Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 18.04.2024 - 19:28:24   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Červencové programové tipy HBO a HBO HD

  Autor: HBO Europe/satCentrum , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 27.06.2016


V červenci HBO představí ve světové premiéře novinku ze své vlastní produkce – krimi seriál Jedna noc (The Night Of), ten zkoumá podivné okolnosti vraždy, ze které je podezřelý student Naz Khan pakistánského původu. Nazova právníka hraje vynikající John Turturro. Trailer můžete vidět na našem youtube kanálu: https://youtu.be/Yp-tRNsmxIE

Fanoušci či fanynky Toma Hardyho budou nadšeni, protože mezi hlavními tipy měsíce je 6tinásobný oscarový Šílený Max: Zběsilá cesta (Mad Max: Fury Road) a krimi thriller Legendy zločinu (Legend), kde si Tom Hardy zahrál dvojroli gangsterských dvojčat Krayových, která ovládala londýnské podsvětí 60. let. Program doplní filmové pokračování oblíbených seriálů z HBO produkce – Vincentův svět (Entourage) a Hledání (Looking), kompletní řady obou titulů jsou na HBO GO dostupné kdykoliv. Rodinnou podívanou představuje výtvarně úchvatný a milý animovaný film z produkce studia Pixar – Hodný dinosaurus (The Good Dinosaur) o velkém dobrodružství malého apatosaura a jeho kamaráda.




Tip měsíce:

JEDNA NOC (The Night Of)

Nový krimi seriál z dílny HBO zkoumá složité okolnosti případu jedné newyorské vraždy. Děj se točí kolem studenta pákistánského původu Naze Khana, který si půjčí tátův taxík a vyrazí na večírek. Cestou k němu nastoupí krásná dívka a rozjíždí se osudová noc. Po ní je Naz obviněn ze zločinu, který podle svých slov nespáchal. Temný příběh sleduje policejní vyšetřování, soudní řízení a očistec ve vězení, kde Naz čeká na svůj proces. Roli Nazova právníka si zahrál výborný John Turturro. Osmidílnou minisérii uvede HBO souběžně s americkou premiérou. Diváci ji mohou sledovat vždy ve 3 hodiny v noci z neděle na pondělí nebo pak následující den večer.

kriminální drama z produkce HBO

Pondělí 11. července ve 20:00 hod. a každé další pondělí, vždy ve 20:00 hod.



Nedělní premiéry

SAN ANDREAS (San Andreas)

Americký katastrofický film nabízí strhující podívanou plnou napínavých útěků, řítících se budov a prvotřídních triků. Hlavní roli pilota pátrací a záchranné helikoptéry Raye Gainese hraje akční hvězda a protagonista seriálu Hráči Dwayne Johnson. Když tektonický zlom San Andreas vyvolá obrovské zemětřesení, snaží se Ray najít v Los Angeles svou bývalou ženu dřív, než bude město srovnáno se zemí. Společně se pak vydávají do San Francisca, aby zachránili svou jedinou dceru (Alexandra Daddario, známá ze seriálu Temný případ). Jejich strastiplná cesta na sever ale představuje pouhý začátek. To pravé drama teprve začíná...

2015 | 110 minut | 12 | katastrofický akční thriller
Režie: Brad Peyton
Hrají: Dwayne Johnson, Carla Gugino, Alexandra Daddario, Ioan Gruffudd, Paul Giamatti

Neděle 3. července 2016 ve 20:00 hod.


HODNÝ DINOSAURUS (The Good Dinosaur)

Animovaný film studia Pixar vypráví o velkém dobrodružství mladého apatosaura jménem Arlo. Jeho příběh se odehrává na alternativní Zemi, kde dinosauři nikdy nevyhynuli. Obdělávají pole, chovají zvířata, mají rodiny. Když se Arlo narodí, vypadá jako nedochůdče. Malý, věčně vyděšený apatosaurus, který je starším sourozencům jen pro smích. Pak se ale ocitne sám v neznámé krajině. Brzy se spřátelí s kurážným divokým klukem a nakonec najde nejen cestu domů, ale podaří se mu překonat i svůj strach. Vizuálně úchvatný snímek přináší řadu dramatických, dojemných i vtipných scén, které potěší zejména dětské diváky.

2015 | 90 minut | All | animovaný rodinný film
Režie: Peter Sohn

Neděle 10. července 2016 ve 20:00 hod.


VINCENTŮV SVĚT (Entourage)

Celovečerní film navazuje na stejnojmenný seriál HBO ze zákulisí Hollywoodu a přináší další osudy mladého herce Vincenta Chase a jeho přátel. Díky bývalému agentovi a současnému šéfovi studia Arimu Goldovi je Vincent zpátky ve hře. Čeká ho riskantní projekt, který bude zároveň jeho režijním debutem. Nikdo si však není jistý, jestli Vincent vůbec umí režírovat! A tak se staří kamarádi opět vydávají na plavbu po dravých vodách filmového průmyslu. Zábavná oddechovka nabízí vkusný humor i nablýskaný svět celebrit, kde si camea střihly takové hvězdy jako Liam Neeson, Jessica Alba nebo Mark Wahlberg. Všech osm sezon populárního seriálu navíc diváci najdou na HBO GO.

2015 | 100 minut | 15 | komedie
Režie: Doug Ellin
Hrají: Kevin Connolly, Adrian Grenier, Kevin Dillon, Jerry Ferrara, Jeremy Piven

Neděle 17. července 2016 ve 20:00 hod.


LEGENDY ZLOČINU (Legend)

Že je skvělý herec, dokázal Tom Hardy už mnohokrát – například ve filmu REVENANT Zmrtvýchvstání, za který byl nominován na Oscara. Nyní vévodí i Legendám zločinu, kde ztvárnil dokonce dvojroli! Zahrál si gangsterská dvojčata Reggieho a Ronnieho Krayovy, která ovládala londýnské podsvětí v 60. letech. Film inspirovaný skutečností vypráví o jejich vzestupu i pádu. Je to příběh plný násilí a zastrašování, ale i Reggieho lásky ke zdejší dívce Frances či Ronnieho čím dál psychopatičtějšího chování. Drsnou gangsterku natočil Brian Helgeland (držitel Oscara za scénář k filmu L. A. – Přísně tajné), který dokonale vystihl dobovou atmosféru i syrovost londýnského podsvětí.

2015 | 126 minut | 18 | dobový krimi thriller
Režie: Brian Helgeland
Hrají: Tom Hardy, Emily Browning, David Thewlis, Christopher Eccleston, Chazz Palminteri

Neděle 24. července 2016 ve 20:00 hod.


ŠÍLENÝ MAX: ZBĚSILÁ CESTA (Mad Max: Fury Road)

Legendární režisér George Miller po třiceti letech natočil pokračování své sci-fi trilogie Šílený Max. Na plátna se tak loni vrátil drsný bojovník silnic Max Rockatansky (Mela Gibsona v titulní roli vystřídal Tom Hardy) a byla z toho filmová událost roku! Pronásledovaný tragickou minulostí Max stále vyhledává samotu. Narazí ale na skupinku žen prchající pustinou v obrněném voze. Citadelu, odkud utíkají, tyranizuje Nadsmrťas Joe, kterému vzali cosi nenahraditelného. A on si to teď s pomocí silničních gangů hodlá vzít zpět… Dech beroucí honičky, prvotřídní herci a působivý postapokalyptický svět získali deset nominací na Oscara. Nakonec si film odnesl sošek šest, mimo jiné za střih a masky.

2015 | 115 minut | 18 | akční sci-fi thriller
Režie: George Miller
Hrají: Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult, Hugh Keays-Byrne, Zoë Kravitz

Neděle 31. července 2016 ve 20:00 hod.



Nenechte si ujít

HRÁČI II. (Ballers II.)

Zábavný seriál HBO z prostředí amerického fotbalu se vrací ve druhé řadě! A spolu s ním je zpátky také impozantní Dwayne Johnson v roli bývalé fotbalové hvězdy Spencera Strasmorea, který se teď živí jako finanční manažer. V nové sezoně musí čelit démonům ze své minulosti, na scéně se totiž objeví nejobávanější muž v branži Andre Allen. Zpět jsou i Spencerovi klienti. Zatímco Ricky poznává svého otce, který ho kdysi opustil, Charles musí coby čerstvý táta sladit rodinný život s kariérou. Úspěšný Vernon se vyrovnává s životem mimo hřiště. Hráče II. mohou diváci sledovat vždy den po americké premiéře na lineárním filmovém kanálu HBO nebo souběžně s ní na HBO GO, kde najdou také první řadu.

2016 | 30 minut | 15 | komediální seriál
z produkce HBO
Hrají: Dwayne Johnson, John David Washington, Omar Benson Miller, Donovan W. Carter, Rob Corddry

Pondělí 18. července 2016 ve 21:00 hod. a každé další pondělí, vždy ve 21:00 hod.


BOJ O ŘEDITELNU (Vice Principals)

Komediální novinka z dílny HBO zavede diváky na předměstskou střední školu, kde se právě bojuje o moc. Danny McBride (Princ a Pruďas) a Walton Goggins (Osm hrozných) se představí v rolích ambiciózních zástupců, kteří mají zálusk na nejvyšší post poté, co se dlouholetý ředitel rozhodne odstoupit. Když se ale o jeho místo začne ucházet i doktorka Belinda Brown, oba pánové spojí síly a udělají všechno pro to, aby ji odstranili. Boj o ředitelnu připravili Danny McBride a Jody Hill, tvůrci seriálu Nahoru a dolů. V malých rolích se mihnou i populární komici jako Bill Murray. Lineární filmový kanál HBO bude seriál vysílat den po americké premiéře, souběžně s ní ho diváci najdou na HBO GO.

2016 | 30 minut | 15 | komediální seriál z produkce HBO
Režie: David Gordon Green
Hrají: Danny McBride, Walton Goggins, Kimberly Hebert Gregory, Georgia King, Sheaun McKinney

Pondělí 18. července 2016 ve 21:30 hod. a každé další pondělí, vždy ve 21:30 hod.


VLAK DOSPÍVÁNÍ (Reményvasút)

Dokument z produkce HBO zpracovává příběh tří dospívajících dětí, které pracují na Dětské železnici v Budapešti. Jde o dráhu vybudovanou v roce 1948 maďarskou komunistickou vládou. Staré vlaky jezdí i teď každý den a jsou obsluhovány pěti sty dětmi, které zde pracují zadarmo, výměnou za jedinečné zkušenosti. Hlavními hrdiny jsou Gigi, Karmen a Viktor, které sledujeme v průběhu několika let. Dětská železnice je pro ně místem, kde jsou kamarádství a pořádek normou, v kontrastu se zmatkem a sobectvím dnešní společnosti. Pro filmaře je vlak také metaforou, jejímž prostřednictvím vyprávějí o současném Maďarsku a nabízejí pohled na intelektuální i emocionální rozvoj mladé generace.

2015 | 79 minut | 12 | dokument z produkce HBO
Režie: Klára Trencsényi

Čtvrtek 14. července 2016 ve 22:10 hod.


CINEMA, MON AMOUR (Cinema, Mon Amour)

V roce 1989 bylo v Rumunsku asi 400 státních kin. Dnes jich není ani třicet! Nostalgický dokument je příběhem správce, bývalého promítače a celoživotního cinephila Viktora Puriceho a jeho dvou věrných kolegyň. Sledujeme Viktorův boj za záchranu jednoho z posledních rumunských biografů – Dacia Panoramic v Piatra Neamt, jemuž věnoval skoro třicet let života. Přál by si vidět „své“ kino znovu plné lidí. Dnes hraje třeba jen pro tři diváky, ale je šťastný, že vůbec přišli. Jen stěží drží Viktor krok s novou, nemilosrdnou realitou. Nepřestává však bojovat. V kině, kterému chybí vytápění a které se pomalu rozpadá, a bez jakékoliv podpory ze strany státu, je to boj téměř donkichotský.

2015 | 70 minut | 12 | dokument z produkce HBO
Režie: Alexandru Belc

Čtvrtek 21. července 2016 ve 22:20 hod.


K2. DOTKNOUT SE NEBE (K2. Dotknac nieba)

Polský film vezme diváky na druhou nejvyšší horu světa K2 a ohlédne se za tragickými událostmi „černého léta“ 1986. K vrcholu se tehdy vydalo devět expedic, řadu účastníků to však stálo život. Dokumentaristka Eliza Kubarska sem nyní cestuje s Haniou, Łukaszem, Lindsay a Chrisem. Postupují stejnou trasou, kterou před třiceti lety vyrazili jejich rodiče – slavní horolezci Tadeusz Piotrowski, Dobrosława Miodowicz-Wolf a Julie Tullis. A z níž se nikdy nevrátili domů. Zůstaly po nich jen hroby na úpatí K2. Silný dokument, který byl nominovaný na cenu kritiků na festivalu v Locarnu, obsahuje i archivní záběry z 80. let. Režisérka si navíc klade otázku, zda by jako horolezkyně vůbec měla mít děti.

2015 | 72 minut | 12 | dokument z produkce HBO
Režie: Eliza Kubarska

Čtvrtek 28. července 2016 ve 22:05 hod.


TAJNÝ ŽIVOT MARILYN MONROE (The Secret Life of Marilyn Monroe)

Letos 1. června by oslavila devadesáté narozeniny. Americká herečka a nejslavnější sex symbol Marilyn Monroe však zemřela v pouhých šestatřiceti letech. Dvoudílný film přibližuje její život a snaží se odhalit tajemství, která skrývala před světem. Děj začíná u osamělé dívky Normy Jeane Mortenson, která vyrůstá bez mámy. Časem se z ní stane úspěšná žena, symbol zlaté éry Hollywoodu. V nitru ale zůstává křehkou bytostí, jež bojuje s psychickými problémy. Zárodky duševní choroby zdědila po matce, kterou miluje i nenávidí. A která se stala jejím nejtemnějším tajemstvím. Vedle talentované Kelli Garner v titulní roli exceluje držitelka Oscara Susan Sarandon coby Marilynina matka.

2015 | 2x 84 minut | 12 | biografické drama
Režie: Laurie Collyer
Hrají: Kelli Garner, Susan Sarandon, Jeffrey Dean Morgan, Emily Watson, Eva Amurri Martino

Sobota 2. a 9. července 2016 ve 20:00 hod.


KURÝR: RESTART (The Transporter Refueled)

Rychlá auta, zběsilé honičky i napínavé rvačky v hlavních rolích divoké akční jízdy z producentské a scenáristické dílny Luca Bessona. Kurýr: Restart je v pořadí čtvrtým filmem a zároveň rebootem celé série. V titulní úloze nahradil původního Jasona Stathama charismatický Ed Skrein, známý ze třetí řady Hry o trůny a z komiksového hitu Deadpool. Bývalý voják speciálních jednotek Frank Martin, dnes kurýr najímaný pochybnými zákazníky pro přepravu podezřelých zásilek, je na jihu Francie vtažen do nebezpečné hry. Když mu zavolá tajemná Anna, Frank ještě netuší, že okouzlující žena má spolu se svými třemi společnicemi v plánu pomstít se krutému šéfovi ruského gangu…

2015 | 92 minut | 15 | akční krimi thriller
Režie: Camille Delamarre
Hrají: Ed Skrein, Ray Stevenson, Loan Chabanol, Gabriella Wright, Radivoje Bukvic

Pátek 22. července 2016 ve 20:00 hod.


HEKTOROVA CESTA ANEB HLEDÁNÍ ŠTĚSTÍ (Hector and the Search for Happiness)

Jako vždy skvělý a zábavný Simon Pegg se coby výstřední londýnský psychiatr vydává na cestu kolem světa. Hektor právě prochází krizí. Má pocit, že jeho život nikam nesměřuje, nic pořádného nezažil a nedokáže učinit své pacienty šťastnými. A tak se rozhodne všechno změnit. Vypraví se na dalekou cestu v naději, že se mu podaří najít recept na opravdové štěstí. Příjemně optimistická, moderní pohádka doplněná vtipnými animacemi vznikla podle úspěšného románu francouzského psychiatra Françoise Lelorda. Simonu Peggovi ve filmu sekundují výborní herci jako Rosamund Pike v roli Hektorovy přítelkyně či oscarový Christopher Plummer coby profesor, který zkoumá štěstí.

2014 | 115 minut | 15 | dobrodružná komedie
Režie: Peter Chelsom
Hrají: Simon Pegg, Rosamund Pike, Stellan Skarsgard, Jean Reno, Toni Collette

Sobota 30. července 2016 ve 20:00 hod.



Placený filmový kanál HBO vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách DIGI TV, freeSAT, Magio TV, T-Home, Flix TV a Skylink na satelitech Thor 6 na pozici 0,8 st. západně, Amos 2 na pozici 4,0 st. západně, Eutelsat 16A na pozici 16,0 stupňů východně a Astra 3B na pozici 23,5 stupňů východně. Oficiální stránka HBO: www.hbo.cz.

Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry všech dabovaných kanálů - HBO a HBO HD, HBO2 i HBO3 si můžete stáhnout na webu satCentrum v sekci TV program.


S využitím programových tipů Pavly Brožkové, PR & Marketing Coordinator - HBO Europe,
připravila redakce satCentrum, 27. 6. 2016, foto archiv HBO Europe, po kliknutí na obrázek se zvětší.






  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
27.06.2016 • Motorizmus, golf a tenis v júli na Arena Sport
27.06.2016 • Napospas osudu s Edem Staffordem na Discovery Channel
26.06.2016 • Začátek prázdnin – Prima ZOOM je i ve 26. týdnu jasná volba
24.06.2016 • Velká cena ČR na ploché dráze slaví velké jubileum. A satelitní televize Nová DIGI TV bude u toho
23.06.2016 • Skupina Nova chystá speciální pořady k Wimbledonu
19.06.2016 • Divoký dokumentární svět na Prima ZOOM ve 25. týdnu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist