Nova, Prima – přelaďte na HD verzi
Autor: M7/Skylink , e-mail: skylink@skylink.cz Přidané: 22.11.2016
Provozovatel česko-slovenské satelitní platformy Skylink, společnost M7 Group informuje o ukončení satelitního vysílání dvou programů - Nova a Prima ve standardním rozlišení (SD). Jak jsme již avizovali v předchozích tiskových zprávách, 22. 11. 2016 ukončí satelitní vysílání ve standardním rozlišení (SD) dvě přední české televizní stanice - Nova a Prima.


Čeští diváci mohou tyto programy i nadále přijímat v kvalitnější HD verzi prostřednictvím satelitní televize Skylink, a to v rámci programového balíčku Digital.


Technické parametry pro naladění programu Nova HD a Prima HD:

Satelit: Astra 23,5°E

Kmitočet: 11 876 MHz

Polarizace: Horizontální

FEC: 3/4

Symbolová rychlost: 29 900 kS/s

Norma: DVB-S2/8PSK

Pilot: ON


Jak postupovat:

- Zákazníci, kteří používají HD satelitní přijímač vybavený funkcí automatického ladění a uspořádání programů (FastScan), což jsou prakticky všechny přijímače s označením Skylink READY, nemusí nic řešit - všechny změny se provedou automaticky.

- Zákazníci používající HD satelitní přijímač, který však není vybaven funkcí FastScan, si musí výše uvedené programy naladit sami manuálně. Při ladění doporučujeme postupovat podle návodu k obsluze daného satelitního přijímače. V případě, že již tento návod nemají, mohou použít buď Všeobecný návod pro naladění anebo využít služeb některého z partnerů Skylinku. Při ladění je potřeba zadat správné parametry pro naladění (viz tabulka výše).

- Zákazníkům, kteří používají zastaralý satelitní přijímač, který neumí přijímat HD programy doporučujeme, aby si co nejdříve pořídili nový HD satelitní přijímač s označením Skylink READY, a to v některé z prodejen satelitní techniky anebo prostřednictvím speciální nabídky Skylinku.


PR M7 Group S.A., www.skylink.cz a www.skylink.sk

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/23991/nova-prima-preladte-na-hd-verzi/