Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 13:54:50   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Show Jana Krause – 26. 10. 2016

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 24.10.2016



Jiří Brady a ministr kultury České republiky Daniel Herman, zpěvačka Anna K a herec Roman Štabrňák se představí v Show Jana Krause. Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 26. října ve 21.35 hod. na Primě.


Jiří Brady a ministr kultury České republiky Daniel Herman – případ Brady hýbe už několik dní Českem. Dva hlavní aktéři, Jiří Brady a Daniel Herman, jsou nyní exkluzivními hosty Show Jana Krause. Kauza Brady se začala odehrávat v září, kdy Miloš Zeman opakovaně vyzval lidoveckého ministra kultury Daniela Hermana, aby se nesetkal s tibetským dalajlámou. Prezident Hermana upozornil, že pokud se sejde s tibetským duchovním, jeho strýc Jiří Brady nedostane státní vyznamenání, Řád Tomáše Garrigua Masaryka. Bradymu z Hradu ještě 14. října volali, že řád dostane. Poté, co se Herman sešel s dalajlámou, ovšem Bradymu oznámili, že se vyznamenání ruší. Jiří Brady žije v Torontu. Do Kanady emigroval v roce 1949. Přežil deportaci do Terezína, Osvětimi i pracovní tábor. Na sklonku války uprchl z pochodu smrti. Podílel se na knihách o holocaustu. Ve světě je známý a oceňovaný. Český Senát ho navrhl na státní vyznamenání už v červnu 2013. V srpnu téhož roku ho nominovala i Poslanecká sněmovna ČR, a to na udělení Řádu Tomáše Garrigua Masaryka. Návrh, kterému prezident Zeman nevyhověl, zákonodárci neúspěšně opakovali i v roce 2014 a Bradyho navrhli i letos.

Brady říká, že nemůže být nic příjemnějšího než uznání za to, co v životě dělal. Má řadu ocenění z různých zemí světa, nicméně ze strany své rodné země by jej prý považoval za nejdůležitější. Po příletu do Prahy nyní zopakoval svou myšlenku, že kdykoli se děje něco špatného a lidi mlčí a myslí si, že se jich to netýká, tak vždy z toho vznikne ještě mnohem větší zlo, což se v minulosti stalo opakovaně. „To mi nejvíc vadilo za druhé světové války, že když jsme šli do Terezína, Osvětimi a tak dále, lidé se odvraceli. Myslel jsem, že dnes už je jiný svět,“ dodává Brady. Také připustil, že se v pátek možná zúčastní setkání na Staroměstském náměstí, které chtějí uspořádat na oslavu 28. října někteří politici kvůli chování Pražského hradu.


Anna K – jedna ze stálic české hudební scény a pětinásobná držitelka ceny Anděl vydává v listopadu v pořadí již osmé album, které připravovala v tradičním autorském tandemu s Tomášem Varteckým. Začátkem léta představila svým fanouškům už malou ochutnávku z nové desky, a to v podobě singlu „Vždycky se budeme znát“, který se okamžitě zařadil do prázdninových playlistů. Zpěvačku teď její příznivci pravidelně sledují v televizní taneční show. Na účast v soutěži se s tanečním partnerem připravovali už od léta. Špindlerovská rodačka se netají tím, že do tanečních nikdy nechodila a sama sebe označuje v tanci za naprostou amatérku, ale celebritami nabitou soutěž vnímá jako velkou výzvu. V soutěži prý zažívá mnoho poprvé. Nejenže prý v životě netančila před lidmi, ale navíc si poprvé v dospělosti oblékla šaty.


Roman Štabrňák – divadelní, televizní, filmový herec a kouzelník. V současné době ho diváci mohou vidět v divadle Studio DVA, např. ve hrách Čtyři sestry nebo Poprask na laguně, v A-Studiu Rubín, v pražské divadelní společnosti On Stage a v Divadle A. Dvořáka v Příbrami ve hře Velký Gatsby. Pravidelně se objevuje v televizních seriálech a filmech, a to často v komediálně laděných rolích. V roce 2015 mu byla na festivalu Novoměstský hrnec smíchu udělena cena herecké asociace za osobitý komediální přístup k řadě televizních rolí. Roky se již také zajímá o kouzelnictví, základy magie se učil od starých kouzelníků, z knížek i z videokazet. S kolegou, hercem Michalem Isteníkem, vytvořili před lety kouzelnické duo. „Největší úspěch jsme vždy měli s iluzí, která se jmenuje metamorfóza a spočívá v tom, že si bleskově vyměníme místa, aniž by divák postřehl, jak se to dělá. Dokázali jsme to ve dvou vteřinách, v České republice jsme byli nejrychlejší,“ vypráví Roman.

Premiérový díl Show Jana Krause uvidíte ve středu 26. října ve 21.35 hod. na Primě.


Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima, 24. 10. 2016


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
24.10.2016 • Muži z Aleje mrtvých
22.10.2016 • Pod taktovkou první dámy šansonu - ČT art slaví životní jubileum Hany Hegerové
22.10.2016 • Češi poletí na Měsíc. Každou neděli v nové satirické minisérii Kosmo
21.10.2016 • Matásek střídá Bartošku
21.10.2016 • Duel nesmiřitelných mezi Plzní a Spartou uvidí diváci exkluzivně na kanálech O2 TV Sport a O2 TV Fotbal
20.10.2016 • Cesty (křižovatky – jízdní řády – setkání): filmová rekonstrukce, která otřásla československým divadelnictvím

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist