Mikulášské vysílání České televize nabídne živě kapelu The Tap Tap, snímek Karla Kachyni i oceňovaný animovaný film
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 03.12.2016
Česká televize připravila speciální vysílání k oslavám sv. Mikuláše. Diváci se mohou těšit na živý koncert kapely The Tap Tap, pořad Naše tradice: Mikuláš či oblíbený snímek Městem chodí Mikuláš. Pro nejmenší je přichystán oceňovaný animovaný loutkový film První sníh.


Mikulášské vysílání započne již v neděli 4. prosince v 10:40, kdy stanice ČT :D nabídne animovaný loutkový film o malém ježkovi, který se probudil ze zimního spánku a ztratí se v zasněženém lese. Film První sníh, jenž pracuje technikou loutkové animace, malby na sklo a digitální postprodukce, vyhrál několik světových festivalů, například v Chicagu, Německu či Irsku.

Úterní podvečer 6. prosince pak bude patřit přímému přenosu šestého ročníku benefičního koncertu kapely absolventů a studentů škol Jedličkova ústavu The Tap Tap. Na koncertě vystoupí mimo jiné jako hosté Tomáš Hanák, Gaelynn Lea, Xindl X či Kamil Střihavka.

Sváteční vysílání doplní v ten samý den ještě také speciální díl pořadu Naše tradice, který se bude věnovat tomu, jak vlastně vznikla tradice svatého Mikuláše a jeho obchůzek.

Večer uzavře český film režiséra Karla Kachyni Městem chodí Mikuláš.


Alžběta Plívová, Vedoucí Komunikace a PR, tisková mluvčí České televize

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/24042/mikulasske-vysilani-ceske-televize-nabidne-zive-kapelu-the-tap-tap-snimek-karla-kachyni-i-ocenovany-animovany-film/