Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 16.04.2024 - 06:34:55   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Václav Neužil a Ivan Trojan se ponoří do Světa pod Hlavou

  Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 29.07.2016


Režiséři Marek Najbrt a Radim Špaček začali pro Českou televizi natáčet seriál Svět pod Hlavou. V napínavé kriminální minisérii se v hlavních rolích objeví Václav Neužil, Ivan Trojan a Judit Bárdos. Scenáristy Světa pod hlavou jsou Ondřej Štindl, Robert Geisler a Benjamin Tuček. Série vzniká v koprodukci České televize, Bionautu a TV JoJ.


„Filip Marvan je hrdina, který má díky hlavní zápletce, probuzení v minulosti následkem autohavárie, ojedinělou šanci poznat a pochopit příčiny rodinné tragédie. Je to vlastně velká psychologická regrese. Za těchto okolností zjišťuje, kdo je on sám a kdo jsou a byli jeho máma, táta a prarodiče. To vše v prostředí fízlů, papalášů, prázdnoty osmdesátých let a samoty. S Markem Najbrtem ho vnímáme jako bojovníka, který jde za pravdou navzdory strachu s jistou dávkou ironie a nadhledu,“ říká představitel hlavní role Filipa Václav Neužil.

„Detektivní zápletky v jednotlivých epizodách spojuje napínavá thrillerová linka a rodinné drama, které se odvíjí napříč celou minisérií. Diváky tak budeme držet v napětí po celých deset dílů,“ říká Vratislav Šlajer, producent ze společnosti Bionaut. „Po mé mimořádné zkušenosti se seriálem Případy 1. oddělení je spolupráce na vzniku kriminální minisérie Svět pod hlavou zachováním toho dobrého, čeho si u kriminálek ceníme. Díky spolupráci s producentem a tvůrci oceňovaného filmu Pouta získává minisérie silnou dobovou autenticitu, směs sychravosti, humoru a naděje, kterou diváci jen tak neuvidí,“ doplňuje jej kreativní producent Michal Reitler, v jehož tvůrčí producentské skupině Svět pod hlavou vzniká. „Seriál Svět pod Hlavou má potenciál svým dějem, kvalitou zpracování i hereckým obsazením zaujmout všechny divácké skupiny. Je pro nás ctí, že Česká televize a Bionaut oslovili ke koprodukční spolupráci právě TV JOJ. Věřím, že je to začátek dlouhodobého partnerství,“ doplňuje generální ředitel TV JOJ Marcel Grega.

„Svět pod hlavou je výletem do roku 1982, na který nás s sebou bere ústřední herecká dvojice Ivana Trojana a Václava Neužila, kterou doplňuje magická Judit Bárdos. Natáčení takového příběhu je pro mě, stejně jako pro hlavního hrdinu, návratem k dětství, do bizarní doby, která tvoří ideální kulisu našemu absurdnímu příběhu,“ říká režisér Marek Najbrt.

Natáčení Světa pod hlavou odstartovalo v příbramské nemocnici. Tvůrci budou natáčet také v Praze, Ústí nad Labem, Kladně, Neratovicích, Mostě a v dalších lokalitách. Minisérie je volně inspirovaná britským seriálem Life on Mars vzniká v mezinárodní koprodukci a objeví se v ní přes 150 českých a slovenských herců, 2 000 komparsistů a více než 100 dobových aut.

Je rok 2016. Policista Filip Marvan (Václav Neužil) musí ukrást důkaz, aby zachránil svého bratra před mafií. Záhy ho srazí auto a on upadá do bezvědomí. Probouzí se v nemocnici v roce 1982. Jak se v minulosti ocitl? Proč? A jaká je cesta zpátky? Filip potkává svoje rodiče, několik měsíců předtím, než se má narodit. Poznává otce, kterého si z budoucnosti pamatuje jen jako zlomeného muže, který dobrovolně ukončil svůj život. Na pozadí pátrání po příčinách, které jeho rodině změnily život, je Filip nucen vyšetřovat sérii detektivních případů Sokolova 80. let.


Svět pod hlavou

režie: Marek Najbrt, Radim Špaček
scénář: Ondřej Štindl, Robert Geisler, Benjamin Tuček
producent: Vratislav Šlajer
kreativní producent ČT: Michal Reitler
výkonný producent ČT: Matěj Stehlík
výkonný producent Bionaut: Tadeáš Trojánek
dramaturgie: Tomáš Feřtek
kamera: Martin Štěpánek
architekt: Jan Vlasák
výtvarník kostýmů: Andrea Králová
umělecký maskér: Eva Ungrová
střih: Michal Hýka, Petr Mrkous, Anna Ryndová, Pavel Hrdlička

hrají: Václav Neužil, Ivan Trojan, Jan Budař, Václav Kopta, Tomáš Jeřábek, Judit Bárdos, Kryštof Hádek, Michal Dalecký, Jan Cina, Marie Doležalová, Marek Daniel, David Máj, Marek Adamczyk, Igor Chmela, Alžběta Stanková, Jiří Šimek, Marek Pospíchal, Richard Němec, Tomáš Bambušek, Jitka Schneiderová, Ljuba Krbová, Jan Španbauer, Roman Zach, Roman Mrázik, Jana Plodková, Ladislav Hampl, Jiří Černý, Jano Sedal, Ondřej Malý, Jan Plouhar, Aneta Krejčíková, Robert Mikluš a další

Podle původního seriálu Life on Mars vyrobeného pro BBC společností Kudos Films and Television
V koprodukci Bionautu, České televize a TV JOJ


Alžběta Plívová, tisková mluvčí České televize


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
28.07.2016 • Legendy pod vodou na Prima ZOOM
28.07.2016 • Česká televize připomene životní jubileum Milana Uhdeho
28.07.2016 • JOJ Cinema bude od srpna ve spolupráci s Atmedia měřená
27.07.2016 • Česká televize bude vysílat olympijský slalom do celého světa
26.07.2016 • Rekordná sledovanosť Tour de France 2016 v RTVS
26.07.2016 • Prima MAX již třetí týden láme rekordy

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist