Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 24.04.2024 - 11:05:31   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Léto v plném proudu na Prima ZOOM ve 30. týdnu

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 24.07.2016


Podíváme se pořádně na vesmír, zažijeme historické sportovní momenty, ponoříme se do mysli zvířat, městské džungle i zákonitostí webu, ponoříme se pod hladinu a seznámíte se s legendárními rybami. Čeká vás moře zábavy a poznání s Prima ZOOM. Dokumentární skvosty pro vás: čekají nás Historické momenty sportu; jaký je Šestý smysl zvířat?; podíváme se Do hloubky webu; uchvátí vás Legendární ryby a Irský oceán; poznáte Velký malý svět hmyzu, který je fantasticky neuvěřitelný a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

25. 7., 23.00 a 23.30 – Pohledy z kosmu V (1. a 2. díl)

Tak dlouho, jak si lidstvo pamatuje, noční obloha podporovala naši představivost. Co je tam nahoře? Jak se to dozvíme? Ale dokonce ani nejbohatší představivost se nedokáže vyrovnat novým odhalením o vesmíru. V páté řadě dokumentárního seriálu se dozvíme o tajemstvích Marsu, konstelací, temné energie, zatmění, složení hvězd a antropického principu.


26. 7., 20.00 a 20.30 – Historické momenty sportu (Studená válka na ledu; Prohibiční závody)

Když se extáze z výstřelu v poslední vteřině spojí s bolestí z náhle ztráty, neobyčejnými sportovci, špinavými penězi a nabubřelými egy, v sázce je neuvěřitelně mnoho. Ale když se ze sportovní události stane historický moment, dívá se celý svět. Ambiciózní dokumentární seriál Historické momenty sportu se ohlíží za největšími sportovci, kteří se dostali do epicentra klíčových okamžiků dějin. Muhammad Ali ve Vietnamu. Pat Tillman v Afghánistánu. Jesse Owens v roce 1936 na Olympiádě v Berlíně. Podívejte se, jak to probíhalo na slavných i nechvalně známých bojištích uprostřed sportovních hal a stadiónů, a dozvíte se málo známá fakta z pozadí těchto neuvěřitelných událostí.


26. 7., 21.00 – Podzemím Británie (Skotsko)

Pod Británií existuje svět, který málokdo zná. Vydejte se na vzrušující výpravu Podzemím Británie, které tvoří celá města, pašerácká doupata, skrýše tajných spolků, krypty, katakomby, bunkry z doby studené války, nebo dokonce i jeden zvláštní labyrint. Celé generace Britů v minulosti zamířily pod zem a ta dnešní není žádnou výjimkou. Ať už jde o první pokus postavit tunel přes Kanál, který selhal, excentrické plány na bizarní podzemní zahrady nebo budování rozsáhlé národní dopravní sítě – poznáte Velkou Británii z perspektivy krtka!


26. 7., 23.00 – Průvodci divočinou (Na stopě medvědům)

Vydejte se společně se čtyřmi zkušenými muži, lovci a stopaři, do divočiny, kde mají na starost bezpečnost dělníků v odlehlých oblastech. Jsou vyzbrojení nářadím a nesmrtícími prostředky. Jejich úkolem je zajistit tábor proti nezvaným dravcům. Hledají stopy jaguárů v peruánských dřevorubeckých leženích nebo plaší medvědy na Aljašce. Ale nikdo z nich nechce trestat zvířata za jejich přirozenost. Díky jejich práci můžou dělníci i dravci přežít bok po boku. Tito muži jsou zárukou, že se nic nestane lidem ani zvířatům.


27. 7., 21.00 – Šestý smysl zvířat

Schopnost účinně předvídat zemětřesení je snad největším zklamáním moderní vědy. Geologové používají řadu složitých zařízení ke studiu seismických aktivit, ale zatím se tomu ani nepřiblížili. Někteří jejich kolegové na to jdou jinak. Zaměřili se na hady, psy a žáby a několik dní před zemětřesením u nich úspěšně zaznamenali podivné chování. Mohly by jejich poznatky v budoucnu pomoci předvídat katastrofu?


27. 7., 22.00 – Do hloubky webu

Američan Ross Ulbricht byl v únoru 2015 usvědčený z provozování tajného webového tržiště Silk Road, proslulého především kvůli rozsáhlé nabídce tvrdých drog, a odsouzen k doživotnímu vězení. Dokument herce a režiséra Alexe Wintera Do hloubky webu se pokouší ukázat Ulbrichtův případ z jiné perspektivy. Na takzvaný hluboký web i tržiště Silk Road nahlíží jako na pokus vytvořit svobodné ekonomické i myšlenkové prostředí zbavené dohledu státních úřadů. Upozorňuje také na některé nesrovnalosti v Ulbrichtově případu a sporný postup vyšetřovatelů.


28. 7., 22.00 – Bojovníci městské džungle

Jsou obklíčena neúrodnými městy, sterilními betonovými plochami nebo až příliš opečovávanými pruhy úzkostlivě organizované zeleně. Čím dál tím víc zvířat ztrácí poslední možnosti úkrytu. Města se nekontrolovatelně rozrůstají. Ale tam, kde si lidé nedokážou zjednat pořádek, příroda proráží skrz praskliny v asfaltu a znovu obsazuje ztracené území. Jenom ve Vídni se nachází více než dva tisíce druhů rostlin a zvířat. Žije tam více než polovina rakouských ptáků a třetina savců. Mnoho z nevyužitých koutů města se stalo útočištěm takových ohrožených druhů, jako je slavík, chocholouš obecný, kudlanka nebo kuňka. Znovu se tady zabydlel nespočet savců, ptáků, hmyzu i obojživelníků.


29. 7., 20.00 – Legendární ryby (Divoký lov u Kamayurů)

Skupina francouzských rybářů vyráží do různých koutů světa na lov těch nejzajímavějších druhů ryb. Vydáme se do Brazílie, kde na ně čeká několik pozoruhodných ryb. Skupina se na osm dní ubytovala u kmene Kamayurů, kteří žijí v naprosté rovnováze s přírodou. V blízkosti jejich obydlí se setkávají tři řeky, a proto je tam ryb dostatek. Mnoho ryb, které jinde nežijí, se tady vyskytuje v hojném počtu. Rybářům se podaří chytit pavony, sumce, aymary, zubatice, úhoře, jednoho kajmana, anténovce a rejnoka. Úlovky byly krásné, ale dost jich také z háčků uniklo. Každý úlovek byl pro rybáře boj. Všechny ryby byly vyfoceny a pak puštěny zpátky do přírody.


29. 7., 21.00 – Irský oceán (Život v mělkých vodách)

V mořích okolo Irska žijí úžasně různorodí živočichové. Mělké vody se hemží nejen delfíny nebo žraloky, ale jsou také plné planktonu. Irský oceán je navíc domovem myriády různých malých tvorečků. Tato dvoudílná mini série nahlíží na vztah člověka k moři včera i dnes a zabývá se všeobecným veřejným míněním o delfínech a žralocích. Jsou delfíni skutečně vysoce inteligentní a citlivá zvířata schopná léčit nemocné děti? Proč Atlantský oceán vyplavuje na pobřeží znepokojivě velké množství jejich mrtvých těl? A jsou žraloci opravdu tak děsiví netvoři, kteří celé dny a noci číhají pod hladinou připraveni kousat a žrát? Skutečnost je vcelku překvapivá a vybízí k zamyšlení.


30. 7., 21.00 – Velký malý svět (Hmyz)

Svět hmyzu je fantasticky neuvěřitelný a s tím správným vybavením může být také překrásný. Malý velký svět odhaluje mnohá z jeho tajemství: od loveckých pastí mravkolva, který inspiroval nejlepší filmová monstra, až po odlišné druhy metamorfózy vylučující soupeření mezi otcem a synem. Obdiv si zaslouží i to, jak termiti dokážou kontrolovat své farmy, kde „pěstují“ houby. Nebo nejdelší spojení strašilek na světě zachované i během trávení potravy. Ponořte se do delikátního světa hmyzu a nebudete litovat.


30. 7., 22.00 – Vládce moří: Výpravy čínské flotily

Čeng Che se narodil v roce 1371. Když mu bylo teprve deset, chytili ho čínští vojáci, kteří ho vykastrovali. Ale díky nečekaně šťastnému zvratu osudu se dostal do domu císařova syna prince Ču Tiho. Čeng Che na něho natolik zapůsobil, že když se princ stal císařem, dal mu na povel největší loďstvo, jaké do té doby svět viděl. Čeng Che vedl více než třicet následujících let expedice do Indie, na Střední východ a až do Afriky, a přitom překonal 25 tisíc mil napříč oceánem. Ale jen několik let po jeho smrti čínští úředníci zničili všechny záznamy o úspěšných výpravách za poklady a Čína se obrátila k světu zády. Teprve teď se podařilo rekonstruovat pravdu o Čengovi Che ze zbytků posledních historických zmínek. Co byl zač tento výjimečný muž, jenž vedl loďstvo na plavbě kolem světa 80 let před tím, než Kolumbus objevil Ameriku? A jaký byl skutečný účel jeho výprav?


31. 7., 22.00 – Srdcem a myslí

V lidském těle nenajdeme jiný orgán, který by měl tolik symbolických významů jako srdce. Po tisícíletí na ně pohlížíme jako na sídlo citů a střed celé naší existence. Scenárista a moderátor tohoto skotského snímku, David Malone, zve diváky na neobvyklou objevnou cestu: vydá se s námi za příběhem srdce jako symbolu citů – ale zároveň i fyzického orgánu. Tyto dva diametrálně odlišné, a přesto paralelní pohledy na totéž, budou nakonec doplněny teprve nedávno odhalenými vědeckými poznatky o struktuře srdce, o jeho schopnostech a funkci.

Prima ZOOM – vaše parádní volba.


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.

premiérové bloky        18.00 – 20.00 hod.              20.00 – 22.00 hod.
pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
úterý Po stopách historie Zvířata a my
středa Fascinující příroda Drsný svět
čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
sobota Úchvatná říše zvířat Odkazy dávných civilizací
neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení, 24. 7. 2016




  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
25.07.2016 • Vodní svět s veškerým komfortem: Můj plovoucí domov na Viasat Explore
21.07.2016 • Viasat History uvede dokumentární seriál Soukromý život Tudorovců
21.07.2016 • Arena Sport získala nové športové práva, iné predĺžila
19.07.2016 • Celovečerní filmy na Prima ZOOM
17.07.2016 • Užívejte si světa s Prima ZOOM v 29. týdnu
14.07.2016 • Prima COOL ve spolupráci s ESL odvysílala rekordní turnaj v Counter-Strike: Global Offensive

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist