ENECO TOUR a ME v cyklistice na Eurosportu
Autor: Media:List CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 16.09.2016
Eurosportu se právem říká „Domov cyklistiky“, to je informace známá malým i velkým cyklistům. Stanice vysílá za rok více než 50 závodů včetně všech nejslavnějších, např. Tour de France, Giro d'Italia a Paříž – Roubaix. S Eurosportem diváci zavítají i na závody do zemí a míst, o kterých bychom před několika lety hovořili jako o cyklisticky exotických, například do USA, Ázerbájdžánu, Malajsie nebo až na sever Norska za Severní polární kruh.


Dalším cyklistickým programem kanálů Eurosport je Eneco Tour. Závod nemá dlouhou historii, ale během své krátké existence (Eneco navázalo na tradici Okolo Nizozemska, poprvé se jelo v roce 2005) si etapy v Beneluxu získaly vysoké renomé a jsou součástí seriálu UCI World Tour, tedy 27 závodů nejvyšší kategorie.

Eneco Tour můžete sledovat na Eurosportu 1 od 19. do 25. září obvykle od 14:30. Všechny etapy vysílá ŽIVĚ, vždy přibližně dvouhodinový přenos. Cyklisty čeká sedm náročných dní, individuální časovka, týmová časovka, budou vystaveni větru od Severního moře a pojedou tradiční klasikářské trasy. Startovní listina není ještě známá, ale i letos se na startu objeví klasikářská elita – olympijský vítěz Greg van Avermaet, Sep Vanmarcke, Tom Boonen, Peter Sagan a další. V roce 2013 vyhrál sedmidenní závod Zdeněk Štybar.

Dále v neděli 18. září od 14:30 na programu Eurosport 1 vysílá Eurosport Mistrovství Evropy v cyklistice – silniční závod mužů. Na startu se poprvé v jeho historii sejde světová elita, protože ME bylo až do letošního roku vyhrazené amatérským cyklistům do 23 let. Před třemi lety se konalo v ČR a výborně si vedl tehdy ještě téměř neznámý Petr Vakoč, který bude na startu i tentokrát.

Na šampionátu budou cyklisté závodit v národních dresech, tak jako na MS, pořadatelem ME ale není UCI, nýbrž Evropská cyklistická unie (UEC). Původně se mělo jet v okolí Nice, z bezpečnostních důvodů byl ale šampionát přeložen do Bretaně. Závod měří 233 km, pojede se 17 okruhů a poslední dva kilometry jsou do kopce, což slibuje atraktivní podívanou. Podle předběžné startovní listiny by se na startu měla objevit česká i slovenská špička.


Vít Rosenbaum, Marketing & PR Media:List CZ

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/23718/eneco-tour-a-me-v-cyklistice-na-eurosportu/