Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 09:00:37   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Dokumentární lahůdky pro vás ve 39. týdnu

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 25.09.2016


Událostí týdne bude, v české premiéře, start excelentního seriálu Lov z produkce BBC. Budeme také odhalovat, tvořit, divočit, pátrat v historii či zachraňovat. Prostě jedna velká dobrodružná výprava za druhou. Dokumentární skvosty pro vás: poznáte Divoké Benátky; určitě si nemůže nechat ujít seriál Lov; snímek Skutečná Atlantida nás vezme 3500 let zpět do historie; vydáme se prozkoumat Jantarovou stezku; máme pro vás český dokument o fenoménu dálnice D1 a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

26. 9., 23.00 hod. – Odhalování vesmíru (Vesmírné síly)

Co bychom viděli, kdybychom se dostali do ocasu prolétající komety nebo do srdce hvězdné mlhoviny? Jaký bychom měli pocit při pohybu rychlostí světla? Jak je asi horký povrch Merkuru, první planety naší sluneční soustavy? Seriál Odhalování vesmíru odpovídá na všechny tyto otázky, pídí se po dalších tajemstvích vesmíru a díky perfektním digitálním animacím ve vás navodí pocit, že si na to všechno můžete sáhnout.


28. 9., 20.00 hod. – Ostrovy stvoření

V džunglích odlehlého poloostrova v jižním Pacifiku se biolog Albert Uy pokusí udělat něco, co se Charlesi Darwinovi nikdy nemohlo podařit: zastihnout evoluci při činu a stát se svědkem zrodu nového druhu. Ale vzhledem k tomu, že je bohatství ostrova nemilosrdně odčerpáváno a místní příroda se kvůli tomu octla v ohrožení, musí Albert Uy závodit s časem a pospíšit si, než bude navždy pozdě!


28. 9., 21.00 hod. – Divoké Benátky

Kdo by si pomyslel, že Benátky mají vlastní půvabné útesy? Oblast Tegnùe na konci laguny je domovem neuvěřitelně velkého množství zvířecích i rostlinných druhů: od hub a mořských sasanek po ryby a chobotnice s fantastickým vzhledem. Dnešní podoba této oblasti byla výrazně ovlivněna lidskou činností. Velký kanál, který je hlavní dopravní tepnou celých Benátek, tvoří ústí řeky Brenta, jež přitéká po trase dlouhé 200 kilometrů až z vysokého pohoří Alp. Laguna se proto každoročně stává horkým dostaveníčkem pro exotické ptáky mířící zjara na sever. Rok za rokem se tady zastaví více než 60 různých druhů, aby po přeletu Středozemního moře využily první příležitost ke krmení. Slavné benátské zahrady jsou pro změnu vítanou skrýší kun lesních a ještěrek gekonů, zatímco v opuštěných klášterech se páří poštolky. Snímek Divoké Benátky odhaluje nevídané přírodní krásy jedné z nejpůvabnějších oblastí dotvářených člověkem ve vysokém rozlišení a dokonalých detailech.


1. 10., 20.00 hod. – Lov (Největší výzvy)

Sedmidílný úchvatný seriál BBC (v originále The Hunt) přinášíme v české premiéře. Sir David Attenborough se vrací, aby propůjčil svůj hlas další dokumentární sérii z dílny BBC. Tentokrát se zblízka podíváme na vypjaté souboje síly, rychlosti i vytrvalosti mezi lovci a jejich kořistí. Tato dramata, kde není v sázce nic menšího než samotné přežití, se dennodenně odehrávají na všech místech naší planety, od vyprahlých pouští po rozlehlé oceány. Díky trpělivé práci kameramanů si můžeme tyto napínavé okamžiky užívat i na našich obrazovkách, jak jinak než ve vysoké kvalitě. V závěru každého dílu navíc nahlédneme také do zákulisí natáčení. Hodnocení ČSFD 98 %.


1. 10., 21.00 hod. – Richard Hammond: Dobrodružství v džungli (1. část)

Když bylo Richardu Hammondovi osm let, dostal encyklopedii zvířat, která v něm rozdmýchala vášeň pro exotické tvory všech druhů a podob. Zvířecí obyvatelé Amazonie uchvátili jeho představivost a inspirovali celoživotní vášeň ve fotografování. Nyní si Richard splnil dětský sen. Odjíždí do zdánlivě neproniknutelných amazonských pralesů, aby se tam setkal s tak exotickými tvory, jako jsou například tříprstý lenochod, harpyje nebo růžoví říční delfíni. Poznává i místní domorodé kmeny nedotčené civilizací a zjišťuje, jak důležitou roli hrají v moderní medicíně rostliny pocházející z údolí Amazonky. Zároveň musí uznat, že v důsledku mýcení pralesů je na pokraji vyhynutí tolik zvířecích a rostlinných druhů, že se snad ani nedají všechny spočítat.


1. 10., 22.00 hod. – Skutečná Atlantida

Před více než 3500 lety vytvořila minojská civilizace na Krétě vynikající nástěnné malby, na kterých detailně vyobrazila tehdejší každodenní život. Dnešní archeologové věří, že se chrámy stavěly pečlivě architektonicky navržené tak, aby ve dnech s významným datem zachytily paprsky vycházejícího slunce. Antičtí Řekové, kteří přišli na Krétu později, si minojskou civilizaci pamatovali jako lid spojený se strašidelným mýtem o Minotaurově bludišti. Co se asi stalo, že celá starověká civilizace zmizela takřka úplně beze stopy, takže se o ní podařilo zjistit jen velice málo poznatků. Stal se jejich osudem příběh o potopené Atlantidě zaznamenaný Platónem dva tisíce let po konci minojské Kréty? Na tuto otázku se chystá odpovědět tým archeologů, půdních odborníků a expertů na tsunami, který se shromáždil na Krétě v létě roku 2006. Podařilo se jim objevit zvláštní shluky mušlí, zvířecích kostí a stavební suti v oblastech ležících pět metrů nad hladinou moře, nebo zřícené minojské zdi s podobnými znaky zkázy jako po tsunami v Asii z roku 2005. Znamená to, že je minojská civilizace skutečnou Atlantidou, kterou smetla gigantická přílivová vlna?


1. 10., 23.00 hod. – Jantarová stezka

V době bronzové vedla Jantarová stezka ze starověkého Egypta pět tisíc kilometrů dlouhou cestou až na jih Německa. Jejím cílem byl Bernstorff, často přezdívaný Bavorské Mikény. Dnes je tato oblast jedním z nejzajímavějších evropských archeologických nalezišť. Jantarová stezka prozrazuje, proč se vyplatilo převážet jantar až do takové vzdálenosti, a jak se z oranžového nerostu, který prakticky pamatuje dobu, kdy po zemi kráčeli dinosauři, stala vášeň s pověstí drahokamu. Tímto „zlatem“ byl posedlý i šílený římský císař Nero.


2. 10., 20.00 hod. – D1

Máme pro vás český dokument o fenoménu dálnice D1. Projedeme se z Prahy do Brna od historie až po současnost a zjistíme, co nejvíce trápí české řidiče. Dozvíte se také kde se bere cement nebo co umí s bagrem jen jeden člověk v České republice. Časosběrný dokument o první vlně modernizace a rekonstrukce Dálnice D1. Nejzásadnější a nejsložitější oprava jedné z nejdůležitějších dálničních tepen v České republice za posledních padesát let. Pět měsíců strávil dokumentární štáb v prostředí projektantů, inženýrů, staveb i cementáren a tento komplexní dokument divákovi poprvé představí veškeré činnosti, od výroby cementu až po zprovoznění nového povrchu. Rekonstrukce nejsou jen uzavírky, kolony a nadávky řidičů, ale tisíce hodin intenzívní lidské práce.


2. 10., 22.00 hod. – Souboj géniů (Colt proti Wessonovi)

Tito muži a ženy změnili způsob, jakým žijeme. Jsou to hrdinové, legendární ikony a průkopníci své doby. Díky vlastní ohromující genialitě a velkým vynálezům přetvořili celý svět. Dali nám letadlo a televizi, šestirannou pistoli, atomovou bombu a také iPod nebo aspoň chtěli, abychom si to mysleli. Jenže každý velký génius má svého rivala, nezastavitelného protivníka s ohromnou vizí, odhodláním i ambicemi. Jejich souboj není zbytečný, protože výsledkem může být rozhodující průlomový okamžik. Dokumentární mini série Souboj géniů představuje příběhy nekonečného střetu myslí, ve kterém jedna strana získala věhlas a druhá přišla o všechno. Nahlédněte do zákulisí vývoje zbraní, elektřiny, novin, letectví, atomové bomby a počítačových technologií. Hlavní hrdinové? Thomas Edison versus Nikola Tesla, J. Robert Oppenheimer versus Werner Heisenberg nebo Bill Gates versus Steve Jobs.

Užívejte si s Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.

premiérové bloky        20.00 – 22.00 hod.              22.00 – 24.00 hod.
pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
úterý Po stopách historie Zvířata a my
středa Fascinující příroda Drsný svět
čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
sobota Úchvatná říše zvířat Odkazy dávných civilizací
neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení, 25. 9. 2016




  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
22.09.2016 • Major League Soccer na Eurosportu
21.09.2016 • Arena Sport ponúkne vyvrcholenia, ako aj novinky sezóny
21.09.2016 • CS film v září: Televizní premiéra filmu Prach a broky – originální pohádky pro dospělé
19.09.2016 • Wimbledon exkluzivně na stanicích skupiny Nova do roku 2019
18.09.2016 • Užívejte si dokumentární parády na Prima ZOOM ve 38. týdnu
16.09.2016 • E! Živě z červeného koberce: Emmy 2016

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist