Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 10:34:09   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - DVB-T | Články
 

Towercom a RTVS prinášajú Olympiádu cez anténu v Ultra HD

  Autor: Towercom , e-mail: info@towercom.sk Přidané: 11.08.2016


Spoločnosť Towercom, a.s. poskytovateľ služieb digitálneho terestriálneho a satelitného vysielania na Slovensku, potvrdzuje svoje prvenstvo v uplatňovaní inovatívnych technológií a v spolupráci s verejnoprávnym vysielateľom RTVS ponúka po prvý krát na Slovensku televízny signál v Ultra HD dostupný cez anténu. Testovacie Ultra HD vysielanie je dostupné v Bratislave a okolí.


Towercom prináša ďalšiu inováciu na slovenský televízny trh v priebehu krátkeho času. Po zmene vysielacieho štandardu 4. multiplexu na novú generáciu DVB-T2, ktorá vytvorí priestor na vysielanie vo vysokom rozlíšení (HD), tak otvára novú dimenziu televízneho vysielania a to priamo v ultra vysokom rozlíšení (Ultra HD).

Diváci si môžu vychutnať najvýznamnejšie tohtoročné športové podujatie Letné olympijské hry v Brazílii v maximálnej kvalite obrazu plného detailov a farieb a sledovať napínavé dianie akoby sedeli priamo na olympijských štadiónoch.

„Týmto testom prinášame budúcnosť televízneho vysielania na Slovensko a sme radi, že sme v RTVS našli partnera, ktorý nám poskytne natívny Ultra HD obsah tej najväčšej športovej udalosti. Cieľom testu je nielen overenie technológie distribúcie Ultra HD a pripravenosť koncových zariadení, ale aj overenie príjmových možností opätovného využitia VHF pásma,“ povedal Zsolt Nagy, technický riaditeľ Towercom, a.s.

Testovacie Ultra HD vysielanie bolo spustené 11. augusta 2016 z vysielača Bratislava – Kamzík na 6. kanáli (pásmo VHF) s vyžiareným výkonom ERP = 5 kW, predpokladaný dátový tok je na úrovni 20 Mbps v kompresnom formáte H.265 (HEVC). Pre príjem Ultra HD vysielania postačuje televízor alebo prijímač schopný spracovať signál DVB-T2 H.265 a anténu s podporou VHF príjmu.

Divákom, ktorí nie sú v pokrytí testovacieho vysielania alebo nedisponujú prijímacím zaria-dením schopným spracovať Ultra HD vysielanie, odporúčame vysielanie Olympiády v HD rozlíšení na Jednotke HD aj Dvojke HD, ktoré sú dostupné zadarmo v rámci programovej ponuky Voľná telka.

„Pre divákov sme pripravili v spolupráci so spoločnosťami Euronics TPD a AB-COM prezentáciu UHD 4K vysielania priamo v elektro predajni TPD na Farského ul. v Bratislave – Petržalke. Okrem diváckeho zážitku si návštevníci môžu odniesť aj šancu vyhrať UHD 4K televízor alebo špičkový externý prijímač VU+ Solo 4K s DVB-T2 tunerom“ dodáva na záver Michal Šuran, marketingový manažér Towercomu. Viac informácii o súťaži na www.volnatelka.sk/sutaz.


O spoločnosti Towercom, www.towercom.sk

Towercom, a.s. je obchodná spoločnosť poskytujúca služby spojené s prevádzkovaním siete rozhla-sových a televíznych vysielačov a prevádzačov, terestriálneho digitálneho vysielania v systéme DVB-T ako aj digitálneho satelitného vysielania a distribúcie modulácie. K zákazníkom Towercom, a.s. patria vysielatelia najvýznamnejších slovenských a českých televíznych a rozhlasových staníc, prevádzkovatelia EKS sietí, významní poskytovatelia EKS služieb, štátne inštitúcie a mnoho ďalších osôb.Towercom, a.s. zabezpečuje pre koncových užívateľov (divákov) prístup k vysielaniu programových služieb slovenských vysielateľov, ktorý o poskytovanie takejto služby spoločnosť požiadali prostredníctvom technického prostriedku na zabezpečenie príjmu prostredníctvom prístupovej karty pod názvom Voľná telka. Towercom ,a.s. je rovnako prevádzkovateľom retransmisie pod obchodnou značkou Plustelka.

Spoločnosť Towercom, a.s. patrí do skupiny Macquarie Infrastructure Funds, ktorá patrí medzi významné svetové infraštruktúrne fondy.


Michal Šuran, Marketing Manager, Towercom, 11. 8. 2016


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
05.08.2016 • LOH v Riu odstartovaly, kolik diváků bude sledovat boje o medaile na svých televizorech ve vysokém rozlišení?
04.08.2016 • RÚ pridelil frekvenciu na prezentáciu štandardu DVB-T2
27.07.2016 • České Radiokomunikace prodlouží pilotní vysílání DAB s Českým rozhlasem ze Žižkova
23.07.2016 • České Radiokomunikace rozšířily vysílání RS 8 o stanici ZAK TV a dva nové vysílače ve Stříbře a Tachově
22.07.2016 • Česká televize je připravena podílet se na druhé vlně digitalizace
07.07.2016 • Towercom a RTVS rozširujú pokrytie digitálneho rozhlasového vysielania - T-DAB+ digitálne rádio už aj z Košíc

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist