilepšenou“.

V letošním ročníku se sešla úrovní i kvalitou velmi vyrovnaná a vysoce hodnotná přehlídka všech počinů. Porota neměla lehký úkol, můžeme ale říci, že letošní Studentskou Thálii ovládli Zpátečníci – dvojice mladých studentů Mezinárodní konzervatoře Praha, Hynek Tajovský a Vendelín Urban, se svým vystoupením Ze života herců. Skutečné téma ze života absolventů hereckého oboru bylo záživnou podívanou pro publikum, kombinující činoherní herectví s filmovou projekcí.

Vendelín Urban obdržel i zcela netypickou Cenu Adam Fenix, z dílny paní Dagmar Jurčíkové, která je mistrem na poli výroby porcelánových panenek… Miminko Adámek je originálním oceněním i dárkem pro mladý talent, který bude symbolicky růst a rozvíjet se ve zdatného herce i moderátora. Vítězi se totiž tato cesta otevírá ve spolupráci s Fenix Radiem.

Srdečné poděkování náleží všem našim hostům a partnerům Studentské Thálie 2016: Ministerstvo kultury České republiky, Klub pražských spisovatelů, Herecká asociace, Nová scéna Národního divadla, Divadlo Na Prádle, Knihovna Václava Havla, TV Prima, Tiscali media, Fenix Radio, Literární noviny, Divadelní noviny, i-divadlo, časopis Tvar, GYMLit, Střední škola uměleckořemeslná a oděvní, Liberec, Prim ELTON hodinářská, a.s., Vitra Koncept s.r.o., DALLMAYR VENDING, PepsiCo CZ s.r.o.


Oceněni byli:

Cena Studentské Thálie za Autorský tvar uměleckých škol: Zpátečníci, ZUŠ Štítného Praha 3, studenti Mezinárodní konzervatoře Praha, Hynek Tajovský a Vendelín Urban.

Cena Studentské Thálie za Autorský tvar neuměleckých škol: Tereza Paděrová a kol., Gymnázium J. Seiferta.

Cena ST za Autorský počin: Ema Labudová, Gymnázium Budějovická.

Cena prezidenta Herecké asociace: Johana Němečková, Gymnázium J. Seiferta.

Ozvěny Studentské Thálie: Veronika Volejníková SOŠPg Čáslav, Michaela Valentová, Gymnázium Nad Kavalírkou, Martin Malý, Gymnázium Na Vítězné pláni, Matouš Pikous a Jiří Schoř, Podještědské gymnázium.

Cena designérů TV Prima za výtvarný nápad: Zpátečníci, ZUŠ Štítného Praha 3, studenti Mezinárodní konzervatoře Praha, Hynek Tajovský a Vendelín Urban.

Řád Krále rebelů: Jana Szkanderová, Střední odborná umělecká škola a gymnázium v Ostravě.

Cena Adam Fenix: Vendelín Urban, Zpátečníci.

Děkujeme všem za přízeň a těšíme se na další ročník Studentské Thálie. Své tipy na nové téma 2017 můžete zasílat na info@studentskathalie.cz. Internet: www.studentskathalie.cz, facebook: https://www.facebook.com/StudentskaThalie


Daniela Poupová, PR koordinátor Studentské Thálie, fotografie: TV Prima a Zdroy Visuals


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
24.06.2016 • Tlačová informácia zo zasadnutia RVR dňa 21. 6. 2016
24.06.2016 • Tisková zpráva z 12. zasedání RRTV, konaného dne 21. 6. 2016
23.06.2016 • Jan Souček povede brněnské studio další čtyři roky
22.06.2016 • Stredoeurópski regulátori diskutovali o ochrane maloletých aj novej právnej úprave
17.06.2016 • Parta maraton vybrána mezi nejzajímavější evropské projekty
16.06.2016 • Návrat Ikarie XB 1 - dnes odstartuje paralelní premiéra v Praze a Brně

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist