Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 19:20:42   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Tři premiéry krátkých filmů, s Mišíkem, Vagnerovou i Kotkem, nabídne v pátek večer ČT2

  Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 24.08.2016


Krátký film s Adamem Mišíkem Strach, který se ocitl v širší nominaci na Oscara, vítězný snímek loňského Filmového akcelerátoru ČT Šest dní s Hanou Vágnerovou i komediální hříčku o vztahovém trojúhelníku s Vojtěchem Kotkem Snovej nabídne v premiéře v pátek od 21:50 hodin program ČT2.


Snímek Strach režiséra Martina Krejčího zvítězil, kromě mnoha jiných festivalů, i na prestižním LA Short Festu v Los Angeles a ocitl se v širší nominaci na Oscara. V pátek večer budou moci tento krátký film inspirovaný skutečnými událostmi, kdy si patnáctiletý chlapec v dubnu 2012 vymyslel rasově motivovaný útok Romů, jen aby před matkou skryl vlastní selhání, poprvé zhlédnout i televizní diváci. „Ve chvíli, kdy se Česká televize rozhodla více věnovat krátkým filmům, hledali jsme nějaký projekt, který by tuto koncepci otevřel. Když jsme se dozvěděli, že Martin Krejčí zamýšlí natočit takovýto film, rádi jsme napřeli všechny naše schopnosti a energii, abychom mu pomohli tuto myšlenku uskutečnit,“ říká dramaturg Tomáš Baldýnský.

Další premiérový snímek je autorským projektem Michaely Polákové, studentky Filmové akademie Miroslava Ondříčka v Písku, který zvítězil na loňském ročníku Filmového akcelerátoru ČT. Šest dní vypráví o šesti klíčových momentech života mladé dívky, rozchodu rodičů, první lásce nebo útěku z domova, a to na pozadí významných světových událostí. „S určitou nadsázkou by se dalo říct, že jde o ryze českou, velmi originální a hlavně dívčí variantu celosvětově proslulého Chlapectví režiséra Richarda Linklatera,“ řekl loni k oceněnému projektu Tomáš Baldýnský. „Michaele se podařilo velmi dobře na malé ploše vyprávět o podstatných věcech. Je to příběh, který funguje hned v několika rovinách a který navíc komunikuje s divákem, protože si vybírá klíčové okamžiky, k nimž máme všichni silný osobní vztah, tedy nejen Vánoce či Velikonoce, ale třeba i den, kdy zemřela princezna Diana, nebo den, kdy došlo k útoku na Světové obchodní centrum v New Yorku," uvádí hlavní dramaturg Filmového centra České televize Jaroslav Sedláček.

Posledním krátkým filmem, který v pátek večer odvysílá ČT2, je komediální hříčka Snovej o vztahovém trojúhelníku a svědomí, které každého dožene. Student písecké filmové školy Marek Ciccotti, který se ve svých projektech zaměřuje na mezilidské vztahy, se tentokrát s lehkou nadsázkou pustil do mikrostudie zdánlivě banálního konce jedné lásky.

Filmový akcelerátor pořádá v letošním roce již po třetí Filmové centrum České televize. „Cílem každoročního jarního pitchingu je mapovat a oslovovat talenty nastupující filmařské generace s tím, že Česká televize pak podpoří nejzajímavější a nejodvážnější projekty, které jsou v rámci Filmového akcelerátoru prezentovány,“ dodává vedoucí Filmového centra Helena Uldrichová.


Alžběta Plívová, tisková mluvčí České televize


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
25.08.2016 • Marta a Věra se vracejí!
23.08.2016 • Alice Nellis režisérkou ČT sport
23.08.2016 • Zpátky do Beskyd – Doktor Martin se vrací na televizní obrazovky
22.08.2016 • Olympiádu si pustilo přes 5, 5 milionu diváků, nejsledovanějším přenosem byl zlatý souboj Lukáše Krpálka
22.08.2016 • V minulém týdnu dosáhla skupina Nova 33,73% share
18.08.2016 • I první Přemyslovci oslaví narozeniny ČT art

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist