Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 16.04.2024 - 11:06:25   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Vydejte se do světa Prima ZOOM ve 42. týdnu

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 16.10.2016


Poznáme zajímavé ženy z konců světa, odhalíme záhadu černých děr, seznámíme se se Stalinovou dcerou, odkryjeme tajemství přírody i paranormálních jevů, vydáme se hlouběji do historie a představíme mozek jako pachatele. Dokumentární skvosty pro vás: další řada seriálu Žena na konci světa vás rozhodně nezklame; Záhada černých děr vás dostane; film Stalinova dcera odhalí další skutečný příběh; prozkoumáme Tajné spisy Marca Pola; jaký je Mozek jako pachatel a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

17. 10., 21.00 a 21.30 – Žena na konci světa VI (Čína: Dívka ze Šaolinu; Indie: Dítě na požádání)

Cestovatelka, dobrodružka a editorka magazínu National Geographic Martyna Wojciechowska pokračuje v putování po světě. V šesté řadě oblíbeného cestovatelského seriálu Žena na konci světa představuje další pozoruhodné dámy z nejodlehlejších a nejexotičtějších koutů naší planety. V Číně se setkává s dívkou, která žije v klášteře Šaolin mezi hbitými mnichy kung-fu. V Indii se setkává s doktorkou Patel, jež vede reprodukční kliniku a stará se o náhradní matky. V turisticky atraktivním Thajsku navštěvuje pouliční kabaret Alcazar, kde vystupuje Purimprud původně narozená jako chlapec. Dokonce se dostane až na místo, kde muži nemají skoro žádnou moc. Poblíž čínsko-tibetské hranice žije skupina žen kmene Mosuo, které se vyhýbají manželství i soužití s rodiči a svobodný nezadaný život je pro ně tím nejpřirozenějším, co může být.


17. 10., 23.00 – Záhada černých děr

Černé díry jsou všude. Tato časoprostorová kuriozita z vesmíru se v poslední době objevila hned v několika filmech, a díky tomu ji všichni dobře známe. Naši pozornost přesto, nebo právě proto, přitahuje čím dál víc. Vědci z celého světa věnovali celou svou kariéru a život snaze odhalit tajemství i nebezpečí černých děr. Ale je lidstvo skutečně v ohrožení? Nebo stojíme na prahu prolomení tajemství cestování v čase? A jak blízko k sobě mají fikce a realita? Záhadný fenomén je zdrojem celé řady dosud nezodpovězených otázek a vyvolává mezi renomovanými vědci určité rozpory. Odborníci zkoumají tuto velkou neznámou a kráčí po stopách Alberta Einsteina a Stephena Hawkinga.


18. 10., 20.00 – Stalinova dcera

Uprostřed Studené války došlo k naprosté senzaci. Stalinova dcera Světlana Allilujevová (nejmladší dítě a jediná dcera) uprchla na Západ. Dětství prožila v srdci totalitní moci Sovětského svaz jako nejoblíbenější Stalinův potomek. Ale smrt a násilí uvrhly na její život věčný stín. Její matka a bratr zemřeli, její příbuzní byli zabiti. Dokonce i svou milenku nechal Stalin unést. Když si Světlana uvědomila, že Železná opona představuje překážku jejímu snu o rodinném životě, utekla z jedné strany na druhou a přišla přitom o vlastní identitu. Kvůli přirozené touze po svobodě se stala pouhou panenkou v souboji o moc mezi komunismem a kapitalismem. Film Stalinova dcera přináší rozhovory se Světlaninými přáteli i členy její rodiny, exkluzivní fotografie i dokumenty, a především Světlanino poslední, dosud neodvysílané interview. Seznamte se s legendární, velice neobvyklou ženou, která se stala „klíčovým svědkem“ celého 20. století.


20. 10., 22.00 – Největší zabijáci II (Ráj predátorů)

Dravci jsou zabijáci. Souboj o přežití nikdy nekončí. Čtyřdílná akční dokumentární mini série Největší zabijáci nahlíží do temného zákulisí zdánlivě idylických tropů a odhaluje smrtící zvířata, která se na prázdninové pohledy ani náhodou nedostanou. Mláďata dravců se učí lovit a zabíjet od raného věku – nebo jsou rození zabijáci a už odmala jim stačí řídit se instinktem a kráčet ve stopách krvelačných rodičů. Jedna z nejtěžších bitev na život a na smrt se odehrává na smrtící hranici mezi vodním a suchozemským světem. Ale i tady se najde zdánlivě bezbranná kořist, která se dokáže bránit tak účinně, že si s trochou štěstí a chytrosti vybojuje právo na život. Když se (ne)daří, i ti největší zabijáci zůstanou bez večeře.


20. 10., 23.00 – Tajemství života v divočině (Tajemství širých plání)

Během několika posledních let se technologie natolik vyvinuly, že umožnily nové pokroky v natáčení života zvířat v divočině. Poprvé máme jedinečnou možnost dostat se na dříve nedostupná místa, odříznutá od okolního světa, a stát se nezvanými a nepozorovanými hosty v životech i těch nejplašších druhů. Série Tajemství života v divočině využívá nejmodernější filmařské technologie k tomu, aby nás dostala do bezprostřední blízkosti nejvzácnějších a nejatraktivnějších zvířat naší planety. Ze záběrů, které patří k nejlepším na světě, se dozvíte, co zvířata opravdu dělají, když jsou o samotě v soukromí vlastních nor nebo když odpočívají daleko od rušného světa. Jejich příběhy jsou stejně vzrušující jako dojemné. Maskované miniaturizované kamery na dálkové ovládání jsou jenom jednou ze speciálních technik, díky kterým se dostaneme do srdce divoké přírody a odhalíme Tajemství života v divočině stovky metrů nad zemí, pod hladinou oceánů i všude mezi tím.


21. 10., 20.00 – Jago: Život pod vodou

Jago: Život pod vodou je název příběhu o osmdesátiletém lovci Rohanim, který na souši kulhá, ale pod vodou plave jako rybička. Na jediný nádech dokáže vydržet několik minut pod hladinou a ponořit se do velkých hloubek. Jako opravdový dravec pronásleduje překvapenou kořist. Muž připomínající mistra Yodu ze ságy Star Wars, který žije v polorozpadlé chatrči na pobřeží Celebeského moře, vypráví o svém výjimečném životě v kmeni námořních kočovníků Bajau.


21. 10., 22.00 – Svědci paranormálních jevů III (Kletba Charlese Mansona)

Soukromý detektiv David Oman žijící v Los Angeles sehnal v roce 2002 lacinou parcelu v Beverly Hills, na níž si postavil dům svých snů. Když byl dům hotový, uspořádal párty pro své známé. Začaly se dít divné věci. Někdo klepal na dveře, ale za nimi nikdo nebyl, za oknem se zjevila hlava muže, sklenice vína se rozbila o stěnu, z interkomu vycházel šepot lidí, v místnosti byly slyšet vyděšené hlasy, a pak vše ustalo. Davidův přítel Jeff Mandel slyšel v horním patře smrtelné chroptění a něco proběhlo kolem něj do posledního poschodí. David zjistil, že žije o čtyři domy dál od místa, kde před lety vražil Charles Manson. Jeff chce všechno zdokumentovat a umístí do všech místností kamery. Při natáčení Jeffovi cosi vytrhává kameru z ruky a ženský hlas ho žádá, aby nenatáčel. David získá od policie dokumentaci o Mansonově případu. Na fotografiích spatří muže, jehož viděl v noci v ložnici u své postele. Je to Jay Sebring, bývalý snoubenec herečky Sharon Tateové, která byla mezi Mansonovými oběťmi. David s Jeffem si pozvou médium Almu Careyovou, která ducha Sharon spatří v domě. Vyzve Davida a jeho přátele k seanci a vyvolává ducha Sharon Tateové. Během seance má Alma bolesti, jako by ji někdo bodal. Oběti Mansonova řádění asi hledaly pomoc u sousedů a lidé v Davidově domě sdíleli zážitky se zabitými. David Oman žije v domě i nadále a pravidelně zažívá paranormální jevy.


22. 10., 22.00 – Tajné spisy Marca Pola

Marco Polo je nejproslulejším cestovatelem v historii, ale dostal se vůbec někdy do Číny? Dodnes o tom panují spory. Někteří stále pochybují, že cestopis, který slavný Benátčan sepsal, je skutečně vystavěný na jeho osobních zážitcích ze Země draka. Vědcům, akademikům ze Západu i čínským historikům se přesto podařilo objevit nový důkaz o tom, že Marco Polo opravdu Čínu navštívil. Připojme se k nim na jejich cestě z Benátek do Pekingu, Jang-čou a Čchüan-čou, od náhrobních kamenů členů kupcovy rodiny až ke kronikám, které potvrzují cestovatelovu přítomnost u císařského dvoru. Tento snímek je cestopisem plným impozantních záběrů překrásné krajiny. Rekonstruuje zážitky legendárního kupce v Číně 13. století a odhaluje, jakou roli sehrál ve vzniku cestopisu neznámý pisálek obskurních romantických příběhů.


23. 10., 23.00 – Mozek jako pachatel

Přední světový neurovědec a zakladatel oboru neurovědy v projektu Law Initiative zve diváky na úžasnou výpravu do nového, dosud neprobádaného světa – mozku zločince.

Prima ZOOM – to chceš vidět.


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.

premiérové bloky        20.00 – 22.00 hod.              22.00 – 24.00 hod.
pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
úterý Po stopách historie Zvířata a my
středa Fascinující příroda Drsný svět
čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
sobota Úchvatná říše zvířat Odkazy dávných civilizací
neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení, 16. 10. 2016




  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
15.10.2016 • Eurosport prodloužil práva na 24 hodin Le Mans a MS FIA ve vytrvalostních závodech na další čtyři roky
13.10.2016 • Halt and Catch Fire – PC Rebelové se vrací: drama se přesouvá do Silicon Valley
09.10.2016 • Vydejte se s Prima ZOOM ve 41. týdnu za dobrodružstvím
07.10.2016 • Richard Wagner: Tristan a Isolda v prvním satelitním přímém přenosu nové sezóny MET: Live in HD v sobotu 8. října
06.10.2016 • Eurosport představí seriál „Chasing History“ s lyžařskou ikonou Lindsey Vonnovou
03.10.2016 • Říjnové programové tipy E! Entertainment

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist