Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 23.04.2024 - 13:04:57   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Červencové dobrodružství s Prima ZOOM ve 27. týdnu

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 03.07.2016



Ocitnete se tváří v tvář přírodě, zažijete koloběh života, odhalíme tajemství Bermudského trojúhelníku, prozkoumáme vesmír, budeme bojovat rozmanité bitvy a do detailů poznáte život Karla Velikého. Vše na Prima ZOOM.



Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

Premiérové tematické bloky vždy pondělí až neděle v čase 18.00 – 22.00 hod.:

4. 7., 23.00 a 23.30 – Pohledy z kosmu IV (Mléčná dráha; Velký třesk)

Od té doby, co se lidstvo poprvé dostalo do vesmíru, nás touha objevovat neznámé žene dál a dál – pryč z naší rodné planety do sluneční soustavy plné cizích světů, které nabízí dosud neprozkoumaný terén. Pokračování vizuálně nádherného dokumentárního seriálu nabízí nové pohledy na naši sluneční soustavu. Nejen že se dostanete na místa, kde jste nikdy nebyli, ale dokonce se podíváte tam, kam byste se ani nemohli dostat. Pohledy z kosmu představují divy našeho i vzdáleného vesmíru od Mléčné dráhy přes Teorii velkého třesku, kosmické paprsky nebo vyspělý systém zkoumání planet Landsat.


5. 7., 20.00 – Karel Veliký (1. díl)

Velkorozpočtové dokudrama vypráví o dramatickém, násilném a oplzlém životně i životním stylu nejdůležitějšího středověkého evropského císaře. Jeho součástí je více než 350 záběrů vyšperkovaných digitálními triky nebo propracované bitevní scény se stovkami účastníků. Nechybí ani nezbytné nahlédnutí do soukromí. Karel Veliký byl ve své době nejmocnějším mužem v Evropě a vytvořil impérium, jež zahrnovalo takřka celou její moderní část a jehož dědictví přetrvává dodnes. Toto neobyčejné dokumentární drama je zároveň vyzbrojeno nejnovějšími poznatky archeologů, historiků a dalších odborníků. Válečnický král, který zahynul před 1200 lety, se díky němu poprvé představuje jako muž z masa a kostí. Seriál získal v Itálii ocenění za nejlepší dokumentární drama.


5. 7., 21.00 – Válečníci od Waterloo (Cesta k boji)

Na armádu, která porazila Napoleona u Waterloo, se často vzpomíná jako na ikonické britské červenokabátníky. Málo se ví, že většina mužů pod velením vévody Wellingtona ve skutečnosti vůbec nebyla z Anglie. Dokumentární film Válečníci od Waterloo se opírá o neznámé a nezveřejněné historické prameny a vypráví příběh legendární bitvy z pohledu jejích řadových účastníků.


5. 7., 22.00 – Tváří v tvář přírodě (Kanada)

Bioložka a archeoložka Perrine Crosmary prozrazuje překvapivá fakta o nejpodivnějších přátelstvích mezi člověkem a zvířetem. Navštěvuje místa, kde se muži a ženy – ochránci přírody, místní farmáři nebo původní kmenoví obyvatelé – snaží žít v harmonii s okolní přírodou. Nezapomíná ani na pohled z druhé strany a zjišťuje, s jakými těžkostmi se musí vyrovnat zvířata. Jak se vůbec přizpůsobili přítomnosti člověka? Připojte se k Perrine na její procházce divočinou a zažijte vzrušující dobrodružství plné strhujících setkání se zvířaty.


6. 7., 21.00 – Koloběh života: Ovocný sad

Kvetoucí ovocné stromy, pestrobarevné louky, bzukot včel a ovoce zralé k nakousnutí – tradiční ovocné sady jsou v našem věčně uspěchaném světě vítanými oázami klidu. Jako živý památník naší dlouholeté pěstitelské kultury jsou pro matku přírodu zároveň velmi cenným přínosem. Ovocné sady vytvářejí přirozené prostředí pro růst vzácných bylinek a trav, takže lákají k návštěvě také různorodé druhy zvířat a hmyzu. Ať už jde o lišky, motýly nebo vcelku běžné rehky zahradní, ovocné oázy hýří životem. Vysoké koruny stromů navíc představují skvělé místo pro všemožná hnízda, a tak jablka, hrušky, třešně nebo ořechy nakonec nejsou lahůdkami určenými výhradně pro mlsné lidské jazýčky.


7. 7., 20.00 – Nejdůležitější bitvy (Souboj o Tichomoří)

Vychutnejte si několik klíčových konfliktů 20. století v detailních rekonstrukcích, které podtrhují potřebného taktického génia a statečnost důležitých aktérů. Na příkladu bitvy o Pacifik uvidíte, jak se vojenský goliáš amerického námořnictva po původním šoku z napadení Pearl Harboru vypořádal s japonskou hrozbou. Zjistíte, jak komunistická hrozba donutila Spojené státy americké konfrontovat Severní Koreu podporovanou Čínou a Sovětským svazem. Nechybí ani konflikt mezi Araby a Izraelci na Středním východě, dvanáctiletá válka ve Vietnamu, jež si vyžádala téměř 60 tisíc životů, nebo operace Pouštní bouře.


7. 7., 21.00 – Nacistický útok na Ameriku

Šlo o jeden z nejničivějších útoků na americké civilisty v dějinách Spojených států, ale dnes už o něm ví jenom málokdo. Jen pár dní poté, co se USA zapojily do druhé světové války a bojů proti Hitlerově Německu, začaly nacistické ponorky potápět životně důležité nákladní lodě kousek od východního pobřeží Ameriky. Ztráty byly vysoké, ale po pár měsících se situace změnila. Začal závod o to, čí námořnictvo ovládne moře. Současní odborníci se rozhodli potopit k dvěma nacistickým ponorkám na dně amerických vod. Jedna leží v Mexickém zálivu a záhadně chybí v oficiálních záznamech námořnictva. Druhá se nachází u pobřeží Severní Karolíny a ani několik desetiletí po jejím zničení není úplně jasné, jak se tam dostala. Podaří se těmto odvážlivcům vyřešit dvojitou záhadu, a tím i přepsat oficiální válečné záznamy?


7. 7., 23.00 – Zaříkávač bobrů

Bobři jsou pracovitá zvířata a vynikající stavitelé. Dnes už je nepovažujeme za škůdce. Naopak, využíváme jejich pomoc k hledání vody ve vyprahlých pouštích, rekultivaci vodních toků nebo oživování poničené krajiny. V Zaříkávači bobrů uvidíte skvělé podvodní záběry bobrů v akci a stanete se svědky jejich nevídaného chování.


8. 7., 21.00 – Odkrývání Bermudského trojúhelníku

Nechvalně proslulé příběhy o ztracených lodích a letadlech i zmařených životech jsou součástí legendy o místě v Atlantském oceánu známém jako Bermudský trojúhelník. Aktéři fascinujícího dokumentárního filmu Odkrývání Bermudského trojúhelníku se rozhodli podívat záhadě na kloub – a začali odčerpávat vodu, aby zjistili, co přesně se ukrývá na dně mýtického trojúhelníku. Podívejte se, jak to tam vypadá. Prohlédněte si zvláštní geologické úkazy a dozvíte se, jestli jsou příčinou mysteriózních jevů v Bermudském trojúhelníku.


9. 7., 22.00 – Poslední tažení Septimia Severa

Téměř před dvěma tisíci lety byla skoro celé Británie provincií Římské říše. Ale obyvatelé severu největší supervelmoci své doby stále odolávali a povstání se přelévalo i přes Hadriánův val. A tak roku 208 našeho letopočtu římský císař Septimus Severus podnikl se 40 tisíci muži invazi do Skotska. Byla to jedna z největších invazních armád, jakou Řím poslal do boje. Dokumentární film Poslední tažení Septimia Severa vypráví o jednom z nejzajímavějších vojenských střetů v dějinách Velké Británie.

Prázdniny s dokumenty na Prima ZOOM.


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.

premiérové bloky        18.00 – 20.00 hod.              20.00 – 22.00 hod.
pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
úterý Po stopách historie Zvířata a my
středa Fascinující příroda Drsný svět
čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
sobota Úchvatná říše zvířat Odkazy dávných civilizací
neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení, 3. 7. 2016




  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
10.07.2016 • Letní dokumentární podívaná na Prima ZOOM ve 28. týdnu
03.07.2016 • Červencové seriálové tipy HBO3
02.07.2016 • Červencové filmové lahůdky na Cinemaxu
01.07.2016 • Červencové programové tipy HBO GO
30.06.2016 • Discovery se loučí s legendou, končí Bořiči mýtů
27.06.2016 • Červencové programové tipy HBO a HBO HD

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist