Prima COOL ve spolupráci s ESL odvysílala rekordní turnaj v Counter-Strike: Global Offensive
Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 14.07.2016
Živý přenos největšího herního turnaje světa ESL One Cologne 2016 sledovalo na webových stránkách a dalších on-line kanálech Primy přes 119 000 diváků. Úspěšně se tak uskutečnila první velká kooperace mezi Prima COOL a ESL, zaštítěná mateřskou společností MTG. Celotýdenní přenos o dotaci v hodnotě 1 000 000 amerických dolarů soutěžilo 16 celosvětově nejlepších týmů, které se utkaly v základních skupinách a ve víkendovém play off. Celý turnaj sledovali diváci nejen na stránkách Prima COOL, ale i v rámci HbbTV.


Divákům jsme přinesli kompletní turnaj s tuzemskými nejlepšími komentátory a herními analytiky. Víkendové studio pak bylo poprvé v historii doplněno i o profesionální hráčku Janu „jance“ Kozákovou. Studiem provázel herní redaktor a moderátor webu Prima COOL Zdeněk Princ.

„Na webu i v rámci HbbTV jsme opět nabídli zajímavou možnost zábavy na celý týden. Ačkoli jsou prázdniny, dosáhli jsme skvělé sledovanosti. Na HbbTV jsme dosáhli nového rekordu přes 50 000 video přehrání s 19 tisíci unikátními diváky a na internetu nás potěšil skvělý výsledek přes 200 000 video přehrání," okomentoval výsledky přenosu Daniel Grunt, šéf nových médií FTV Prima.

Na konci turnaje se z vítězství a z titulu „mistra Evropy“ těšila německá herní organizace SK Gaming. ESL počítá s tímto turnajem i na příští rok a již nyní spustila webové stránky pro rok 2017. E-Sports tak budou mít v Kolíně nad Rýnem minimálně pro další rok zajištěnou vynikající pozici.

FTV Prima a ESL plánují spolupráci na dalších turnajích. „Kromě dalších centů, jako je například Intel Extreme Masters Oakland či ESL One New York, se připravujeme i na přímý přenos z Katowic na začátku roku 2017,“ dodává Daniel Grunt.

Partnery tohoto živého vysílání byly společnosti Tipsport, Connect IT, SkillZone a ASUS.


Gabriela Semová, vedoucí korporátní a interní komunikace, FTV Prima, 14. 7. 2016

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/23468/prima-cool-ve-spolupraci-s-esl-odvysilala-rekordni-turnaj-v-counter-strike-global-offensive/