Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 10:29:58   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Druhý ročník Letného kina POD PYRAMÍDOU štartuje už túto nedeľu, 10. júla

  Autor: RTVS , e-mail: info@rtvs.sk Přidané: 08.07.2016



Na terasách POD PYRAMÍDOU štartuje už túto nedeľu druhý ročník úspešného Letného kina POD PYRAMÍDOU. Návštevníci sa môžu tešiť na 8 kvalitných a oceňovaných filmových titulov z celého sveta.



Všetci fanúšikovia kvalitných filmov si opäť budú môcť vychutnať jedinečné filmové snímky v Letnom kine POD PYRAMÍDOU na terasách budovy Slovenského rozhlasu na Mýtnej ulici v Bratislave. Letné filmové projekcie sa budú konať pravidelne každú nedeľu až do 28. augusta, dramaturgovia Letného kina pre návštevníkov pripravili 8 kvalitných filmových titulov. Vstup na všetky filmové predstavenia je voľný.

Letné kino POD PYRAMÍDOU pripravila RTVS v spolupráci so spoločnosťami Film Europe Media Company, Cinemart a Asociáciou slovenských filmových klubov. Program Letného kina začína v nedeľu 10. júla o 21:00 filmom Boyhood, ktorý okrem najprestížnejšej ceny americkej Akadémie získal ďalších 169 medzinárodných cien. Filmy budú uvedené s českými alebo slovenskými prekladovými titulkami.

„Sme veľmi radi, že sa nám i tento rok spoločne s našimi partnermi podarilo pripraviť pre všetkých návštevníkov terás POD PYRAMÍDOU naozaj pestrý program, ktorého tradičnou súčasťou sa stávajú aj letné filmové projekcie. Minuloročný prvý ročník Letného kina navštívili tisícky fanúšikov dobrého filmu, preto sme s rozhodnutím pripraviť ho aj tento rok neváhali,“ povedal riaditeľ Sekcie programových služieb rozhlasovej časti RTVS Vincent Štofaník.


Dôležité informácie:

Program Letného kina POD PYRAMÍDOU nájdete na stránke http://www.rtvs.sk/clanky/110702/druhy-rocnik-letneho-kina-pod-pyramidou.

Pridajte sa k návštevníkom Letného kina POD PYRAMÍDOU na Facebooku a pozvite svojich priateľov https://www.facebook.com/events/300499516950478/.

Kapacita Letného kina POD PYRAMÍDOU je z bezpečnostných dôvodov limitovaná na maximálne 300 miest. Zmena programu vyhradená. V prípade nepriaznivého počasia budú návštevníci upovedomení o náhradnom termíne premietania.


Program Letného kina POD PYRAMÍDOU

10. 7. 2016 o 21:00 Chlapčenstvo (Boyhood)

2014 USA; dráma

Chlapčenstvo je výnimočný film. Príbeh o dospievaní jedného obyčajného chlapca chcel režisér Richard Linklater natočiť čo najpoctivejšie a preto na ňom pracoval dvanásť rokov. Ocenenia: Oscar - herečka vo vedľajšej úlohe, Zlatý Glóbus - najlepšia dráma, réžia a herečka vo vedľajšej úlohe, Berlinale – Strieborný medveď za réžiu, Bafta – najlepší film, réžia a herečka vo vedľajšej úlohe


17. 7. 2016 o 21:00 Zbrusu nový zákon (Le Tout nouveau testament)

2015 Francúzsko; komédia

Boh existuje. Žije v Bruseli, je poriadne neznesiteľný a celý deň len sedí za počítačom. Jeho syna už poznáte, tak sa pozrieme na jeho dcéru. Režisér filmu Pán Nikto prichádza do kín s komédiou postavenou na skvelom scenári, ktorá pracuje ako s poetickými a vizuálne uhrančivými pasážami, tak šikovnou situačnou komikou.


24. 7. 2016 o 21:00 Boj (Krigen)

2015 Dánsko; dráma

Tobias Lindholm predstavuje po filmoch Hon a Únos ďalšiu skvele vystavanú osobnú drámu z prostredia vojnového Afganistanu, ktorá si hneď po premiérovom uvedení na festivale v Benátkach vyslúžila mimoriadne ovácie.


31. 7. 2016 o 21:00 Komúna (Kollektivet)

2016 Dánsko-Švédsko; rodinná dráma

Komúna je svedectvom hroziaceho konca rodiny, pospolitosti i celej jednej epochy v dánskych dejinách. Berlinále 2016 - Strieborný medveď pre najlepšiu herečku (Trine Dyrholm), nominácia na Zlatého medveďa. Ocenenia: Berlinale - Strieborný medveď za najlepší ženský herecký výkon.


7. 8. 2016 o 20:30 Schneider vs. Bax

2015 Holandsko; thriller, komédia

Nájomný vrah Schneider dostáva zákazku presne v deň svojich narodenín. Jeho cieľom je spisovateľ Ramon Bax. Film získal cenu v hlavnej súťaži MFF Locarno.


14. 8. 2016 o 20:30 Rodinka Bélier (La Famille Bélier)

2014 Francúzsko-Belgicko; komediálna-dráma

Jedného dňa objaví učiteľ hudby u tínedžerky Pauly spevácky talent a odporučí jej účasť na súťaži Radio France. Problém je však v tom, že Paula je dcérou nepočujúcich rodičov, ktorí sú odkázaní na jej pomoc. K tomu si prirátajme mladého spolužiaka, do ktorého je Paula zamilovaná a dilema je na svete. Opustiť rodinu, ktorá je na jej prekladoch do posunkovej reči takmer závislá a vydať sa za
vlastným snom, alebo plniť úlohu vďačnej dcéry a vzdať sa kariéry? Cesta k splneniu sna je náročná, no vôbec nie nemožná... Ocenenia: Cesar - Najsľubnejšia herečka


21. 8. 2016 o 20:30 Naša malá sestra (Umimachi Diary)

2015 Japonsko; rodinná dráma

Rodinná (melo)dráma, ktorá na čechovovskom pôdoryse domu, záhrady a štyroch sestier skladá poctu mágii všednosti. Tri sestry žijú spoločne vo veľkom dome v meste Kamakura. Keď ich otec, ktorý od rodiny odišiel pred pätnástimi rokmi zomrie, cestujú na vidiek na pohreb, kde spoznajú svoju plachú nevlastnú sestru. Koreeda svojim formálne precíznym a empatickým filmom definitívne potvrdzuje, že je dôstojným nástupcom japonských majstrov Kona Ičikawu a Jasudžira Ozua.


28. 8. 2016 o 20:30 Mikrób a Gasoil (Microbe et Gasoi)

2015 Francúzsko; komediálna-dráma

Dvaja tínedžeri na zbesilo pomalej ceste po Francúzsku vo vozidle, ktoré poteší všetkých domácich majstrov. Drobný Mikrób a vynaliezavý Gasoil sú tak trochu nenápadní mladíci. Predstava, že budú musieť dva mesiace blížiacich sa prázdnin stráviť so svojimi rodinami, ich vôbec neláka. Ale ako uniknúť pred nudnou rutinou? Napríklad tak, že vezmete motor z kosačky, niekoľko drevených súčiastok a postavíte neortodoxné vozidlo - niečo medzi karavanom a záhradným domčekom. V ňom zamierite na netradičný dobrodružný road trip naprieč Francúzskom. Sloboda volá ;).


Zdroj: Rádio a televízia Slovenska


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
07.07.2016 • Letné stredy patria na JOJke filmom pre celé rodiny
07.07.2016 • Skupina Prima v minulém pololetí zvýšila sledovanost
03.07.2016 • Markéta Plánková se vrací na Primu
02.07.2016 • Co takhle zachránit svět? Česká televize spouští prázdninovou soutěž Déčka nejen pro děti
02.07.2016 • Veronika Žilková zpátky na Primě
01.07.2016 • Nový cyklus ČT představí hradní a zámecké kaple

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist