Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 14:15:26   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Z domova | Články
 

Česká televize dnes začíná vysílat z nového regionálního studia v Hradci Králové

  Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 21.09.2016


Česká televize rozšiřuje své regionální vysílání. Po ročních intenzívních přípravách zahajuje provoz nové zpravodajské studio v Hradci Králové. To se naplno zapojí nejen do kontinuálního vysílání ČT24, ale nabídne i samostatnou relaci, Týden v regionech ze severovýchodních Čech. Nové studio odstartuje zítřejším speciálním vysíláním, které bude na ČT24 předcházet předvolební debatě Královehradeckého kraje.


„Posilování regionálního vysílání bylo jedním ze směrů, který jsme si pro rozvoj zpravodajství České televize stanovili. Už dnes máme širokou síť místních zpravodajských týmů, které pokrývají všechny významné regionální události, jež následně zpracováváme pro kontinuální vysílání nebo tematické relace. Samostatné studio se silným technologickým zázemím, jež bude schopné odbavovat vlastní vysílání, je ale velký krok dopředu. Věřím, že pro Hradec Králové a celý region Severovýchod to bude pozitivní impuls,“ říká generální ředitel České televize Petr Dvořák.

„Zprovoznění dalších dvou regionálních zpravodajských studií je obrovská změna pro regionální vysílání České televize. Redakce začnou ihned vstupovat s aktuálními bloky do zpravodajského proudu ČT24. Pro diváky to znamená více regionálních událostí a informací, nejen ve vysílání, ale i na sociálních sítích,“ říká šéfredaktor regionálního zpravodajství České televize Roman Ondrůj.

Technické vybavení studia v Hradci Králové kopíruje současné trendy moderního zpravodajského vysílání, nová přenosová technologie tak dovolí více živých přenosů přímo z terénu i vstupy prostřednictvím tabletů či mobilních telefonů. Příležitost navíc dostanou i začínající novináři, jelikož studio navázalo spolupráci s místními vysokými školami.

Spolu s obsahem se rozšiřuje i zpravodajský tým. „Náš zpravodajský tým tvoří zkušení profesionálové, stávající redaktory doplnily nové tváře. Ať už jde o moderátory, editory nebo třeba vysílací posádku včetně kameramanů a režisérů,“ popisuje vedoucí redaktor Regionu Severovýchod Michal Klokočník a dodává: „Ruku v ruce s televizním vysíláním chceme diváky oslovit i na sociálních sítích prostřednictvím nově zřízených profilů. Důležité jsou nejen náměty, ale i zpětná vazba k práci našich zpravodajských štábů. Veřejnoprávní zpravodajství se tak posune ještě blíž k divákům.“

Nové studio je dalším samostatným odbavovacím pracovištěm regionálního vysílání a doplní tak ve vysílání stanice ČT24 vysílání z Brna, Ostravy a Prahy. Další regionální studio otevře Česká televize příští týden v Českých Budějovicích. „Příspěvky z regionů jsou jedním z pilířů veřejné služby, a tímto krokem je chceme i nadále posilovat a rozvíjet. Výstavba studií v Hradci Králové a v Českých Budějovicích tak naplňuje novou koncepci regionálního zpravodajství v rámci celé republiky,“ říká ředitel zpravodajství České televize Zdeněk Šámal.


Alžběta Plívová, tisková mluvčí České televize


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
21.09.2016 • FTV Prima navázala spolupráci s nadací Reach for Change, společně budou pomáhat českým dětem
21.09.2016 • Vodafone YOU FEST sklidil obrovský úspěch, navštívilo jej 6 tisíc lidí
20.09.2016 • Filmy Wima Wenderse, Alberta Serry a dalších se utkají v hlavní soutěži 8. ročníku MFF Ostrava Kamera Oko
17.09.2016 • První ročník Vodafone YOU FESTu dnes na pražském Výstavišti
15.09.2016 • Tlačová informácia zo zasadnutia RVR dňa 13. 9. 2016
14.09.2016 • Na dnešní premiéře Vlka z Královských Vinohrad se dokončí indický dokument o Československé nové vlně

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist