Skylink jako první spouští satelitní televizi s časovým posunem a také rozšiřuje programovou nabídku v HD
Autor: M7/Skylink/PRAM , e-mail: skylink@skylink.cz Přidané: 07.12.2016
Společnost M7 Group, provozovatel česko-slovenské satelitní platformy Skylink, informuje o zavedení významné inovace satelitního televizního vysílání na český trh a o dalších programových změnách.
Dnes, 7. 12. 2016 přichází Skylink s unikátní novinkou, kterou zavádí jako jediná satelitní platforma na našem trhu a první v regionu střední a východní Evropy. Kanály Prima +1 HD a JOJ +1 HD budou přinášet obsah programů Prima HD a JOJ HD s časovým posunem jedné hodiny.


„Naši předplatitelé tak nepřijdou o svoje oblíbené pořady, které by jim jinak utekly,“ říká Jaromír Glisník, člen představenstva skupiny M7 Group, která provozuje satelitní platformu Skylink. „Nová funkce potěší téměř třetinu obyvatel České republiky a Slovenska, kteří přijímají satelitní televizi přes službu Skylink,“ dodává. Oba programy budou součástí základního balíčku Digital a diváci je mohou naladit s níže uvedenými parametry.

Zákazníci Skylinku se základním balíčkem Digital ocení také další novinku, předvolbu s názvem Skylink Ochutnávka. Vždy po dobu jednoho měsíce budou moci zdarma sledovat jeden z vybraných programů z placené nabídky Skylinku. Prvním programem dostupným na této pozici je, počínaje dneškem, filmový kanál AMC. Parametry pro naladění této předvolby jsou uvedeny v tabulce níže.

Zároveň dojde k dalšímu významnému obohacení programové nabídky Skylinku. Po nedávném rozšíření počtu programů vysílaných již jen ve vysokém rozlišení HD (viz Novinka ze dne 14. 11. 2016) budou ve formátu HD nově k dispozici i filmový kanál JOJ Cinema a sportovní kanál Sport 1. Vysílání původních SD verzí bude ukončeno v dohledné době, a proto všem zákazníkům doporučujeme, aby si tyto kvalitnější HD verze naladili co nejdříve. Zařazení kanálů do programových balíčků zůstává nezměněno – JOJ Cinema HD bude i nadále součástí balíčku Smart (a vyšších) a Sport 1 součástí balíčku Multi (a vyšších).

Z nedávných HD novinek v nabídce Skylinku je třeba připomenout rovněž program esportsTV, který si se svým specifickým zaměřením na tzv. elektronický sport získal okamžitě velké množství zejména mladých diváků, a dále také přechod volně vysílané stanice TV 8 do HD. Skylink tak zůstává lídrem v zavádění programů ve vysokém rozlišení. Po dnešním spuštění 4 nových HD programů lze na Skylinku naladit již 61 programů v HD kvalitě, což představuje téměř polovinu programové nabídky. Parametry pro naladění všech výše uvedených programů jsou uvedeny v tabulce níže.

S novými parametry začaly vysílat i dva erotické programy Hustler a Brazzers, které si jejich diváci mohou naladit již dnes s novými parametry – viz tabulka.



Zákazníky Skylinku upozorňujeme, že pro příjem programů vysílaných ve vysokém rozlišení HD je zapotřebí HD satelitní přijímač (nejlépe s certifikátem Skylink READY). Z našich posledních analýz však vyplývá, že již téměř 97% uživatelů Skylinku HD přijímač vlastní.


PR M7 Group S.A., Marek Němec, Account Manager, PRAM Consulting, 7. 12. 2016

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/24054/skylink-jako-prvni-spousti-satelitni-televizi-s-casovym-posunem-a-take-rozsiruje-programovou-nabidku-v-hd/