Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 13:09:57   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Stěhovací auto i zdravotní klauni - Adventní koncerty podpoří další čtyři organizace

  Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 24.06.2016


Tradiční předvánoční sbírka České televize Adventní koncerty patří k nejstarším projektům tohoto typu nás. Už šestadvacet let pomáhá realizovat projekty neziskových organizací ve všech regionech České republiky, často i těm, které by jinak pro svou velikost na obdobnou podporu běžně nedosáhly. Pro nadcházející ročník vybrala komise Adventních koncertů čtyři další subjekty, Mikasu z Ostravy, liberecký Tulipán, Klubíčko Beroun a celorepublikově působícího Zdravotního klauna.


„Loňský ročník Adventních koncertů přinesl jeden z největších výtěžků v historii celé sbírky. Je skvělé, že i po pětadvaceti letech stále přibývají noví dárci, díky kterým už mohla Česká televize předat neziskovým organizacím sto sedmdesát milionů korun,“ říká generální ředitel České televize Petr Dvořák a dodává: „Co je ale možná ještě lepší zprávou, je to, že i po stovce podpořených projektů v historii Adventních koncertů se každý rok hlásí desítky nových, které dělají velmi záslužnou práci a které si rozhodně zaslouží naši podporu. Letos vybrané organizace jsou toho důkazem.“

Letos vybrala komise Adventních koncertů ze sto čtyř žádostí následující neziskové organizace: MIKASA, z. s., spolek vznik v roce 2009 a pomáhá dětem i dospělým s autismem a Aspergerovým syndromem. Adventní koncerty podpoří projekt sociální rehabilitace. Sdružení Tulipán z Liberce funguje už dvanáct let, zaměstnává zdravotně i mentálně hendikepované, provozuje chráněnou dílnu pro 54 znevýhodněných zaměstnanců, kteří se podílejí například na zahradnických službách, žehlení nebo výrobě reklamních předmětů.

Z Adventních koncertů bude podpořen nákup zařízení pro rozvoj dalších aktivit chráněného zaměstnávání, například dodávka pro stěhovací práce nebo nářadí pro zahradnické služby. Klubíčko Beroun, o.p.s., funguje od roku 2000 a poskytuje služby pro těžce zdravotně hendikepované, prostředky z Adventních koncertů použije na rozšíření kapacity bezbariérového penzionu Klubíčko-Vráž a vybudování, multifunkční chráněné dílny. Zdravotní klaun, o.p.s., zajišťuje služby 86 profesionálních zdravotních klaunů, kteří pravidelně navštěvují sedmdesátku nemocnic v celé České republice. Doposud Zdravotní klaun funguje pouze díky příjmům z darů.

„Vánoční čas si bez Adventních koncertů již vlastně ani neumím představit. Mají hluboký smysl. I letos byly vybrány skutečně úžasné organizace z různých koutů republiky a s cílem nezpochybnitelné a nezištné pomoci těm, kteří to potřebují. Každá z vybraných neziskových organizací má specifický záběr a myslím, že její pomoc opravdu vyvěrá ze srdce. Takže i přes to, že právě začíná léto, se už teď na Adventní koncerty velice těším,“ říká moderátor Jan Potměšil.


Alžběta Plívová, tisková mluvčí České televize


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
25.06.2016 • Superchlapi překonají sami sebe
24.06.2016 • Úspešný dokumentárny cyklus RTVS Mafiáni uzavrie špeciálny hodinový film
24.06.2016 • MasterChef Česko míří na obrazovky Televize Nova
22.06.2016 • Od Klause po Preisse - po patnácti letech se vrátí GEN
20.06.2016 • V uplynulém týdnu dosáhla skupina Nova průměrně 36,25% share v PT
19.06.2016 • Show Jana Krause – 22. 6. 2016

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist