Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 05:53:20   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Užívejte světa v 50. týdnu na Prima ZOOM

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 11.12.2016


Bohatství poznání i zábavy najdete v takovém rozsahu jen na Prima ZOOM – vyberte si z té nejrozmanitější nabídky dokumentárních filmů a seriálů. Dokumentární skvosty pro vás: začneme Příběh pochutin; zaboříme Oči do vesmíru; čeká nás Nejdivočejší Latinská Amerika; prozkoumáme Moře plné nestvůr; poznáme Neuvěřitelné žáby; vydáme se Novým Zélandem po dávných stezkách a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

12. 12., 20.00 – Letem světem: Velké výpravy (Čínou po Hedvábné stezce)

V dnešní době máme díky letecké a námořní přepravě hedvábí kdekoli na světě ihned po ruce. Ale před dvěma tisíci lety je převáželi kupci z Číny nejprve do Střední Asie, a odtud teprve do Evropy. Přitom museli cestovat s velbloudí karavanou přes nehostinné horské a pouštní oblasti. Megan McCormicková vyrazila po čínské části Hedvábné stezky, a díky této starodávné obchodní trase zjistila všechno o prastaré historii Číny i leccos o její zářné budoucnosti. Využila k tomu moderní letiště, železnice i autobusy a to, co by velbloudovi zabralo dlouhých šest měsíců, stihla za pouhých 14 dní.


12. 12., 21.00 – Příběh pochutin (Příběh koření)

Uvažovali jste někdy nad tím, jak došlo k tomu, že se šálek čaje stal během několika tisíciletí po vodě nejčastěji konzumovaným nápojem? Nebo jak se káva dostala z Etiopie do Evropy, a pak až na druhý konec světa a dnes je naší každodenní vášní a radostí? A čím to, že pro lidi z celé naší planety představuje čokoláda už čtyři tisíce let vítanou medicínu, rituální symbol, romantickou pozornost i čiré potěšení? Příběh těchto všudypřítomných pochutin se stal hlavním tématem tohoto poutavého seriálu. Několik týmů zkušených profesionálů podstoupilo dlouhé týdny vyčerpávajícího výzkumu a spojilo síly se světovými odborníky i vášnivými konzumenty. Díky nim a jejich pečlivé práci odhaluje Příběh pochutin neznámou historii i nečekaná mystéria našich nejoblíbenějších produktů.


12. 12., 22.00 – Oči do vesmíru

Jsme ve vesmíru sami? Tak zní jedna z největších otázek celého lidstva. Zdá se, že odpověď na ni se nám nyní přiblížila na dosah. Evropská jižní observatoř známá pod zkratkou ESO patří k předním výzkumným organizacím na poli astronomie a jako taková má nejlepší možnosti. V současnosti pracuje na výstavbě největšího teleskopu na světě. Bude stát pět tisíc metrů nad úrovní moře v chilské poušti Atacama. Očekává se, že po dokončení nový teleskop poskytne astronomům fotografie planet podobných Zemi. To není nic bezvýznamného. Vědci z celého světa, kteří věnovali životy odhalování vesmírných záhad, dobrovolně žijí a pracují v této nehostinné části Země. Daleko od civilizace se snaží vyřešit největší hádanku vesmíru.


15. 12., 22.00 – Nejdivočejší Latinská Amerika (Amazonie – jedna džungle, mnoho světů)

Díky pětidílné mini sérii zjistíte, díky čemu se z Latinské Ameriky stala továrna evoluce a proč je domovem celé třetiny živočišných i rostlinných druhů na naší planetě. Jednotlivé epizody se postupně zaměřují na Amazonii, Patagonii, Venezuelu, střed Jižní Ameriky a horskou oblast And. Amazonský prales je nejrozsáhlejším deštným pralesem na světě a zároveň nejbohatším ekosystémem, jaký známe. Rozpíná se na území devíti států, velkém okolo osmi milionů čtverečních kilometrů. Je tak obrovský, že kdyby byl státem, stal by se sedmou největší zemí na světě. Patagonie je sice menší, přesto pokrývá 800 tisíc čtverečních kilometrů Argentiny a Chile. Je to místo plné extrémů, kde cestovatelé narazí na sněhové plochy a zamrzlé vrcholky hor, ale i větrem bičované horké pouště nebo bouřlivé oceány. Venezuela zase proslula díky horám jako ze Ztraceného světa, obrovským močálům nebo neproniknutelným džunglím. Ve středu Latinské Ameriky naopak leží největší mokřady na světě, kde dochází k nejpočetnějším zvířecím shromážděním. A Andy? Nic jiného než nejdelší řetězec hor na světě dlouhý 7 200 kilometrů, který diktuje počasí a klima pro celý kontinent.


15. 12., 23.00 – Zvířecí klub rváčů (1. díl)

Ve Zvířecím klubu rváčů uvidíte napínavé střety mezi největšími a často nečekanými soupeři z království zvířat. Lvi, hroši, vlci a krokodýli jsou jenom někteří z mnoha rváčů, kteří pocházejí ze všech koutů světa. Tato dokumentární mini série je napumpovaná adrenalinem a testosteronem i nadšením z boje. Zároveň pečlivě rozebírá a vysvětluje strategii i osobní zbraně zúčastněných zvířat. Zvířecí klub rváčů přináší nejvíce šokující střety mezi zvířaty, které se kdy podařilo natočit.


16. 12., 20.00 – Moře plné nestvůr

Úžina Lambeh na sever od indonéského ostrova Sulawesi je unikátním místem, kde se to hemží roztodivnými tvory. Na mořském dně okolo ostrova Lambeh žije nespočet úžasných zvířat. Dvojice filmařů, kteří se zaměřují na divokou přírodu, strávila na tomto místě několik dlouhých měsíců. Během následujících čtyř let se několikrát vrátili a postupně se jim podařilo zachytit stovky hodin neobyčejných záběrů. Natočili mnoho nevídaného, mimo jiné ďasa mořského, jak polyká perutýna – scénu, jež vypadá, jako by Godzilla zhltla Drákulu. Ale také elegantní mořské koníky, strášky kudlankové, schopné uštípnout někomu palec, smrtonosné mini chobotničky a mnoho dalších úchvatných příšerek a nestvůr zachycených v překrásných makro detailech.


17. 12., 21.00 – Neuvěřitelné žáby

Některé žáby jsou schopné zaživa spořádat mnohem větší kořist než jsou samy. Jiné jsou tak velké jako dítě. Další druhy mají groteskní deformace – unikátní mechanismus přežití, který žádné jiné zvíře k dispozici nemá. Seznamte se s neuvěřitelnými bizarními druhy žab z džunglí Jižní Ameriky i močálů Afriky. Tito zvláštní a často přehlížení obojživelníci vám přichystají řadu nečekaných překvapení.


17. 12., 23.00 – Do země věčného ledu

Na jaře 1930 se Alfred Wegener vydal na už třetí expedici do Grónska. Doufal, že výprava se stane vrcholem jeho kariéry průzkumníka. Teprve několik let předtím vyvolal pozdvižení, když publikoval vlastní teorii o pohybu kontinentů. Tentokrát měl v úmyslu způsobit převrat ve výzkumu klimatu. Celý rok společně se svým týmem zaznamenával data z nejvyšších míst atmosféry i z hloubi ledové pokrývky. Jeho expedice stála u zrodu moderní éry klimatických výzkumů. Wegener a někteří z jeho kolegů se kvůli výzkumu dokonce odvážili do srdce ledové pustiny, vzdáleného až 400 kilometrů od základního tábora. Výprava se neobešla bez problémů, které způsobily vážné zdržení. Průkopničtí vědci přesto odvážně pokračovali, i když neměli dost zásob na zimu. Začal závod s neúprosným časem… Závod, ve kterém nakonec prohráli. Ve filmu Do země věčného ledu se dobrodruh Robert Atzorn vydává po zamrzlých stopách ztraceného průkopníka Alfreda Wegenera.


18. 12., 20.00 – Novým Zélandem po dávných stezkách (Přechod přes Jižní Alpy)

Dobrodružné příhody Kevina Biggara a Jamieho Fitzgeralda v nezkrotné exotické přírodě a drsném terénu oživují historické příběhy dobývání Nového Zélandu z období mezi lety 1810 a 1909. Nejenže Kevin a Jamie dobývají stejné končiny jako jejich pionýrští předchůdci, navíc ale nosí stejné oblečení a používají srovnatelné vybavení jako oni. Dokonce jedí stejné jídlo. To vše proto, aby na vlastní kůži zakusili zážitky těch, v jejichž stopách kráčejí. Hned v první sérii si troufají na smrtící přechod kolosálních Jižních Alp tak, jak ho v roce 1862 jako první podnikli Whitcombe a Lauper; Graveovu a Talbotovu expedici do majestátních Darranských hor z let 1905 až 1909; výstup na horu De La Beche, kterým se Fyfe a Graham v roce 1893 zapsali do historie; náročné a životu nebezpečné čtyřleté putování Davida Loweristona po opuštěných ostrovech a Brunnerovu a Hekuovu expedici do centra Jižního ostrova.

Celý svět na Prima ZOOM.


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.

premiérové bloky        20.00 – 22.00 hod.              22.00 – 24.00 hod.
pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
úterý Po stopách historie Zvířata a my
středa Fascinující příroda Drsný svět
čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
sobota Úchvatná říše zvířat Odkazy dávných civilizací
neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení, 11. 12. 2016




  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
09.12.2016 • Televize E! přináší seriál o populární zpěvačce Mariah Carey
08.12.2016 • Současná opera Láska zdaleka skladatelky Kaijy Saariaho v satelitním přímém přenosu MET: Live in HD v sobotu 10. prosince
05.12.2016 • Vydejte se v prosinci do světa s Travel Channel!
04.12.2016 • Prosinec bude dokumentárně bohatý na Prima ZOOM
02.12.2016 • Přímé přenosy Formule 1 na stanicích Sport1 a Sport2 sledovalo o 24 % víc diváků než minulou sezónu
30.11.2016 • Hopmanův pohár na Eurosportu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist