Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 21:00:23   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Z domova | Články
 

Přehlídka festivalového filmu Be2Can zaznamenala letos rekordní návštěvnost

  Autor: Film Europe Media Company , e-mail: info@filmeurope.cz Přidané: 16.10.2016


3. ročník přehlídky filmů z nejvýznamnějších filmových festivalů, který se konal v pražských kinech Lucerna a Evald, dále také v Brně, Ostravě, Olomouci a Zlíně od 6. do 12. 10., vzbudil nadšené ohlasy a vyprodané sály u snímků Toni Erdmann, American Honey, Já, Daniel Blake a Sieranevada. Celkově festival navštívilo na 6000 diváků. 4. ročník bude slavnostně zahájen 5. 10. 2017 v kině Lucerna.


Be2Can českým a slovenským divákům umožnil ve vybraných kinech, na Video-On-Demand v O2 Videotéce a na televizním kanálu Film Europe Channel vidět to nejlepší z festivalů v Berlíně, Benátkách a Cannes. Premiérové filmy promítané exkluzivně v několika kinech v rámci Be2Can budou následně uvedeny do běžné distribuce.

Do konce roku startuje například vítěz Ceny za nejlepší debut na Berlinále, tuniský snímek Hedi, který v Praze osobně uvedl jeho režisér Mohamed Ben Attia (distribuce Film Europe, premiéra 13. října), festivalový miláček a nejnavštěvovanější snímek přehlídky Toni Erdmann (přes 1000 diváků, distribuce Film Europe, premiéra 20. října) nebo generační snímek a beznadějně vyprodaný zakončovací film festivalu American Honey (Distribuce CinemArt, premiéra 27. října).

České publikum bude mít záhy možnost seznámit se s vítězem Zlatého lva z loňských Benátek Zdaleka (distribuce Film Europe, premiéra 3. listopadu), jedinečným artovým dokumentem o uprchlické krizi Fuocoammare: Požár na moři (Distribuce Film Distribution Artcam, premiéra 3. listopadu) i brilantním rumunským dramatem Sieranevada o vyhrocené rodinné sešlosti, které se stalo překvapivým favoritem publika (distribuce Film Europe, premiéra 17. listopadu).

Další prvotřídní filmy z programu Be2Can zamíří do kin v první polovině roku 2017. V distribuci Film Europe - Já, Daniel Blake, Smrt v Sarajevu, Po bouři, V sedmnácti, Neznámá dívka a v distribuci Aerofilms rumunský snímek Zkouška dospělosti.

„Letošní třetí ročník Be2Can byl pro nás ve většině ohledů vlastně spíše tím prvním. Poprvé pracoval se skutečně ucelenou dramaturgií, festivalovým centrem, tematickým doprovodným programem. V tomto ohledu nabídl skutečně to nejlepší ze současné festivalové kinematografie v potřebném kontextu. Je pro nás výzvou napřesrok přenést vitální festivalovou energii pražské části i do regionů a udržet vysokou kvalitu výběru,“ řekli dramaturgové Be2Can Aleš Stuchlý a Vít Schmarc.

Organizátorem Be2Can je Film Europe Media Company, která v programu přehlídky uvedla v distribuční předpremiéře své pečlivě vybrané festivalové tituly. Poprvé se na přehlídce objevily také filmy od tří dalších významných distribučních společností Artcam, Aerofilms a CinemArt. Celkově bylo v rámci festivalového programu k vidění 15 filmů, z toho 11 exkluzivních českých festivalových premiér. Uváděné snímky získaly celkem 8 významných cen z Benátek, Berlinále a Cannes. Mezi divácky nejúspěšnější filmy patřily Toni Erdmann, Hedi, American Honey, Zdaleka a Já, Daniel Blake. Na Be2Can přišlo na 6000 lidí.

Diváci měli poprvé šanci účastnit se speciálních tematických přednášek, diskuzí a masterclass s Mohamed Ben Attiou, dramaturgové přehlídky také přednášeli o festivalové dramaturgii na FAMU, která je partnerem akce. Doprovodný program běžel i na obrazovce kanálu ČT Art, který uváděl filmový cyklus Perly z festivalu Be2Can.


Web Film Europe: www.filmeurope.cz
Facebook Film Europe: https://www.facebook.com/FilmEuropeCZ/
Web Be2Can: http://www.be2can.eu/
Facebook Be2Can: https://www.facebook.com/Be2CanFestival/


Klára Skřenkova, Film Europe Media Company


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
17.10.2016 • Správa BEREC: Zlepšovanie prepojiteľnosti a inovácií v Európe
16.10.2016 • Frekvencie pre broadband v ďalších okresoch Slovenska
12.10.2016 • Tlačová informácia zo zasadnutia RVR dňa 11. 10. 2016
12.10.2016 • Podzimní sklizeň Festivalu otrlého diváka se vrátí do kožených, tupírovaných a heavy metalových osmdesátých let
12.10.2016 • Predaj SIM kariet (aj predplatených) má svoje pravidlá
11.10.2016 • V Cannes oceněná road movie American Honey už dnes v předpremiéře na Be2Can

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist