Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 14:08:52   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Prázdniny pomalu končí, užijte si je s Prima ZOOM

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 21.08.2016


Čeká vás pravda o letu Apollo 11, odhalíme paměť Země, rozkryjeme tajemství Reagana, David Attenborough nás vezme do oblak, ukážeme vám, co fotil fotograf první světové války i zrození krále z miminka. I pro spoustu dalšího zvolte Prima ZOOM. Dokumentární skvosty pro vás: představíme vám Apollo 11: Utajený příběh; Ronald Reagan razil heslo: nejlepší obrana je dobrý – Reaganova tajná válka; jaký byl Muž, který fotil velkou válku?; jak se stát Ze lvíčete lvem a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

22. 8., 22.00 – Apollo 11: Utajený příběh

Poté, co Neil Armstrong v červenci 1969 jako první člověk stanul na Měsíci, byla mise Apollo 11 oslavována jako největší triumf amerických technologií. Jenže za lžemi, které hrdě mávají vlajkou, se ukrývá úplně jiný příběh: nevyprávěná verze o tom, jak se z mise Apollo 11 málem stala absolutní katastrofa. Muži, co se jí zúčastnili, po čtyřech dekádách vypovídají o tom, jak skutečně probíhala a co se během první cesty na Měsíc všechno seběhlo. Tento dokumentární film je příběhem o tom, jak primitivní počítačové technologie, lidské chyby a mechanická selhání takřka stály posádku život.


22. 8., 23.00 – Kamenná paměť Země (Čedič: Výprava do Ohnivého kruhu Tichomoří)

Kameny jsou pamětí naší planety. Neustálý proces přeměny, kterým prochází, zachycuje jednotlivé chvíle v ubíhajícím čase. Každý, kdo se tím pádem chce dozvědět více o evoluci, hromadném vymírání druhů nebo stvoření, musí nahlédnout do kamenů. Dokumentární seriál Kamenná paměť Země je epickou výpravou napříč vesmírem i časem od vulkánů chrlících lávu přes zkamenělé vlny až po vybělené mramorové paláce a granitové kolosy. Otázkou zůstává: jste připraveni na lavinu informací?


23. 8., 20.00 – Reaganova tajná válka

Po inauguraci do úřadu prezidenta Spojených států amerických v roce 1981 razil Ronald Reagan heslo: nejlepší obrana je dobrý útok. Američané neúnavně pracovali na oslabení už tak dost rozvráceného Sovětského svazu. Došlo k sabotáži plynovodů pašovanými počítačovými čipy, která způsobila největší neatomový výbuch v dějinách. U ruského pobřeží probíhaly manévry ve vzduchu i na moři s cílem demonstrovat sílu a technologickou vyspělost, zastrašit i zesměšnit protivníka. Snímek zachycuje význam a dopad tajných amerických operací. Nechybí v něm svědectví expertů ani dosud neviděné dobové záběry. Reaganova administrativa si nebrala žádné servítky, ani když šlo o narušení suverenity jiných demokratických zemí. Tyto okolnosti se nakonec fatálně projevily o třicet let později skandálem agentury NSA.


24. 8., 21.00 – David Attenborough: Vzestup zvířat (Z moří do oblaků)

David Attenborough podniká velkolepou výpravu dlouhou 500 milionů let. Jeho cílem je zachytit neuvěřitelný vzestup vertebrat. Začínala jako primitivní ryby, ale obrovské pokroky jim dovolily vydrápat se z vody na souši, a později dokonce vznést se až k obloze. Evoluce zvířat s páteří je jedním z nejskvělejších příběhů celého přírodopisu. Když ho David vypráví, zároveň představuje nové fosilie nedávno nalezené v Číně – tedy oblasti, kterou si dlouho přál prozkoumat a jež představuje hranice moderního paleontologického výzkumu.


25. 8., 20.00 – Muž, který fotil velkou válku

Tisíce mužů z Británie a Irska během první světové války opustily své domovy a vyrazily na bitevní pole v severní Francii a ve Flandrech. Mnoho z nich se už nikdy nevrátilo. Ale jeden z nich, který pocházel z Belfastu v Severním Irsku, podnikl během cesty na Západní frontu něco výjimečného. Svobodník George Hackney si s sebou vzal fotoaparát. Tento film poprvé odhaluje to, co bývá nazýváno „fotografickým objevem století“. Vypráví pozoruhodný příběh britského vojáka, který mačkal spoušť na zbrani i na fotoaparátu. A ukazuje, jak ho zážitky a zkušenosti z války poznamenaly natolik, že přijal neobvyklý morální úkol, jenž navždy změnil jeho život.


25. 8., 23.00 – Ze lvíčete lvem

Fascinující dokumentární film Ze lvíčete lvem zachycuje dospívání čtyř roztomilých lvíčat v srdci zimbabwské buše a to, jak se potýkají se vším, co jim život přichystá. Dvě kamery natáčely čtyři roky, jak se lvíčata vydávají na první lov antilop, pakoňů i zeber. Zachycují nejen drama, akci a fascinující výjevy z divoké africké přírody, ale především to, jak se hlavní hrdinové stávají Ze lvíčete lvem.


27. 8., 21.00 – Zrozeni k běhu

V nebezpečném světě jsou býložravci vždycky v ohrožení. Nejvíce ve chvíli, kdy se narodí. Venku na planině jsou „na ráně“ a nemají se kde schovat. Naštěstí jsou někteří z nich Zrozeni k běhu. Na afrických savanách se najednou rodí milióny antilop, pakoňů a zeber. Každé nové mládě se musí hned od začátku snažit samo postavit na nohy. Když se jim to nepodaří, stanou se kořistí dravců, jako jsou lvi, gepardi nebo krokodýli. Maličcí čelí jedné překážce za druhou: během migrace musí udržet tempo se stádem, během období sucha se dostat z bahnité pasti, vyrovnat se s oddělením od matky nebo panikou během špatného počasí, nebo dokonce vyjít bez úhony ze střetnutí tváří v tvář s dravcem. Když nadejde čas, musí prokázat, že se opravdu zrodili k běhu.

Užívejte si světa na Prima ZOOM


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.

premiérové bloky        20.00 – 22.00 hod.              22.00 – 24.00 hod.
pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
úterý Po stopách historie Zvířata a my
středa Fascinující příroda Drsný svět
čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
sobota Úchvatná říše zvířat Odkazy dávných civilizací
neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení, 21. 8. 2016




  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
22.08.2016 • Týden se žraloky na Nat Geo Wild a pozvánka na zajímavé výstavy
21.08.2016 • Španělská Vuelta na Eurosportu
19.08.2016 • Start italské Serie A je tady! Sportovní zážitky si můžete užívat na Sport TV
16.08.2016 • Arena Sport získala práva na Formulu E
16.08.2016 • 4x parádní příroda na Prima ZOOM
15.08.2016 • Viac športu v HD na Magio Sat a kanály zadarmo pre všetkých

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist