Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 11:07:56   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

4x parádní příroda na Prima ZOOM

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 16.08.2016


V tomto týdnu vám nabízíme silnou čtyřku skvostných dokumentů se zvířaty v hlavní roli. Jak si s hady ve městě poradí svérázní manželé? Přežije kondor kalifornský do dalšího desetiletí? Těšte se na souboj hrocha s krokodýlem. Vizuálně poutavý a velmi oceňovaný snímek ze života pouštních koní vás dostane. Užijte si zajímavou podívanou na Prima ZOOM.


Úchvatné přírodní filmy:

16. 8. 2016, 22.10 hod. – Hadi ve městě
17. 8. 2016, 21.15 hod. – Stín kondora
18. 8. 2016, 23.15 hod. – Hroch versus krokodýl
20. 8. 2016, 21.10 hod. – Život pouštních koní


Hadi ve městě (3 díly, úterý po 22.00)

Pobřežní město Durban proslulo písečnými plážemi, celoročním teplým počasím a králičí specialitou, ale seriál Hadi ve městě to všechno změní. Rozjetá podívaná s rychlým tempem nahlíží do světa lovců hadů a sleduje příhody manželského páru Simona a Nadine Keysových, kteří pospíchají na pomoc zoufalým, vyděšeným obyvatelům. Hadi, kteří se plazí jejich domovy, vyvolávají mnoho povyku. Je na místních hrdinech, aby lapili dokonce i ty nejjedovatější, včetně smrtonosné mamby černé. Určitě buďte u toho, až se odvážní lidé postaví šupinatým zabijákům. Tento svérázný manželský pár se hadů rozhodně nebojí!


Stín kondora (opakování sobota 20. 8. ve 14.35)

Snaha znovu oživit populaci kondora kalifornského v Jižní Karolíně je překrásný a obohacující příběh o ochraně jednoho ohroženého druhu. Jeho hlavními hrdiny jsou odvážný a temperamentní kondor jménem Pitahsi a svérázný biolog Joseph Brandt z agentury U.S. Fish & Wildlife Service. Společně zosobňují veškeré vášně potřebné k udržení kalifornského kondora v podmínkách současného světa, který se vzpouzí jeho prehistorickému původu. Třicet let poté, co začala snaha o záchranu tohoto druhu, můžeme konečně pořádně oslavit jeho obnovu. Jenže navzdory nesporně velkému úspěchu není budoucnost kondora kalifornského ani zdaleka jistá. V tomto filmu se dozvíte, jak všechno, čemu dávají lidé přednost, brání největšímu ptáku pevninské Ameriky rozletět se svobodně do nebes. Stín kondora je podmanivý, dojemný příběh o vášnivých ochráncích přírody a půvabném létavci. Podaří se ho zachránit, než vymře?


Hroch versus krokodýl (opakování neděle 21. 8. ve 14.30)

Dva z nejvíce smrtících gladiátorů Afriky, hroch a krokodýl, žijí milénia bok po boku, tváří v tvář. Jsou to ležérní sousedé, nebo nepřátelé na život a na smrt? První je statný býložravec, druhý nejúspěšnější sladkovodní dravec na naší planetě. Takže jak zvládají přežívat společně ve stejném prostředí? Zvlášť během října, suchého měsíce, kterému se také přezdívá „sebevražedný“… Hroch a krokodýl kvůli nedostatku vody válčí o výrazně zmenšené teritorium. Krokodýli jsou dokonce nuceni lovit hrochy, protože menší a mnohem dostupnější kořist odešla jinam. Sledujte jejich boj o vodu.


Život pouštních koní (opakování úterý 23. 8. ve 14.20)

Poušť Namib na jihozápadě Afriky je nejstarší na světě a zároveň nejsušším místem na naší planetě. Je to drsná krajina prachu, písku a větru, s minimem vegetace ležící 100 kilometrů od pobřeží Atlantiku. Denní teploty dosahují 40 stupňů a noční můžou klesnout pod nulu. V minulosti patřila tato oblast Německu. Když zde byla objevena naleziště diamantů, stala se z oblasti zakázaná zóna. A v roce 1918, kdy jihoafrické vojsko porazilo německé vojáky, byli jejich koně ponecháni napospas. 50 jedinců přežilo díky napajedlu, které bylo vybudováno poblíž města Lüderitz. Dnes tu žije 150 jejich potomků, kteří se přizpůsobili drsnému klimatu. Oblast si proto vysloužila přezdívku Africký Divoký západ. Koně z Namibu žijí v deseti rodinách a mládeneckých skupinách a ty se mezi sebou neustále mísí. Stádo vede vždy nejsilnější hřebec, který chrání i svá narozená hříbata před ostatními hřebci. Polovina hříbat však nepřežije první měsíc života. Buď jsou slabá, nebo se stanou kořistí predátorů, jako jsou šakali a hyeny. Letní období, do něhož se hříbata rodí, je vyčerpávající i pro dospělé koně. I když se nevzdalují od napajedla na víc než 40 kilometrů, poušť je natolik vyschlá, že nenacházejí žádnou potravu. V tomto období dokážou i recyklovat svůj trus. Zesláblí a podvyživení koně hynou nebo se stanou kořistí predátorů. Když však přijdou deště, oblast se zazelená trsy trávy a krajina znovu ožívá. Nenechte si ujít tento fascinující snímek, který získal řadu ocenění.


Ocenění filmu Život pouštních koní (Africa´s Wild West):

New York Festival: Gold Medal
Deauville Green Awards Festival: Gold Award
Cannes Corporate Media & TV Awards 2015: Silver Award
US International Film & Video Festival 2016: Certificate of Creative Excellence

Přírodní zajímavosti na Prima ZOOM.


Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
16.08.2016 • Arena Sport získala práva na Formulu E
15.08.2016 • Viac športu v HD na Magio Sat a kanály zadarmo pre všetkých
14.08.2016 • Vzhůru do světa dokumentů ve 33. týdnu na Prima ZOOM
08.08.2016 • AMC nabídne od 16. srpna unikátní, bohatší programovou nabídku pro Českou republiku a Slovensko
08.08.2016 • Televize E! přináší seriál o populární zpěvačce Mariah Carey
07.08.2016 • Prima ZOOM přináší ve 32. týdnu pravdu o světě

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist