Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 21:57:22   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Z domova | Články
 

Televize Nova a Nadace Adra vyhlašují 11. ročník Ceny Michala Velíška

  Autor: TV Nova , e-mail: info@nova.cz Přidané: 14.09.2016


Televize Nova a Nadace Adra letos vyhlašují už 11. ročník Ceny Michala Velíška. Na Cenu Michala Velíška lze nominovat jednotlivce, kteří se nečekaně ocitli v krizové situaci a bez ohledu na sebe sama se snažili zachránit nebo zachránili lidský život. Letošní vítěz bude vyhlášen v Televizních novinách v úterý 8. listopadu 2016.


Podnětem ocenění se stal čin střihače televize Nova Michala Velíška, který byl 13. září 2005 zabit na Karlově náměstí v Praze. Neváhal se zastat neznámé dívky před násilníkem, třebaže měl sám v kočárku ani ne roční dcerku. Od následujícího roku jsou každoročně oceňováni děti, muži a ženy, kteří projevili podobnou odvahu jako Michal Velíšek. Cílem tohoto projektu je pod patronací paní Ivy Velíškové zviditelnit smysl pro spravedlnost, odvahu a rozhodnost, které by neměly chybět nikomu z nás.

„Nesmírně si cením každého člověka, který rozhodujícím způsobem pomohl druhému, ať už je to dospělý nebo dítě. Děkuji všem, kteří nám pomůžete zasláním nominací, abychom takovým lidem mohli společně poděkovat a vyjádřit úctu,“ říká Miroslava Žaludová, předsedkyně správní rady Nadace ADRA.

„Chtěla bych vyzvat naše diváky, aby nám dali vědět o lidech, kteří neváhali a podali v pravé chvíli pomocnou ruku. Vážíme si každé jedné nominace a věříme, že i v 11. ročníku Ceny Michala Velíška oceníme skutečného hrdinu,“ uvádí Anna Suchá, ředitelka korporátní komunikace skupiny Nova.

Ze všech došlých nominací vybere výbor ceny v polovině října tři finálové příběhy, jejichž rekonstrukce odvysílá Televize Nova ve Střepinách 30. října. Online hlasování široké veřejnosti o letošním laureátu proběhne na www.nadace-adra.cz v době od 30. října do 6. listopadu. Jeho jméno bude slavnostně vyhlášeno 8. listopadu v Primátorské rezidenci v Praze.

Součástí slavnostního programu bude i poděkování všem dětem, které byly nominovány v letošním ročníku. Nadace ADRA tím chce veřejně upozornit na odhodlanost, připravenost a rozhodnost těch, kteří pro svůj nízký věk nemají ani občanský průkaz, a přitom svou odvahou a statečností jsou oprávněně vzorem i pro dospělé.

Nadace ADRA je součástí mezinárodní humanitární organizace ADRA (Adventist Development and Relief Agency) poskytující pomoc lidem v nouzi od roku 1956, která dnes působí ve více než 130 zemích světa. V České republice Nadace ADRA působí od roku 1992. Kromě dlouhodobého projektu Hrdinové mezi námi, jehož vyvrcholením je Cena Michala Velíška, se nadace orientuje zejména na přímou finanční podporu lidem v mimořádně tíživé životní situaci a na podporu dobrovolnictví. Za tímto účelem pořádá veřejnou sbírku a podporuje neziskový sektor vyhlašováním grantových řízení. Více informací o Ceně Michala Velíška 2016 naleznete na www.nadace-adra.cz a www.tn.cz.


Jana Ondrejechová, Koordinátorka korporátního PR, CET 21


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
14.09.2016 • Na dnešní premiéře Vlka z Královských Vinohrad se dokončí indický dokument o Československé nové vlně
14.09.2016 • Prima s Bauer Medii vydávají interaktivní časopis k úspěšným kulinárním pořadům se Zdeňkem Pohlreichem
09.09.2016 • Tisková zpráva z 16. zasedání RRTV, konaného dne 6. 9. 2016
09.09.2016 • Prima ZOOM spustila exkluzivní soutěž o nejdražší knihu všech dob
07.09.2016 • Diváci unikátního letního UPC MAX kina vybrali vítězný film - MAX Cenu 2015 si odnáší komedie Vojty Kotka Padesátka
06.09.2016 • Tlačová informácia zo zasadnutia RVR dňa 5. 9. 2016

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist