Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 14:21:48   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Vydejte se s Prima ZOOM ve 41. týdnu za dobrodružstvím

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 09.10.2016


Ocitneme se mezi nebem a zemí, připomene zapomenutá města, představíme vzácná i neuvěřitelná zvířata. Odkryjeme historická tajemství od trojského koně přes Statečné srdce, Cromwella, až po první světovou válku. A nebudou chybět Akta UFO. Dokumentární skvosty pro vás: vydáme se na cestu Mezi nebem a zemí; odhalíme Co bylo po Statečném srdci; představíme vám Zapomenutá města; budeme sledovat Návrat nosorožce ze Zoo Dvůr Králové do Afriky; překvapí vás Neuvěřitelní tvorové zvířecí říše a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

10. 10., 20.00 – Mezi nebem a zemí (V zemi kmene Venda)

V zapomenutých koutech naší planety dodnes žije hrstka původních obyvatel v souladu s okolní přírodou. Jsou to poslední potomci velkolepých civilizací z pouští, savan, buše, nitra pralesů a vrcholků hor. Díky starodávným tradicím a znalostem předků se jim podařilo zachovat unikátní životní styl. Mladý dobrodruh a objevitel Sebastian Lafont se za nimi vydává na palubě horkovzdušného balónu. Jeho dobrodružná výprava vede mezi nebem a zemí na těžko dostupná místa, která stále zůstávají odstřižena od moderního světa. V zapomenutých královstvích se setkává s posledními kmeny na světě. Ale nejde jen o obyčejnou zdvořilostní návštěvu. Dogoni, Berbeři, Vendové a Himbové odhalují svá tajemství a Sebastian se jim odvděčí pozvánkou do koše balónu, odkud můžou poprvé v životě vidět svůj svět z ptačí perspektivy.


11. 10., 21.00 – Co bylo po Statečném srdci (1. část)

Hollywoodský velkofilm Statečné srdce končí bitvou u Bannockburnu, jenže to ani zdaleka není všechno. Přemýšleli jste někdy o tom, co se dělo pak? Nový dramatický dvoudílný snímek Co bylo po Statečném srdci odhaluje málo známý příběh o tom, jak se skotská armáda před 700 lety pokusila vyhnat Angličany z Irska. Málokdo si přitom vzpomene, že Skoti podnikli invazi do Irska. A ještě méně lidí ví, že posledním králem Irska se stal právě Skot. Jak k tomu došlo?


12. 10., 22.00 – Zapomenutá města (Pripjať a Picher)

Seznamte se s odpadlíky lidstva. Po celém světě existují budovy, továrny, a dokonce i celá města, ve kterých už nikdo léta, nebo dokonce celá staletí nežije ani nepracuje. Seriál Zapomenutá města vás zavede na strašidelná místa, jež sice kdysi hýřila životem, ale dnes jsou úplně pustá. Nahlédněte do děsivé prázdnoty Černobylu, projděte se opuštěnými ulicemi a průchody na japonském betonovém ostrovu Hašima, navštivte město duchů Bodie založené v časech Divokého západu a vydejte se do německé hornické osady Kolmanskop, zpola zasypané horkými písky Namibijské pouště. Co se stane, když lidé odejdou? Sledujte Zapomenutá města a všechno uvidíte.


13. 10., 20.00 a 20.30 – První světová válka: Západní fronta (Křest boje; Oběť)

Bojiště první světové války na západní frontě si vyžádala těžkou daň na životech australských a novozélandských vojáků. Od té doby se na nich mnoho nezměnilo. Sice znovu zarostla trávou, byly na nich vysazeny stromy a možná je sem tam protnula nějaká cesta, která tudy předtím nevedla. Ale nikdy tady nevyrostlo žádné město. Je proto stále možné rozhlédnout se po krajině a zkusit si představit, čím si vojáci museli projít. Jejich strasti přibližuje seriál První světová válka: Západní fronta.


13. 10., 21.00 – Proti všemu očekávání (Ztracení ženisté)

Členové skutečného Bratrstva neohrožených nemůžou být nikdy poraženi. Zvládnou všechno, co je třeba k tomu, aby nakonec zvítězili i proti všemu očekávání. Tak jako výsadkáři druhého praporu Fighting Fox Company 506. parašutistického regimentu, kteří bojovali a umírali v bitvách druhé světové války od Normandie až po Hitlerovo Orlí hnízdo. Jejich odhodlání v boji proti nepříteli se vyrovnala jedině vzájemná oddanost. Nebo jako první námořní divize, jež prošla těžkými střety s vojáky japonského císařství v bitvě o Peleliu. Zabralo to 74 dní a stálo 10 tisíc amerických životů, než krev a odvaha této malé skupinky odvážných nakonec protivníka zlomila a strhla na kolena. Stejně statečně bojovali také mariňáci druhého praporu Echo Company, když se ubránili přesile armády Severního Vietnamu, a navíc se jim podařilo zachránit kamarády. Sledujte inspirativní příběhy vojáků, kteří spojili síly, aby překonali i ty nejhorší překážky.


13. 10., 22.00 – Návrat nosorožce

Stephen Fry a Mark Cawardine zažívají dramatické, děsivé dobrodružství plné zážitků. Chtějí přispět k záchraně nosorožce bílého před naprostým vyhynutím. Jenže když je na hranicích zdrží uprchlická krize, dozvídají se, že nosorožec bílý byl právě prohlášen za druh, který už ve volné přírodě vyhynul. Jediní zástupci druhu na světě, kteří jsou schopni páření, žijí v České republice v Zoo ve Dvoře Králové. Nikdy se však nepodařilo je úspěšně rozmnožit. Vedení Zoo souhlasí s myšlenkou neprodleného návratu všech pěti nosorožců do africké Keni. Existuje naděje, že pobyt doma v nosorožcích probudí instinkty a touhu k páření. Pokud ne, samice budou uměle oplodněny. Když se to podaří, pětice nosorožců z Česka by ještě mohla zachránit celý druh.


14. 10., 23.00 – Hangár 1: Akta UFO (Prezidentská tajemství)

Prezident Eisenhover se údajně v roce 1954 setkal se zástupci mimozemské civilizace a uzavřel s nimi dohodu. Oni nám měli poskytnout technologie a my jim stálé místo pro přistávání. Pravdou je, že Eisenhover na jednu noc zmizel a noviny psaly, že dostal infarkt a je v nemocnici. Podle záznamu Mufonu začíná utajování UFO už za prezidenta Trumana. Truman musel reagovat na tzv. Rosewellský incident. Tam údajně v roce 1947 dopadlo UFO. Pozdější verze uváděla, že to byl meteorologický balón. V roce 1952 byl Truman konfrontován s Washingtonským pozorováním UFO. Truman zřídil komisy zabývající se jevem UFO. V roce 1963 odstartovala ruská sonda, ale nedostala se na oběžnou dráhu. Nikdo nevěděl proč. Kennedy si chtěl se Sověty vyměňovat informace o UFO. Kennedy byl zanedlouho poté zavražděn. V roce 1967 se v Montaně na letecké základně uskutečnilo důležité pozorování. Richard Nixon byl fenoménem UFO fascinován. V roce 1974 se o své tajné informace podělil se svým přítelem, komikem J. Gleasonem. Zprávy hovoří o tom, že Nixon vzal Gleasona na leteckou základnu v Miami. Nixon mu prý ukázal těla mimozemšťanů. Ne každý prezident měl tolik informací. Bill Clinton se snažil vypátrat dvě věci. Kdo zabil JFK a informace o přistání UFO. Jimmy Carter se stal zase jediným prezidentem, který pozoroval UFO a své pozorování popsal v oficiálním dokumentu. Carter se po informacích pídil, ale žádné od CIA nedostal. Ronald Reagan také pozoroval UFO, ještě jako guvernér z letadla. Prezident George H. W. Bush byl za Forda ředitelem CIA a podle ufologů toho ví o pozorování UFO z prezidentů nejvíce. Zároveň ale o UFO nejméně mluví. Mnoho lidí si myslelo, že Barack Obama odtajní informace o UFO. To se ale nestalo. Možná jsou informace natolik závažné, že se prezidenti rozhodli raději je držet v utajení.


15. 10., 21.00 – Neuvěřitelní tvorové zvířecí říše (1. část)

Kříženec mezi tygrem a lvem. 25kilový mlok. Krakatice velká jako auto. Jak se těmto neuvěřitelným zvířatům žije a může se jim vůbec dařit? Na tyto otázky odpovídá tento dokumentární film. Jedinečná stvoření, včetně obřích pavouků sklípkanů loví, bojují a všelijak skotačí před kamerami. Zkušení vědci navštívili různé kouty Jižní Ameriky od Venezuely po Brazílii, aby před vašimi zraky odhalili, jak tato neuvěřitelná stvoření divočiny můžou vůbec existovat i co je jejich tajemstvím.


15. 10., 22.00 – Tajemství trojského koně

Pověst o trojském koni je jedním z nejnapínavějších příběhů řecké mytologie. Otázkou zůstává, jestli je na této legendě něco pravdy. Snímek Tajemství trojského koně přezkoumává rozsah opevnění bájného města, průběh jeho desetiletého obléhání a snaží se zjistit pravou příčinu zničení Troje.


15. 10., 23.00 – Cromwell: Popravčí boží (1. část)

Oliver Cromwell se stal průkopníkem moderní demokracie a inspirací americké revoluce. Ale kvůli jeho válečnému tažení do Irska zahynula celá čtvrtina tehdejšího irského obyvatelstva. Historik Micheál Ó Siochrú ukazuje Cromwella ve všech souvislostech dějin a americký obraz reformátora, který oslavoval svobodu, staví do kontrastu s jeho hořkým irským odkazem.



www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.

premiérové bloky        20.00 – 22.00 hod.              22.00 – 24.00 hod.
pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
úterý Po stopách historie Zvířata a my
středa Fascinující příroda Drsný svět
čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
sobota Úchvatná říše zvířat Odkazy dávných civilizací
neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení, 9. 10. 2016




  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
07.10.2016 • Richard Wagner: Tristan a Isolda v prvním satelitním přímém přenosu nové sezóny MET: Live in HD v sobotu 8. října
06.10.2016 • Eurosport představí seriál „Chasing History“ s lyžařskou ikonou Lindsey Vonnovou
03.10.2016 • Říjnové programové tipy E! Entertainment
03.10.2016 • Nový seriál AMC The Terror se bude odehrávat v Arktidě
02.10.2016 • Říjen na Prima ZOOM vás pohltí
01.10.2016 • Giro di Lombardia na Eurosportu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist