AXN opustila platformu Sky Deutschland, na družici Astra 1L zůstává
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 26.10.2016
Podzim 2016 přináší změny v programové nabídce německé platformy Sky Deutschland. Vedle spuštění stanic Sky 1 a kanálů UHD několik stanic opouští nabídku poskytovatele placené televize. V pondělí 24. 10. 2016 tak seriálová stanice AXN ukončila vysílání v platformě Sky. Stanice společnosti Sony Pictures Television Networks (SPTN) musela ustoupit novému přeskupení programů u Sky Deutschland, kde na podzim zahájí vysílání nové vlastní kanály - Sky 1, Sky Cinema Family HD a sportovní stanice v UHD.


Stanice AXN oznámila ukončení vysílání v platformě Sky i na síti Twitter. V německých kabelových sítích bude stanice AXN nadále dostupná u operátorů Vodafone, Unitymedia a Deutschen Telekom (Německý telekom).

I některé další stanice už nebude možné sledovat v platformě Sky, např. Animax, placené televizní stanice mediální skupiny ProSiebenSat.1 a MGM Channel.


Alespoň rakouští satelitní diváci se ale nebudou muset vzdát stanice s nabídkou seriálů (např. Chicago P.D., Power, House of Lies/Profesionální lháři) společnosti Sony Pictures Television Networks (SPTN), neboť už 7. října stanice AXN Deutschland zahájila vysílání na novém transponderu. Jedná se o transponder č. 119 satelitu Astra 1L, umístěného na orbitální pozici 19,2° východně: kmitočet: 12,722 GHz, horizontální polarizace, Symbol Rate: 23500 kSymb/s, FEC: 2/3, norma: DVB-S2/8PSK, avšak i na tomto transponderu, který patří poskytovateli kabelového a IPTV programu M7 Group, je vysílání kódované.


S využitím zdroje: buhl, Digitalfernsehen.de, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/23888/axn-opustila-platformu-sky-deutschland-na-druzici-astra-1l-zustava/