Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 13:21:12   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Druhá půlka léta s Prima ZOOM

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 31.07.2016


Krásné srpnové dokumenty vás vezmou za krásami přírody do všech koutů planety Země. Nebudou chybět ani noční můry, záhady a paranormální jevy. Vše okořeníme špetkou historie. Užívejte si světa s Prima ZOOM. Dokumentární skvosty pro vás: budete žasnout nad Krásou rozbřesku; dozvíte se zajímavou Pravdu o rajčatech; zjistíte jaké to je být Vězněm v cizině; odhalíme Ztracený ráj Rapa Nui; čeká vás pokračování oblíbených seriálů např. Sousedské noční můry II nebo Svědci paranormálních jevů II a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

3. 8., 20.00 – Krása rozbřesku (Zambie)

Země se točí kolem vlastní osy, a zároveň obíhá okolo Slunce. Díky této dvojí rotaci se střídá den a noc a mění se roční období. Je to proces, který od počátku věků ovlivňuje veškerý život na naší planetě. Řídí se jím chování živočichů i růst rostlin. Rozbřesk je povznášející moment, kdy noc přechází v den. Přesto si málokdy uděláme čas na jeho pozorování. Ti, kteří se stanou svědky rozbřesku, zažívají úžasné chvíle. Celý svět se za svítání hemží životem. Tvorové noci se krátce střetávají s denními živočichy a dochází ke střídání stráží. Kráse rozbřesku se nic nevyrovná. Proto si v létě klidně přispěte a večer se podívejte na rozbřesk na Prima ZOOM. 


3. 8., 21.00 – Pravda o rajčatech

Původní perské rajče bylo žluté a španělští dobyvatelé si ho cenili kvůli tomu, jak kvete. Ale v Evropě pod paprsky španělského slunce se rostlina vyvinula do úplně jiné podoby: její plody se zakulatily, zčervenaly a získaly neodolatelnou podobu i podmanivou chuť. V Rakousku se rajčeti stále říká „ovoce z ráje“ a v Itálii zase „zlaté jablko“. Jistě tedy nejde o nic jiného než první skutečné zakázané ovoce, které dokázalo svést celý svět. Dnešní posedlost tvarem, velikostí a dlouhou trvanlivostí degradovala rajče na rozbředlý plod bez výraznější chuti. Ale časy se mění! Film Pravda o rajčeti prozradí jakým způsobem a vysvětlí, proč je rajče tak neodolatelné. Konečně pochopíte, proč se návštěvníci rajčatových festivalů v Itálii a Španělsku můžou zbláznit. A možná si dokonce uvědomíte, že jste dosud neochutnali to pravé rajče… Zatím!


3. 8., 22.00 – Vězněm v cizině (Útěk z mexického vězení)

Dámy a pánové, tohle je konečná: dlouhý, osamělý trest v temném a nebezpečném vězení daleko od domova. Dokumentární seriál Vězněm v cizině se vrací s dalšími příběhy, které se změnily z pohádky o exotické dovolené v ráji na horor o peklu na Zemi. Každý cestovatel se nejvíce obává toho, že se v zahraničí dostane za mříže. Připravte se na šokující skutečné příběhy o hrozivých věznicích, zdrcujících únosech, životu v panice, slzách a zoufalství. Tentokrát mimo jiné o uvěznění v Mexiku, pohřbení zaživa, válečných vězních ve Vietnamu nebo skutečných událostech, které inspirovaly vznik oscarového dramatu Argo o útěku zaměstnanců americké ambasády z Íránu.


3. 8., 23.00 – Sousedské noční můry II (Cesta smrti)

Jsou stejně napínavé jako Hitchcockovo Okno do dvora, jen s jedním podstatným rozdílem: tyto příběhy se skutečně staly. Ať už jde o nově přistěhované sousedy nebo dlouholeté známé, kteří bydlí vedle celou věčnost, prvotní přívětivost a přátelství postupně mizí, napětí roste, a nakonec někomu přeskočí. Vždy to končí krvavou tragédií. Pokračování dokumentárního seriálu Sousedské noční můry zachycuje výpovědi svědků, kombinuje je s archivními materiály a postupně odhaluje, jak k takové tragédii došlo. Po jejich zhlédnutí si ještě raději rozmyslíte, jestli zaklepete na dveře vedle.


4. 8., 22.00 – Největší zabijáci (Zvířecí ninjové)

Říše zvířat je plná velkolepých příběhů o přežití – příběhů, ve kterých platí nemilosrdný zákon „zabij, nebo budeš zabit“. Je to svět, v němž je každé rozhodnutí otázkou života a smrti. Čtyřdílná dokumentární mini série Největší zabijáci zachycuje právě takové příběhy. Je to neuvěřitelně akční podívaná, ve které figurují bojovníci a nindžové, nebo dokonce transformeři zvířecí říše, a v níž probíhá skutečná hra o trůny. Největší zabijáci vás zaskočí napětím, vzrušením i nervy drásající zábavou.


5. 8., 22.00 – Svědci paranormálních jevů II (Dům masového vraha)

Zamíříme do Hamilton County v Indianě. Manželský pár Rob a Vicki se rozhodl přestěhovat z města a našel obrovský dům na farmě, který byl za výbornou cenu. Součástí byl i bazén ve sklepě, měřící 4 x 11 metrů, stodola, vše bylo prostorné a přesně takové, jaké si představovali. Byla zde jediná teoretická potíž – šlo o dům, kde žil masový vrah Herb Baumeister. Ten právě zde zabil více než 9 mladých mužů. Nastěhovali se se dvěma syny a pustili se do úklidu a úprav. Oba manželé i kamarád, kterému poskytli podnájem, zde však zažívali spoustu podivných věcí. Např. kamarád Joe šel otevřít, když se ozývalo několikeré klepání. Otevřel, vyšel, ale nikde nikdo nebyl, poté zahlédl odraz nějakého mladíka v bílém ve vypnuté televizi. Jednou zase šli po příjezdové cestě a zaslechli praskání větví. Otočili se a šli zpět a zahlédli muže v červeném, jak mizí v lese, pes se rozběhl za ním. Šli pro něj s baterkou a v lese je vyděsil přízrak onoho muže – zasvítili mu přímo do obličeje. Zakřičeli strachy a utekli do domu. A to není z hrůzných zážitků zdaleka vše. Je možné, že viděli duchy vrahových obětí, nebo dokonce pocítili poslední chvilky několika z Baumeisterových obětí?


5. 8., 23.00 – Lovci záhad III (Hledání nacistického zlata)

Na konci války se nacisté rozhodli schovat své poklady, zlato a další věci. Jedním z míst, kde se tyto artefakty měly schovat, bylo jezero Toplitz v Rakousku. Žena jménem Ida Weisenbacherová jim v tom musela pomáhat a nyní o tom vypráví. K jezeru přijel v padesátých letech novinář jménem Wolfgang Löhde. Ten zjišťoval, co všechno by mohlo být v jezeru potopeno, a založil pátrací skupinu. Löhde našel po několika dnech pátrání na dně bednu. Tu vytáhl pomocí lan. Jezero bylo přes sto metrů hluboké. V bedně ale nebylo zlato. Našly se tam britské padělané bankovky. Nacisté tyto libry používali na nákup zlata a zbraní. Chtěli je v Anglii dostat do oběhu, aby libra ztratila hodnotu. Byly to nejnebezpečnější a nejdokonalejší padělky. Do té doby si Bank of England myslela, že její měna nejde padělat. Bankovky padělal major Bernhard Krüger. Ten se ke konci války bál, že by zato zaplatil životem. Tak nechal své podřízené, aby je hodili do jezera. Jednotka měla rozkaz pokusit se najít způsob, jak je po válce vylovit. Rozsah nacistické akce byl tak velký, že i dnes existuje třikrát více padělků než originálů. Löhde je přesvědčen, že v jezeru jsou ještě bedny se zlatem. Mnoho potápěčů se je pokusilo objevit, ale někteří se při tom utopili. Rakouská vláda dala zákaz ke zkoumání jezera a ten platí až dodnes. Potápěč jménem Zauner toho ale nechtěl nechat. Potápěl se i v jiných jezerech a má tolik nacistických relikvií, že si otevřel vlastní muzeum. V osmdesátých letech si dokonce vyrobil vlastní zlato a nechal se s ním vyfotit, aby nachytal místního policistu a mohl si z něj udělat legraci. Nacistické zlato však dosud nebylo nalezeno.


6. 8., 22.00 – Ztracený ráj Rapa Nui

Film Ztracený ráj Rapa Nui kráčí po archeologické stezce Velikonočního ostrova, kterou místní nazývají slovy Rapa Nui. Maličký skalnatý trojúhelník proslul po celém světě díky obrovským monolitickým kamenným sochám, známým také jako „Moai“. Jenže minulost Velikonočního ostrova zůstala až do dnešních dní velkou neznámou, a zároveň tajuplnou hádankou. Proč náhle zmizelo více než 16 milionů palmových stromů navzdory tomu, že ostrov býval pokrytý bohatým pralesním porostem? A jak to, že se Moai začaly hýbat? Ve Ztraceném ráji Rapa Nui se vědci snaží rozluštit tajemství tohoto zvláštního ostrova.


6. 8., 23.00 – Skenování minulosti (Jeruzalém)

Tohle je historie a archeologie pro generaci odkojenou moderními kriminálními vyšetřovacími technikami! Nejmodernější technika skenování laserem poprvé odhaluje tajemství ikonických staveb a vědcům i historikům nabízí zbrusu nový nástroj, který jim pomůže vyřešit nepřeberné množství dosud nevysvětlených záhad. Buďte u toho!

Prima ZOOM – srpnová volba.


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.

premiérové bloky        18.00 – 20.00 hod.              20.00 – 22.00 hod.
pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
úterý Po stopách historie Zvířata a my
středa Fascinující příroda Drsný svět
čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
sobota Úchvatná říše zvířat Odkazy dávných civilizací
neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení, 31. 7. 2016




  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
01.08.2016 • Srpnové programové tipy HBO a HBO HD
01.08.2016 • Srpnové programové tipy E! Entertainment
31.07.2016 • Srpnové programové tipy HBO GO
29.07.2016 • Objevujte v srpnu přírodu na Nat Geo Wild
28.07.2016 • Srpnové filmové lahůdky na Cinemaxu
28.07.2016 • Nalaďte si v srpnu na National Geographic Channel

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist