National Geographic natáčí v Praze seriál věnovaný Albertu Einsteinovi GÉNIUS
Autor: Channels , e-mail: info@channels.cz Přidané: 19.12.2016
V Praze je plném proudu výroba desetidílné série GÉNIUS pro tematický kanál National Geographic. V hlavní roli Alberta Einsteina uvidíme populární herce Geoffreyho Rushe (Králova řeč, Piráti z Karibiku, Záře) a Johnnyho Flyna (Sils Maria, Song One, Lovesick). Flynn ztvárnil legendárního vědce v jeho mladých letech, Rush se postavy ujal pro období, kdy Einsteinova kariéra dosáhla vrcholu. Rushe a Flynna doplní Emily Watson, Michael McElhatton, Seth Gabel, Samantha Colley, Richard Topol, Vincent Kartheiser a další.


Seriál je produkován Ronem Howardem a Brianem Grazerem z Imagine Television, ve spolupráci s Fox 21 Television Studios, OddLot Entertainment a EUE/Sokolow. Série je založena na kritiky vychvalované knize Waltera Isaacsona “Einstein: jeho život a vesmír”, kterou adaptoval spisovatel Noah Pink. Vysílání proběhne v roce 2017 na stanici National Geographic ve 171 zemích a 45 jazycích.

Seriál Génius bude v deseti epizodách mapovat, jak vynalézavý, vzdorovitý patentový úředník, který měl problémy získat místo učitele nebo dokončit doktorát, odhalil tajemství atomu a vesmíru. Každá epizoda prozkoumá Einsteinovy mimořádné vědecké úspěchy, spolu s jeho nestálými, vášnivými a spletitými osobními vztahy. První díl bude režírovat Ron Howard z Imagine. Jde o jeho debut v oblasti předem skriptovaného dramatu určeného pro hlavní vysílací čas.

Výkonnými producenty GÉNIA jsou Brian Grazer, Ron Howard a Francie Calfo z Imagine a vedlejší produkci bude mít Anna Culp. Z OddLot Entertainment bude mít produkci Gigi Pritzker a Rachel Shane. Dalšími producenty budou Sam Sokolow a Jeff Cooney z EUE/Sokolow. Producentem bude rovněž Pink, spolu s showrunnerem Kenem Billerem. National Geographic zastupuje Carolyn G. Bernstein jako výkonný vice president a hlava globální výroby a vývoje skriptovaných pořadů.



Placený dokumentární kanál National Geographic Channel:

National Geographic Channel vysílá ve všech klíčových platformách (UPC, freeSAT, Digi TV, O2, Orange Slovakia, Skylink, FLIX TV, T-Home a Magio TV) i ve většině regionálních platformách na českém a slovenském trhu, na satelitech Astra 3B na orbitální pozici 23.5 stupňů východně, Eutelsat 16A na pozici 16.0 stupňů východně, Thor 5/10-02 na pozici 1.0/0.8 stupňů západně, Amos 3 na pozici 4.0 stupňů západně a na satelitu Atlantic Bird 1 TXP na pozici 12.5 stupňů západně.

Oficiální stránka National Geographic Channel: www.natgeotv.com/cz.

Sledujte nás na sociálních sítích: Facebook, Twitter a Instagram


Úplné měsíční programové přehledy a tipy National Geographic Channel i kanálu v HD rozlišení (National Geographic Channel HD) si můžete také stáhnout na www.channels.cz v sekci TV programy a na satCentrum v sekci TV program.


Petr Souček, PR Channels, fotografie - Geoffrey Rush jako starší Albert Einstein, jsou majetkem National Geographic Channel




 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/24096/national-geographic-nataci-v-praze-serial-venovany-albertu-einsteinovi-genius/