Clintonová versus Trump - první televizní debata z USA v přímém přenosu, tlumočená do češtiny
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 26.09.2016
Česká televize odvysílá první přímou televizní konfrontaci prezidentských kandidátů Hillary Clintonové a Donalda Trumpa. Klíčovou událost amerických voleb nabídne v živém přenosu stanice ČT24 v úterý 27. září od 3:00 hod., ze záznamu pak ještě tentýž den od 10:30 a ve 23:10 hodin.


„Letošní volby amerického prezidenta vstoupí do historie. Utkávají se v nich dvě výrazné osobnosti, které zná celý svět a které nejen v USA nechávají málokoho chladným,“ říká zástupce šéfredaktora zpravodajství České televize Michal Kubal a dodává: „Hillary Clintonová je první ženou nominovanou jednou ze dvou hlavních politických stran v USA na prezidentku. Donald Trump v průběhu kampaně porušil mnohá tabu, jeho názory budí u mnoha lidí nadšení a u jiných zase obavy. Předvolební průzkumy se v posledních týdnech vyrovnávají, kampaň se dostává do fáze, kde může rozhodovat sebemenší detail. Klíčovou roli v předvolebním boji hrají debaty prezidentských kandidátů, právě ony můžou rozhodnout o vítězi.“

Hned první debata podle předpovědí může k obrazovkám přilákat v USA kolem 100 milionů diváků, a sledovaností tak konkurovat největším sportovním akcím. Debata, kterou bude hostit Hofstraova univerzita v Hempsteadu, bude rozdělena do šesti bloků po zhruba 15 minutách. Vždy dva bloky budou věnovány jednomu ze tří hlavních témat: směřování Ameriky, zápas o prosperitu a za bezpečnost Ameriky.

První televizní předvolební souboj začíná v úterý 27. září ve 3:00 hod. ráno SELČ a na ČT24 bude simultánně tlumočen do češtiny. Stanice ČT24 jej odvysílá živě a pak ze záznamu ještě během dne v 10:30 a ve 23:10 hodin.


Alžběta Plívová, Vedoucí Komunikace a PR, tisková mluvčí České televize, 26. 9. 2016

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/23753/clintonova-versus-trump-prvni-televizni-debata-z-usa-v-primem-prenosu-tlumocena-do-cestiny/