EU Music z družice Eutelsat Ka-Sat 9A
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 26.07.2016

Ukrajinský hudební kanál EU Music má zahájit volné (FTA) vysílání ze satelitu Eutelsat Ka-Sat 9A na orbitální pozici 9° východně. Bude to první ukrajinský kanál vysílající v pásmu Ka. Operátorem, který by měl distribuovat signál na satelitu, bude firma Datagroup.


Jak vysvětluje vysílatel EU Music, změna orbitální satelitní pozice je podmíněna častými případy rušení signálu na satelitu Astra 4A na orbitální pozici 4,8° východně. Kanál tu vysílal do 30. 4. 2016. Vysílatel přešel do kabelových sítí a platformy IPTV/OTT, ale nyní se rozhodl obnovit satelitní vysílání, a pásmo Ka tak pokládá jako variantu ochrany před záměrným rušením. Vysílatel je připraven poskytnout svým partnerům odpovídající zařízení pro příjem signálu.

Poslední zasedání ukrajinské rady pro rozhlasové a televizní vysílání přineslo změny ve vysílací licenci kanálu EU Music. Nová licence je spojena s plánovaným vysíláním na satelitu Eutelsat Ka-Sat 9A, jehož operátorem je francouzská firma Eutelsat Communications.

EU Music je ukrajinský hudební kanál, který do 31. 10. 2015 působil pod názvem RU Music. Programová nabídka se skládala z ukrajinské, ruské a evropské hudby. Stanice se však má odchýlit od ruské hudby a více času věnovat populárním evropským videoklipům.


Plánované parametry příjmu:

družice: Eutelsat Ka-Sat 9A
orbitální pozice: 9° východně
kmitočet: 19,700 GHz
polarizace: levotočivá
Symbol Rate: 20000 kSymb/s
FEC: 3/4
norma: DVB-S2/DVB-PCS; MPEG-2/SD; MPEG-4/HD
kódovací systém: volné (FTA) vysílání
internet: http://www.eumusic.tv


S využitím zdrojů: mediasat.info a RO, Satkurier.pl, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/23502/eu-music-z-druzice-eutelsat-ka-sat-9a/