První sportovní přenos vysílaný výhradně přes mobily zaznamenal 62 777 zhlédnutí
Autor: Televize Černá Kukla , e-mail: info@videozive.cz Přidané: 29.11.2016
Událost, která vejde do (mediálních) dějin – tak označili na Facebooku Vyšší odborné školy publicistiky přímý přenos Televize Černá Kukla závodů MINICOMP 2016 v bazénu na brněnské Kraví hoře. Co se vlastně stalo? Televize Černá Kukla, kterou založili na Facebooku pánové Eugen Kukla a David Černý, odvysílala ve spolupráci s VideoZive.cz Jana Pospíšila celodenní přenos soutěže v nádechovém potápění – Freedivingu.


Vysílání mělo všechny atributy sportovního přenosu – kvalifikovaný komentář, rozhovory se závodníky, experty, živé vysílání online střihané ze čtyř kamer, čistý zvuk, gerojše ze závodiště s možností poslechu práce kouče, grafiku se jmény závodníků, sledování dvou závodníků v rozděleném obraze, časomíru a v neposlední řadě odehranými sponzorskými spoty.

TVČK odvysílala z celodenní akce celkově 6 přenosů na facebookových profilech Free Dive World, Televize Černá Kukla, VideoŽivě.cz, Úžasný svět a ČT Sport. Všechny přenosy byly vysílány ze tří iPhonů, jednoho iPadu, spoty byly odbavovány z notebooku – to vše přes síť mobilního operátora.

Štáb v počtu čtyř lidí (režisér, kameraman, dramaturg David Černý, kameraman, střihač, grafik, zvukař Jan Pospíšil, reportér, kameraman, ostřič Eugen Kukla a asistentka režie a kameramanka Marie Tabačíková) přicestoval s celým svým vybavením do Brna vlakem.

Přímé přenosy se vysílaly v sobotu 27. listopadu 2016 na facebookových skupinách Televize Černá Kukla, FreeDiveWorld.com, Úžasný svět, VideoŽivě.cz. Vyvrcholení závodů, při kterých padl světový i národní rekord, bylo odvysíláno na facebookovém profilu ČT Sport.


Výsledky vysílání jsou ohromující:

Celkový počet zhlédnutí 62 777
Oslovení lidé 297 227
Největší počet diváků v jeden moment 924
Celkový počet sledování přímého přenosu – 1020 hodin

Přímý přenos naleznete zde: https://www.facebook.com/sportCT/videos/10154417086174342/
a na facebookovém profilu Televize Černá Kukla, VideoŽivě.cz, Free Dive World a ČT Sport


David Černý, Televize Černá Kukla, 29. 11. 2016

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/24028/prvni-sportovni-prenos-vysilany-vyhradne-pres-mobily-zaznamenal-62-777-zhlednuti/