Major League Soccer na Eurosportu
Autor: Media:List CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 22.09.2016

Severoamerická MLS je dramatická a vyrovnaná až do závěrečných kol, až do posledních minut. Závěrečná dvě kola definitivně rozhodnou o tom, které kluby postoupí do play off. Bude mezi nimi obhájce MLS Cupu Portland Timbers?


Vyřazovací část bude tím nejlepším, co může MLS nabídnout. V play-off není cesty zpět a vítěz bude jen jeden. Vyhrají počtvrté za posledních šest let LA Galaxy? Tým na to nepochybně mají – Steven Gerrard, Robbie Keane, Giovani dos Santos, Ashley Cole. Formu mají i New York Red Bulls a také míří za nejvyšší metou. Vysoké ambice má Toronto a jeho italská hvězda Sebastian Giovinco.

Už je to dávno, kdy za legendární New York Cosmos hráli Pelé, Franz Beckenbauer, Johan Neeskens a Giorgio Chinaglia, za Los Angeles Aztecs stříleli góly Johan Cruyff a George Best. Pelé byl první superhvězdou světového měřítka, která vlétla do fotbalového dění v USA – slavný brazilský střelec přestoupil v roce 1975, tedy před neuvěřitelnými 41 lety. Liga se tehdy jmenovala North American Soccer League a během Pelého působení se její průměrná návštěvnost zvedla ze 7650 (1975) na 13 600 (1977), tedy téměř dvojnásobně. Dnešní situace je úplně odlišná, MLS má průměrnou návštěvnost 21 574 diváků, tedy srovnatelnou s italskou Serií A a vyšší než NHL a NBA.

Eurosport bude vysílat zápasy MLS na evropském kontinentě minimálně i v dalších dvou letech. Nejen zápasy základní části, navíc MLS play off, MLS Cup a All-Star Game. Máme se na co těšit. Závěrečná kola MLS vysílá Eurosport o víkendech 15. – 16. října a 22. – 23. října. Play off startuje 27. října.


Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media:List CZ, 22. 9. 2016

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/23740/major-league-soccer-na-eurosportu/