Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 23:52:47   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Pevnost Boyard – 1. díl už dnes na TV Prima!

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 03.09.2016


Historicky první Češi se dnes utkají s pevností Boyard ve složení Jakub Prachař, Vojtěch Kotek, Jan Dolanský, Kristýna Leichtová a Hana Kynychová. Moderuje Libor Bouček a v roli otce Fura se představí Jan Rosák. Podaří se prvnímu českému týmu pokořit legendární pevnost a získat peníze pro organizaci Helppes?


Sledujte dnes, v sobotu 3. září ve 20.15 na Primě!

Pětice hrdinů zvládla úkoly na výbornou, i když to bylo hodně náročné. Jan Dolanský: „Pevnost je přesně taková, jakou jsem si ji představoval – je to tam nádherný a já jsem si splnil dětský sen, je to bomba.“ Kristýna Leichtová má lékařsky potvrzenou arachnofobii a musela se na vlastní kůži setkat s nejmenšími obyvateli pevnosti.

Kapitánem týmu byl Jakub Prachař a má pro vás hádanku – jak se jmenuje nejbližší hvězda u planety Země? Jakub: „Přesně jsem věděl, do čeho jdu – vyplňoval jsem dotazník, kdy jsem měl napsat, čeho se bojím, jenže samozřejmě se to otočí proti vám, takže já jsem napsal, že nesnáším uzavřený prostory a vodu a výšky, takže jsem byl v tubusu, kde tekla voda, a výšce, takže příště, až budu vyplňovat dotazník, tak už si na to dám pozor. Jako kapitán jsem taky běhal hned za Paklíčem a musím říct, že jak jsou malí, tak jsou hrozně rychlí, uběhat to s Paklíčem byla asi nejtěžší věc. Paklíč byl výbornej a já jsem zjistil, proč jsou to liliputi – protože na kamerách není vidět, když nás rovnal do záběru, abychom před kamerami vypadali hezky, na obraze to pak dobře vypadá, ale není vidět, že to dělá, takže to je podle mne ten hlavní důvod liliputství.“

Hana Kynychová vyfasovala neoblíbené hady a měla u nich kolena rozklepaná víc než Elvis, zvládla to nakonec? Vojtěch Kotek se zase stal první českou obětí Boyardu, koho ale obětují kvůli indicii? Kotek: „Když jsme to měli za sebou, tak máte s těma lidma něco, co nikdo jinej nemá, to je jako když si herci z Pána prstenu vytetovali na zadek to logo, mají společné tetování, je to společný zářez. Navrhnu, že bychom si možná mohli vytetovat na zadek otce Fura – Rosáka.“

Helppes je jediná profesionální nezisková organizace svého druhu v České republice, která je registrovaným poskytovatelem sociálních služeb. Helppes pomáhá osobám s nejrůznějšími druhy handicapů na jejich cestě k integraci, soběstačnosti a samostatnosti prostřednictvím speciálně vycvičených psů. Helppes poskytuje zcela komplexní soubor souvisejících služeb – od zaškolení žadatele o speciálně vycvičeného psa přes jeho výuku a proškolení, předání psa a secvičení se psem až po následný servis po celou dobu aktivní služby psa. Helppes poskytuje všechny své služby pomocí profesionálního týmu nejen odborníků na výcvik psů, ale i pracovníků v sociálních službách s odborným vzděláním pro práci s osobami se zdravotním postižením. Služby jsou poskytovány na základě smlouvy o poskytování sociální služby dle zákona o sociálních službách a Standardů poskytování sociálních služeb, které odpovídají jak standardům českým, tak standardům mezinárodním a kladou ty nejvyšší nároky na všechny pracovníky, spolupracovníky i dobrovolníky. Více na www.helppes.cz.


Zajímavosti o pevnosti:

Postavy pevnosti (liší se v různých sériích)

Prvním moderátorem soutěže byl Patrice Laffont. Později převzal moderátorské žezlo Olivier Minne, který francouzský originál moderuje doposud. Nejznámějším představitelem otce Fura, který dává záludné hádanky, je Yann Le Gac. Dále se objevují trpasličí průvodci po pevnosti – Paklíč (odmyká a zamyká dveře úkolů na klíč), Pačes (měří čas hádání hádanek) a Passe-Muraille. Nechybí Félindra – krotitelka tygrů, která tygří hlavou ovládá mechanismus pokladnice – a Kebule – startuje hru úderem na gong, případně se stará o vězně. V britské verzi se objevuje Profesor, kterého v pozdějších sériích nahradil kapitán Baker.


Zvířata

Nejvýraznější jsou tři tygři Kali, Minh a Kanji, kteří hlídají pokladnici. Každý rok využije Pevnost Boyard na 200 až 300 exotických zvířat – 150 hadů, pavouků a štírů, ale také velké množství žab, kobylek a ještěrek a dalších drobných živočichů. Plazi a další zvířata pocházejí z aklimatizačního centra tropické farmy v Paříži, kde jsou chováni v teple terárií.


Pevnost Boyard

Pevnost Boyardleží mezi ostrovy Aix a Oléron u západního pobřeží Francie. Pevnost se začala stavět v roce 1801 za vlády Napoleona za účelem ochrany pobřeží, ale dokončena byla až roku 1857. Pevnost je dlouhá 61 m, široká 31 m a vysoká 20 m. Umístěno zde bylo na 250 vojáků. Kolem roku 1871 sloužila krátce také jako vězení. Místem konání populární soutěže je od roku 1990. Pro ulehčení přístupu televizní techniky byla po stranách pevnosti instalována zařízení podobná vrtným věžím.


Pravidla

Soutěž samotná je rozdělena na tři části – souboj o klíče, souboj o indicie a závěrečná část u pokladnice. V úvodu gong oznámí začátek limitovaného času, během kterého je zapotřebí sesbírat dostatečný počet klíčů a pak indicií. Čas je stanoven na 50 minut. Na závěr, pokud tým sesbírá dostatečný počet klíčů, indicií a správně určí klíčové slovo, je pokladnice na omezený čas otevřena k nasbírání peněz. K dosažení pokladnice tým potřebuje 5 klíčů. Tyto klíče jsou sbírány za úspěšné vyřešení, zdolání výzev v jednotlivých celách pevnosti nebo za úspěšné zodpovězení hádanky od otce Fura ve věži. K otevření pokladnice musí tým určit správně heslo. Klíčové slovo musí tým uhodnout z nasbíraných indicií. Pokud tým v určeném čase 50 minut sesbírá dostatečný počet klíčů a indicií a shromáždí se před Pokladnicí, moderátor vyzve Felindru, obyvatelku Pevnosti, aby zahnala tygry do klece, otevře se mříž a soutěžící jsou povinni během 3 minut otevřít schránky se získanými indiciemi, uhodnout slovo a rozmístit se na příslušná písmena na podlaze pokladnice. Když je uhádnuté slovo správné, z Pokladnice se začnou sypat mince. Soutěžící se snaží přemístit maximální množství mincí do určené nádoby.


Historie soutěže v TV

Soutěž vznikla v roce 1990 a v Česku ji vysílala nejprve Česká televize pod názvem Klíče od pevnosti Boyard, později také TV Nova. V průběhu let byla také vysílána v různých regionálních mutacích, dokonce i na Slovensku. Od 2. února 2012 vysílá tuto soutěž (její britskou verzi nazvanou Fort Boyard, česky Pevnost Boyard) televizní stanice Prima COOL. V roce 2013 začala Prima COOL vysílat také originální francouzskou verzi.


Statistika

Soutěž Pevnost Boyard zná snad každý Čech. Na Prima COOL běžely různé verze od 2. 2. 2012 do 16. 1. 2016. Celkem jsme odvysílali 11 sérií a odběhlo 645 dílů (včetně repríz), z toho bylo 126 premiérových dílů. Nejsledovanějším dílem byl díl z 2. 2. 2012, kdy jej sledovalo 249 tisíc diváků, share 6,02 % (15+). V loňském roce sledovalo různé díly Pevnosti Boyard, (celkový zásah včetně repríz), 3 397 tisíc diváků tj. 39,3 % v CS 15+.

(Zdroj dat: ATO – Nielsen Admosphere)


Sledujte dnes, v sobotu 3. září ve 20.15 na Primě!

Pevnost Boyard je vaše klasika.


Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
31.08.2016 • Hvězdný TOP STAR magazín bude ve čtvrtek 1. září
31.08.2016 • DOTA 2 se vrátila na Prima COOL v plné síle!
31.08.2016 • S majorem Kunešem vyšetřoval každý třetí divák
30.08.2016 • Jiřího Langmajera doplní Tatiana Vilhelmová a Jan Hájek - začalo natáčení Labyrintu II
30.08.2016 • Avishai Cohen s Filharmonií Brno na ČT art
29.08.2016 • Minulý týden dosáhla skupina Nova více než 34% share

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist