Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 20:11:28   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Zářijové filmové lahůdky na Cinemax a Cinemax 2

  Autor: HBO Europe/satCentrum , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 30.08.2016


V září proběhne avizovaný relaunch programů Cinemax, na jehož podporu se otevře Cinemax i Cinemax 2 na víkend 10. – 11. 9. (kompletní programový přehled na konci tohoto článku). Nenechte si ujít nový seriál z originální Cinemax produkce QUARRY, Vincenta Cassela v dramatu PARTYZÁN anebo islandské artové drama FÚSI.



MALEJ QUINQUIN (Li‘l Quinquin)

Francouzská minisérie se zaměřuje na vyšetřování podivných vražd v okolí přímořského městečka i na příhody party uličníků v čele s malým Quinquinem. Letní příběh začíná nálezem mrtvého dobytčete, v němž jsou ukryty rozsekané kousky těla jednoho z místních obyvatel. Zatímco se případu ujímají dva výstřední detektivové, podezřelých i zavražděných přibývá. Čtyřdílná komediální krimi nabízí značně kontroverzní humor, který není zábavou pro každého. Jde však o originální podívanou, za niž si režisér Bruno Dumont odvezl čestné uznání kritiků z mezinárodního festivalu v São Paulu. Malej Quinquin bude k dispozici také na HBO GO, kde 1. září diváci najdou hned celý seriál najednou.

2014 | 50 minut | 15 | krimi komedie
Režie: Bruno Dumont
Hrají: Alane Delhaye, Lucy Caron, Bernard Pruvost, Philippe Jore, Philippe Peuvion

Čtvrtek 1. září 2016 ve 20:30 hod. a každý další čtvrtek, vždy ve 20:30 hod. na Cinemax 2


QUARRY (Quarry)

Cinemax přináší další seriálovou novinku z vlastní produkce! Osmidílné drama se vrací do Ameriky roku 1972, kdy přijíždí z války ve Vietnamu mariňák Mac Conway. Brzy ale zjistí, že se mu doma v Memphisu všichni jeho blízcí vyhýbají a veřejnost ho neprávem démonizuje. Zatímco se snaží vypořádat s traumaty z bojiště, je vtažen do sítě vražd a korupce. Quarry natočil Greg Yaitanes, držitel ceny Emmy za seriál Dr. House a režisér seriálů Banshee či Ztraceni. Hlavní roli si zahrál Logan Marshall-Green ze sci-fi Prometheus a dramatu Paní Bovaryová. Seriál se bude vysílat vždy den po americké premiéře, souběžně s ní ho uvede HBO GO. První díl tu bude dostupný od 10. září ve 4 hodiny ráno.

2016 | 60 minut | 18 | drama z produkce Cinemaxu
Režie: Greg Yaitanes
Hrají: Logan Marshall-Green, Jodi Balfour, Peter Mullan, Nikki Amuka-Bird, Damon Herriman

Sobota 10. září 2016 ve 20:00 hod. a každou další sobotu, vždy ve 20:00 hod. na Cinemax


FÚSI (Virgin Mountain)

Islandské drama není jen dalším filmem o osamělém outsiderovi. Hořkosladký příběh o mohutném třiačtyřicetiletém panicovi jménem Fúsi, který stále žije se svou matkou, sází na osobitý humor a roztomile zakřiknutého, dobráckého hrdinu. Jeho zaběhnutý život vykolejí, když ho matčin přítel přihlásí na hodiny tance a Fúsi se tu seznámí s rozpustilou Sjöfn. Pomůže mu mladá žena, která má řadu vlastních problémů, vylézt z jeho ulity? Minimalistický, ale silný portrét je natočený v nejlepším stylu severských komediálních dramat. A Gunnar Jónsson v hlavní roli je skvělý! Však také vyhrál cenu pro nejlepšího herce na festivalu v Tribece, odkud si Fúsi odvezl i ocenění za nejlepší film a scénář.

2015 | 91 minut | 12 | drama
Režie: Dagur Kári
Hrají: Gunnar Jónsson, Ilmur Kristjánsdóttir, Sigurjón Kjartansson, Franziska Una Dagsdóttir

Sobota 10. září 2016 ve 20:30 hod. na Cinemax 2


PARTYZÁN (Partisan)

Alexander je jedenáctiletý kluk, který žije na okraji města v izolované komunitě matek a jejich dětí. V čele skupiny stojí charismatický Gregori, který děti učí nejen pracovat, ale také zabíjet! Tvrdí, že svět venku je zlý a ony se musejí bránit. Alexander ho dlouhý čas obdivuje. Pak se ale jeho matce narodí další syn a v komunitě se objeví chlapec Leo, který Gregoriho neuznává. Alexander začne o všem pochybovat a napětí mezi ním a vůdcem narůstá… Znepokojivé drama, které v sobě spojuje thriller s uměleckým filmem, upoutá precizní kamerou, za niž si odvezlo cenu z festivalu Sundance. V roli nevyzpytatelného Gregoriho exceluje francouzský herec Vincent Cassel (Černá labuť).

2015 | 94 minut | 12 | drama
Režie: Ariel Kleiman
Hrají: Vincent Cassel, Jeremy Chabriel, Florence Mezzara, Nigel Barber, Timothy Styles

Neděle 11. září 2016 ve 20:00 hod. na Cinemax


PANÍ BOVARYOVÁ (Madame Bovary)

Nejnovější adaptace francouzského románu Gustava Flauberta zaujme nádhernou kamerou i atraktivním obsazením. Hlavní hrdinku ztvárnila Mia Wasikovska, která si kostýmní role vyzkoušela už v Alence v říši divů či Janě Eyrové. A tak se znovu odvíjí příběh mladé Emy Bovaryové, která se provdá za venkovského lékaře, aby se dostala z otcovy farmy. Život v provinčním městečku ji ale začne brzy nudit. Celé dny tráví čtením nebo procházkami po zahradě, zatímco její manžel jezdí po pacientech. A pak jí do života vstoupí několik mužů, které okouzlí její krása. A ona se v touze po vzrušení, společenském postavení a lásce čím dál víc zamotává do sítě vášní, intrik a vlastní rozmařilosti.

2014 | 113 minut | 12 | dobové drama
Režie: Sophie Barthes
Hrají: Mia Wasikowska, Paul Giamatti, Ezra Miller, Rhys Ifans, Henry Lloyd-Hughes

Sobota 17. září 2016 ve 20:30 hod. na Cinemax 2


ZEMĚ ZÍTŘKA (Tomorrowland)

V dobrodružné sci-fi pro celou rodinu se s oscarovým Georgem Clooneym vydáme do futuristické Země zítřka. Záhadné místo, ztracené kdesi v čase a prostoru a plné technických vymožeností, vypadá na první pohled jako ráj. Tak to aspoň vidí vědecká nadšenkyně, sympatická puberťačka Casey. Bývalý dětský génius Frank už ale tuší, že
alternativní svět skrývá nebezpečné tajemství… Vizuálně úchvatný, nápaditý a hravý snímek režíroval Brad Bird, který už má doma dva Oscary za animované filmy Úžasňákovi a Ratatouille. Natočil také napínavý thriller Mission: Impossible – Ghost Protocol. Záporáka si zahrál Hugh Laurie (alias seriálový Dr. House).

2015 | 125 minut | 12 | akční dobrodružná sci-fi
Režie: Brad Bird
Hrají: George Clooney, Britt Robertson, Hugh Laurie, Raffey Cassidy, Tim McGraw

Neděle 18. září 2016 ve 20:00 na Cinemax


SVĚT NA HOUPAČCE (Infinitely Polar Bear)

Citlivé komediální drama stojí především na přesvědčivém výkonu Marka Ruffala, který byl za roli maniodepresivního otce nominovaný na Zlatý glóbus. Děj je zasazený do 70. let, do města Cambridge ve státě Massachusetts. Zatímco se hlavní hrdina Cam zotavuje z manického záchvatu, jeho žena se rozhodne absolvovat obchodní školu v New Yorku. Na Camovi tak zůstává péče o dvě dcerky, což mu brzy začne přerůstat přes hlavu. V roli manželky se představí půvabná Zoe Saldana, známá z nového Star Treku a Strážců Galaxie. Nekonvenční snímek, který je inspirovaný skutečným příběhem, si na festivalu Sundance vysloužil nominaci na Velkou cenu poroty za nejlepší hraný film.

2014 | 84 minut | 12 | komediální drama
Režie: Maya Forbes
Hrají: Mark Ruffalo, Zoe Saldana, Imogene Wolodarsky, Ashley Aufderheide, Beth Dixon

Neděle 25. září 2016 ve 20:00 hod. na Cinemax



Cinemax a Cinemax 2 Open signal o víkendu 10. – 12. 9. 2016




Oficiální stránka Cinemaxu: www.cinemaxtv.cz.
Facebook: Cinemax CZSK
Twitter: HBO_CZSK
Youtube: HBO CZSK.

Placené filmové kanály Cinemax a Cinemax 2 vysílají v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách Skylink (zde pouze Cinemax), Flix TV, freeSAT a Magio TV na satelitech Astra 3B na orbitální pozici 23,5 st. východně, Eutelsat W16 na pozici 16,0 st. východně, Thor 5/Thor 10-02 na pozici 0,8/1,0 st. západně a Amos 3 na pozici 4,0 st. západně. Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry kanálů Cinemax a Cinemax 2 si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV program.


Připraveno s využitím podkladů Pavly Brožkové, PR & Marketing HBO Europe, 30. 8. 2016, foto archiv HBO Europe, po kliknutí na obrázek se zvětší.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
29.08.2016 • Zářijové programové tipy HBO a HBO HD
29.08.2016 • Arena Sport s novými aj s rozšírenými právami
28.08.2016 • Odstartujte školní rok s Prima ZOOM
27.08.2016 • Víkendové sportovní tipy na stanicích Sport1 a Sport2
26.08.2016 • Sledovanost Formule 1 na Sport1 a Sport2 meziročně narostla o téměř 20 procent
26.08.2016 • Priame prenosy z Fortuna ligy opäť na Dajto!

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist