Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 17:15:34   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Dokumentární výpravy za poznáním ve 45. týdnu na Prima ZOOM

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 06.11.2016


Prima ZOOM vás provede světem, vezme do světa zvířátek, ukáže zákulisí dějin, odtajní tajemství o UFO, vyzve na souboj génie a vyvrcholíme lovem. Stačí se jen dívat. Dokumentární skvosty pro vás: čeká nás Honba za Hitlerovými miliony; poznáte Muže, který přežil Hirošimu i Nagasaki; jaký je vývoj psa, delfína nebo slona? – odhalí Zvířata v děloze; připomene si Atentát na JFK a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

7. 11., 20.00 – Letem světem: Velké výpravy (Křížem krážem Amerikou)

Tohle je první díl cesty kolem světa a začíná v Severní Americe. Justine Shapirová naplánovala cestu, která povede z jedné strany Spojených států amerických na tu druhou. Justine začíná poznávací cestu v říčním přístavu Lynchburg ve Virginii, kde se projede lodí, na které se v 18. století převážel tabák. Z řeky ve Virginii zamíří autem po silnici Blue Ridge do hor v Severní Karolíně. Zde v Nashvillu absolvuje autobusovou projížďku po významných bodech spojených s country hudbou. Další zastávku udělá v přístavním městě Memphis, kde byl zavražděn M. L. King. Podívá se do muzea občanských práv a zúčastní se také mistrovství světa v grilování. Navštíví světoznámý dům Elvise Presleyho v Gracelandu, hotel Peabody a podnik, kde hrají blues. Justine vyráží do Arkansasu na indiánské území, aby se přidala k pochodu uctívající památku předků a toho, čím si museli projít. Z Arkansasu do Oklahomy najíždí na známou Route 66. Oklahoma City je obrazem kovbojů, westernů, rančů a býčích závodů. Nachází se zde největší trh s dobytkem na světě. Přímou cestou dojede do Albuquerque v Novém Mexiku, kde ochutná nejpálivější salsu na světě. Její poslední zastávkou je Arizona, kde se podívá na obrovský kráter po meteoritu. Vzhůru do Ameriky!


8. 11., 20.00 – Honba za Hitlerovými miliony

Podívejte se, jak se týmu agentů britské tajné služby podařilo objevit Hitlerovu poslední vůli a následně pátrali po plném rozsahu Hitlerova majetku, bohatství a peněz. Hermann Rothman poprvé na televizní obrazovce vypráví, jak se polední vůle našla, a popisuje úžas, který ho dostal do kolen, když si ji přečetl. Honba za Hitlerovými miliony jde po stopě peněz, představuje experty, kteří vystopovali zdroje Hitlerových příjmů, a odhaluje, co se s nimi stalo po konci války. Ze zjištěného vyplývá jedno: vůdce nacistického Německa byl vypočítavým investorem, který miloval příjmy. Díky Hitlerovým zachovalým daňovým přiznáním navíc vychází najevo, že se placení daní opakovaně vyhýbal. Když se v roce 1933 stal svrchovaným vůdcem říše, dlužil už na daních celé jmění.


8. 11., 21.00 – Muž, který přežil Hirošimu i Nagasaki

Cutomu Jamaguči je hibakuša. Přežil oba atomové výbuchy v roce 1945. Nejprve v Hirošimě, potom v Nagasaki. Jak to, že někdo přežije jednu z největších tragédií v dějinách lidstva – a to hned dvakrát? Jamaguči, který se dožil takřka 93 let, konečně promluvil. Prolomil tabu hanby a žalu a odpověděl na volání prezidenta Baracka Obamy po světě bez nukleárních zbraní tím, že vypráví svůj příběh. To proto, aby už nikdo takový příběh nikdy nemusel opakovat. Snímek Muž, který přežil Hirošimu i Nagasaki rekonstruuje Jamagučiho zážitky z Japonska roku 1945, zpovídá ho o následcích vystavení jadernému záření a dokumentuje posledních pět let později bohatého života tohoto pozoruhodného aktivisty až do jeho smrti v roce 1990.


9. 11., 20.00 – Zvířata v děloze (1. díl)

Od té doby, co se před 200 miliony lety poprvé vyvinuli savci, rozšířili se postupně po celé zeměkouli a dobyli všechny kouty naší planety. Zřejmě nejtěžší cestu přesto musí zvládnout už na samém začátku života uvnitř matčina lůna. Tento film může díky revoluční technologii 4D skenování, nejlepším počítačovým zobrazovacím možnostem a špičkovým digitálním efektům představit dosud nevídané záběry tří zvířat na jejich životní výpravě od početí po narození. Dozvíte se o neuvěřitelné rozmanitosti světa zvířat i jejich schopnostech přizpůsobit se a přitom odhalíte hned několik fascinujících evolučních překvapení. Největší zvíře na světě prochází nejdelším obdobím březosti. Sledujte, jak slonovi zabere 22 měsíců, než se z oplodněného vajíčka vyvine stokilový drobeček. Nejúspěšnějším a nejrozšířenějším savcem je naopak pes, který se vyskytuje ve více než 400 různých plemenech. Podívejte se, jak je možné, že se narodí už za dva měsíce. A během sledování fetálního vývoje delfína se dokonce dozvíte o důkazu, který podporuje teorii, že předci těchto savců moře kdysi žili na pevnině.


9. 11., 23.00 – Atentát na JFK

Osobní strážce, fotograf, náhodný kolemjdoucí a budoucí vdova po americkém prezidentovi: 22. listopadu 1963 se sešli v Dallasu a atentát na JFK se navždy zapsal do jejich paměti. Ať už jde o výstřely na náměstí Dealy Plaza, nebo to, co následovalo v nemocnici Parkland a později nevyhnutelně na pitevně v Bathesdě a Arlingtonském národním hřbitově, přesné podrobnosti o tom, co se osudný den událo, jsou dodnes nejasné kvůli zjitřeným emocím, národnímu zájmu i unáhleným rozhodnutím. Kennedyho smrt tak i po padesáti letech zůstává záhadou. Navzdory tomu, že se vyšetřovatelé i novináři pečlivě snažili odhalit pravdu, to působí, jako by nikoho nenapadlo zvážit obyčejnou lidskou stránku celého příběhu. Právě o to se konečně pokusí tento dokument. Díky přezkoumání utajených detailů a emocí Jackie Kennedy a budoucího prezidenta Lyndona Johnsona, kteří jsou mimo podezření, i anonymních pozorovatelů, z nichž se nečekaně stali očití svědci v záři reflektorů, vyplouvá na svět jedna z největších krycích operací 20. století.


10. 11., 23.00 – David Attenborough: Příběh tučňáka

Před třemi lety král tučňáků odešel ze svého domova. Nyní se vrací na místo, kde se narodil a vyrostl: do města tučňáků. Je to jedna z nejhustěji obydlených a nejvyhledávanějších realit na jižní polokouli. Přesto si tam nějak musí najít místo. Musí si najít družku. Tak začíná putování, které se stalo nejnáročnějším obdobím života krále tučňáků. Jeho příběh je často komický, někdy tragický a nakonec triumfální.


11. 11., 23.00 – Hangár 1: Akta UFO II (Nezvratný důkaz)

Tvůrci mysteriózního dokumentárního seriálu Hangár 1: Akta UFO získali přístup ke všem záznamům o sledování UFO, které celosvětová organizace The Mutual UFO Network známá pod zkratkou MUFON nashromáždila od roku 1969. Více než 800 vyšetřovatelů ze 42 zemí nasbíralo 30 tisíc záznamů uložených na dříve opuštěném místě v Ohiu nazvaném Hangar 1. Tématem druhé řady seriálu je mimo jiné účast UFO ve válce, pozorování UFO pod vodou, fenomén tajuplných mužů v černém, záhada odvrácené strany Měsíce a hvězdných lidí nebo extrémně blízká setkání třetího druhu.


12. 11., 20.00 a 21.10 – Lov (Život s predátory); Lov: Ze zákulisí

Závěr fascinující přírodní série od BBC včetně speciálního dílu ze zákulisí natáčení. Sledováním nejznámějších predátorů naší planety strávil filmový štáb tři roky. Jednotliví členové museli překonávat řadu překážek a být trpěliví a vytrvalí. Během tří let tým využil k přesunu za zvířaty 75 džípů, 10 vrtulníků, 41 lodí, 10 pozorovacích letadel, řadu čtyřkolek, 2 koně a jednoho slona. Největší výzvou bylo natočit pod vodou plejtváka obrovského, jak se v moři u Kalifornie krmí krillem. Plejtvák se vynořuje pouze na dvě tři minuty, takže bylo těžké ho i lokalizovat. Během prvního roku se to štábu kvůli špatné viditelnosti nepodařilo. Až druhý rok natáčení se jim podařilo dostat se pod vodou k plejtvákovi velmi blízko a natočit i jeho otevřenou tlamu nabírající krill. V Zambii zase štáb použil stabilizovaný kamerový systém na džíp, který jel vedle lovící smečky. Po tygrovi pátrali v Indii nejdříve v džípu, když jeli po silnici, a později přímo v lese ze hřbetu domestikovaného slona protipytlácké hlídky. Podařilo se jim získat záběry tygra zabíjejícího svou kořist. Na norských Špicberkách se členové štábu vydávali za ledním medvědem na ledoborci, na sněžných skútrech i na člunech. Od lodi je odřízla mlha a uvízli v ledu, ale natočili ledního medvěda, jak loví tuleně. V Keni získali pro změnu zpomalené záběry geparda při lovu. Přímým záběrem zepředu zachytili i jeho manévrování. A v Chile se jim dokonce podařilo nafilmovat vzácnou vydru pobřežní až po dvou měsících trpělivého čekání.


12. 11., 23.00 – Čína: Poklady nefritové říše

Prozkoumejte hrobky čínské dynastie Han, do kterých byli uloženi k poslednímu odpočinku zakladatelé světoznámé Hedvábné stezky i hledači věčného života. Uvnitř najdete opulentní výzdobu včetně soch terakotové armády, civilního obyvatelstva, a dokonce i domácího zvířectva – všechny pečlivě vypiplané do nejmenších detailů. Poklady nefritové říše se nyní konečně dostávají na světlo světa a odhalují tajemství dávné čínské minulosti. Proč a jak byly tyto neuvěřitelné hrobky vystavěny? A jak se dědictví dynastie Han promítá do kultury dnešní moderní Číny?


13. 11., 22.00 – Souboj géniů (USA proti SSSR: Boj o vesmír)

Poznejte největší vynálezce a vědce historie, kteří se utkali o patenty a bojovali o dominanci ve svém odvětví. Tito muži a ženy změnili způsob, jakým žijeme. Jsou to hrdinové, legendární ikony a průkopníci své doby. Díky vlastní ohromující genialitě a velkým vynálezům přetvořili celý svět. Mini série Souboj géniů představuje příběhy nekonečného střetu myslí, ve kterém jedna strana získala věhlas a druhá přišla o všechno. A jak spolu Spojené státy a Sovětský svaz svedly geniální boj o vesmír?


Poznávejte svět s Prima ZOOM.

www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.

premiérové bloky        20.00 – 22.00 hod.              22.00 – 24.00 hod.
pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
úterý Po stopách historie Zvířata a my
středa Fascinující příroda Drsný svět
čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
sobota Úchvatná říše zvířat Odkazy dávných civilizací
neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení, 6. 11. 2016




  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
07.11.2016 • „Jízda na celý život“ na Eurosportu
05.11.2016 • Viasat Explore uvede dokumentární seriál Drony
04.11.2016 • FightBox uvádí KOK Hero Series
04.11.2016 • Boxerské bitvy v listopadu na stanici Sport1: Pacquiao si odpočine od politiky v ringu, Las Vegas přivítá duel roku
03.11.2016 • Regionalnitelevize.cz zařadila nový pořad o životním stylu v regionech
02.11.2016 • Newyorský maraton na kanálu Eurosport 1

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist