Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 10:16:09   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Užívejte si dokumentární parády na Prima ZOOM ve 38. týdnu

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 18.09.2016


Poznáme krásy rozmanitých přírodních oblastí, v historii budeme pátrat po dinosaurech, pravdě o exodu, rytířích i zajatcích SS a projedeme se válečnou železnicí. Dokumentární skvosty pro vás: jací byli Dinosauři v Británii; před asi 1000 lety se v Evropě objevil divoký řád bojovníků – Rytíři; čekají vás přírodní krásy Ťan-šan: Země medvědů a koní nebo zajímavá Iberská přírodní hranice a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM...


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

19. 9. 21.00 – Odhalené Skotsko (1. díl)

Vzlétněte s námi do nebes na palubě helikoptéry, která se vznese nad Skotskem, aby zachytila jeho krásu, minulost i bohatou přírodu. Uvidíme všechno od rušných měst a divokých řek po vulkanické záhady a technologická tajemství. Celebrity, místní obyvatelé i odborníci nám prozradí, jak je Skotsko inspirovalo, co tady zažili a jak je to změnilo. Odhalené Skotsko je skvělou příležitostí vidět celou zemi v její plné kráse. Navíc nabízí pohled na to, jak se skotská krajina mění během jednotlivých ročních období, když shazuje letní barvy a obléká zimní kabát.


19. 9. 22.00 – Dinosauři v Británii (1. část)

Svět zbožňuje dinosaury. Jen toto slovo samotné vyvolává v miliónech lidí zájem a fascinaci. Přesto si jich jen málo uvědomí, že v Británii se kdysi prohánělo přes sto druhů dinosaurů. Nebo dokonce že právě v Británii se našly nejlépe zachované a zaznamenané zkameněliny dinosaurů na světě. Velká Británie byla domovem obrovitých sauropodů dlouhých jako dva doubledeckery za sebou, raptorů proslavených Jurským parkem nebo oblíbeného tyranosaura rexe. Snímek Dinosauři v Británii prozrazuje, jak tito fascinující tvorové žili, lovili, co žrali a díky důkazům získaných z jejich kostí i to, jak zemřeli.


20. 9. 20.00 – Zajatci SS (Cesta do neznáma)

Když se nepodařilo zabít Hitlera, jednotky SS zadržely a uvěznily rodinné příslušníky neúspěšných atentátníků. Byl mezi nimi i Fey von Hassell Pirzio-Biroli. V dubnu 1945 se všichni dostali do koncentračního tábora v Dachau, kde je zavřeli k ostatním prominentním a válečným vězňům, jako byli Kurt von Schuschnigg, pastor Martin Niemöller nebo poručík „Jimmy“ James. Jejich budoucí osud zůstával nejasný. Jednotky SS se chystaly prorazit na jih do tak zvané alpské „pevnůstky“. Snad proto 26. dubna byli vězni převezeni do tábora nedaleko Innsbrucku. Zajatci přesto netušili, co s nimi bude. Nejistota, jestli se stanou výhodou ve válečném vyjednávání, nebo budou jednoduše popraveni někde daleko od fronty, už začínala být nesnesitelná. Během cesty konvoje přes Alpy se tedy zajatci SS ocitli tváří v tvář osudovému rozhodnutí: mají se pokusit o nebezpečný útěk, nebo raději potichu doufat v nejistou záchranu?


20. 9. 21.00 – Rytíři (Muži v brnění)

Před asi 1000 lety se v Evropě objevil divoký řád bojovníků: rytíři. Žili brutálním způsobem, ale zároveň se stali hlavními hrdiny oslavných písní a příběhů o kavalírství a dvorné lásce, naše představa o době rytířů tedy zůstává značně pokřivená. Ve skutečnosti to byl věk mrazivě chladných hradů a krvavých bitev, ve kterém se nejnovější módou staly spravedlivé souboje, ctnostné panny a křížová tažení. Dobré způsoby a galantnost znamenaly vše a jejich porušení mohlo vést až k smrtícímu duelu. Dobu neohrožených středověkých bojovníků přibližuje elegantní a napínavá dokumentární mini série Rytíři.


21. 9. 20.00 – Ťan-šan: Země medvědů a koní

Do „Nebeského pohoří“ Ťan-šan na jihu Kazachstánu v Asii dorazilo jaro. Dvě mláďata medvěda hnědého a jejich matka zrovna opustily bezpečí doupěte. Na malé medvědí bratry čeká cesta plná dobrodružství. Matka je bude učit o zákonitostech života mezi vysokými vrcholy a širokými loukami. Filmovému štábu se vůbec poprvé podařilo zachytit rodinný život a chování medvědů hnědých v oblasti asijských hor. Film Ťan-šan: Země medvědů a koní je dojemný autentický portrét jedné medvědí rodinky, jejich sousedů a překrásného skalnatého domova.


21. 9. 21.00 – Iberská přírodní hranice

Mezinárodní park Tagus je chráněnou přírodní oblastí mezi Španělskem a Portugalskem. Je to místo natolik bohaté na život, že na jeho území žije více zvířat a roste více rostlin než v celých mnohých evropských státech. Není divu, že tato oblast byla vyhlášena vůbec prvním přírodním parkem v celé Evropě. Prozkoumejte s námi ekologické rozdíly mezi španělskými a portugalskými břehy rozdělenými řekou Tagus. A staňte se svědky toho, jak zvířata od starověku překračují ohromnou říční hranici a přirozeně se mísí s populací z druhé strany. Připravte se na velkolepý karneval Matky přírody!


22. 9. 21.00 a 21.30 – Železnice první světové války (Začátek války na železnici; Železničáři ve válce)

Před více než jedním stoletím, v roce 1914, začaly ve Velké Británii jezdit první lokomotivy. Evropa si v té době užívala čtyři desetiletí míru a prosperity, takže se železnice rychle rozvíjely po celém starém kontinentu. Jenže průmyslové a technologické vynálezy, které umožnily věk železnic, také vedly k vývoji nových smrtících zbraní. Už v srpnu 1914 se rozpoutala první mechanizovaná válka. Připojte se k Michaelu Portillovi v jeho pátrání po tom, jak britské železnice pomáhaly na domácí linii, a zároveň dokázaly vyslat tisíce mužů do nejistoty a neznáma. Michael Portillo projíždí historické tratě, znovu objevuje lokomotivy a vagóny z doby první světové války a dozvídá se o příbězích statečných mužů a žen, pro které se železnice stala životem, ale někdy i smrtí.


24. 9. 22.00 – Exodus: Hledání pravdy

Bible je plná starodávných událostí, ale dá se jejich popis brát jako skutečná historická fakta? Co nám říkají fyzické důkazy o tak klíčovém biblickém příběhu, jako je egyptský Exodus popsaný ve Starém zákoně? Odpovědi na tyto otázky hledá režisér Tim Mahoney. Jeho pátrání je pečlivé a jeho závěry jsou pro některé kontroverzní. Vždyť nové poznatky, které zjistil, můžou do základů otřást způsobem, jakým tradičně nahlížíme jak na dějiny, tak na Bibli.

Užívejte si s Prima ZOOM.


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.

premiérové bloky        20.00 – 22.00 hod.              22.00 – 24.00 hod.
pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
úterý Po stopách historie Zvířata a my
středa Fascinující příroda Drsný svět
čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
sobota Úchvatná říše zvířat Odkazy dávných civilizací
neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení, 18. 9. 2016




  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
19.09.2016 • Wimbledon exkluzivně na stanicích skupiny Nova do roku 2019
16.09.2016 • E! Živě z červeného koberce: Emmy 2016
16.09.2016 • ENECO TOUR a ME v cyklistice na Eurosportu
14.09.2016 • Poprvé po dvanácti letech a v přímém přenosu - Česká televize odvysílá Světový pohár
11.09.2016 • Poznávejte svět s Prima ZOOM ve 37. týdnu
09.09.2016 • Nenechte si ujít volný víkend s programy Cinemax a Cinemax 2

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist