Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 07:05:34   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - DVB-T | Články
 

Barrandov – nová značka na anténe

  Autor: Towercom , e-mail: info@towercom.sk Přidané: 29.12.2016


Zmena programovej ponuky Voľnej telky dostupnej cez bežnú anténu od 1. januára 2017 súvisí s rozhodnutím Skupiny Barrandov oficiálne vstúpiť na slovenský televízny trh. Barrandov FAMILY bude prvou TV stanicou z jej portfólia, ktorú budú môcť slovenskí diváci už od januára sledovať na anténe.


Televízna skupina Barrandov sa rozhodla pre oficiálny vstup na slovenský televízny trh. Barrandov FAMILY je novou stanicou, ktorá sa 1. januára 2017 objaví v ponuke Voľnej telky, voľne dostupnej v celoplošnom terestriálnom vysielaní. Barrandov FAMILY je rodinným kanálom, ktorého obsah je tvorený vlastnou tvorbou Skupiny Barrandov doplnený akvizičnou tvorbou viacerých významných dodávateľov medzi inými FremantleMedia alebo NBC Universal.


„V televíznej Skupine Barrandov sme získali silného partnera, ktorý vidí jasnú budúcnosť v bezplatnom terestriálnom vysielaní dostupnom pre takmer každú slovenskú domácnosť. Veríme, že slovenskí diváci ocenia tento obľúbený formát a že si čoskoro budú môcť vychutnávať sledovanie ďalších TV staníc z portfólia Skupiny Barrandov,“ skonštatoval Zsolt Nagy, technický riaditeľ Towercom, a.s., prevádzkovateľ terestriálneho vysielania na Slovensku.

Barrandov FAMILY bude vysielať v 2. celoplošnom multiplexe s pokrytím 95% slovenských domácností v norme DVB-T a v kompresnom štandarde MPEG-2.

Ďalšou zmenou v DVB-T, ktorá nastane k 1.1.2017 je ukončenie voľného vysielania staníc TV Markíza, Doma a Dajto z rozhodnutia vysielateľa týchto staníc.

Digitálne terestriálne vysielanie (DVB-T) je jediná voľne prístupná platforma na Slovensku, ktorá poskytuje divákom príjem obľúbených televíznych staníc úplne zadarmo. Popularita tejto platformy je vysoká, pričom televízny signál prostredníctvom DVB-T v roku 2016 prijíma vo svojej domácnosti 31% populácie SR vo veku 15– 79 rokov (zdroj: Prieskum GfK, marec 2016).

„Pre nezanedbateľný počet domácností predstavuje DVB-T resp. anténa často jediný spôsob príjmu. Je to pre nás veľký záväzok, ktorý sa budeme snažiť napĺňať nielen v roku 2017, ale aj v ďalších rokoch s vysielateľmi podporujúcimi myšlienku voľne dostupnej televíznej zábavy,“ dodal na záver Zsolt Nagy.


O spoločnosti Towercom, www.towercom.sk

Towercom, a.s. je obchodná spoločnosť poskytujúca služby spojené s prevádzkovaním siete rozhlasových a televíznych vysielačov a prevádzačov, terestriálneho digitálneho vysielania v systéme DVB-T ako aj digitálneho satelitného vysielania a distribúcie modulácie. K zákazníkom Towercom, a.s. patria vysielatelia najvýznamnejších slovenských a českých televíznych a rozhlasových staníc, prevádzkovatelia EKS sietí, významní poskytovatelia EKS služieb, štátne inštitúcie a mnoho ďalších osôb.Towercom, a.s. zabezpečuje pre koncových užívateľov (divákov) prístup k vysielaniu programových služieb slovenských vysielateľov, ktorý o poskytovanie takejto služby spoločnosť požiadali prostredníctvom technického prostriedku na zabezpečenie príjmu prostredníctvom prístupovej karty pod názvom Voľná telka.Towercom ,a.s. je rovnako prevádzkovateľom retransmisie pod obchodnou značkou Plustelka.

Spoločnosť Towercom, a.s. patrí do skupiny Macquarie Infrastructure Funds, ktorá patrí medzi významné svetové infraštruktúrne fondy.


Michal Šuran, Marketing Manager, 29. 12. 2016




  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
10.12.2016 • Úterní noční výluka TV vysílání z vysílače Praha/Žižkov
10.11.2016 • Průzkum Digimonitor: V Česku je stále nejpopulárnější příjem televizního vysílání zdarma, terestricky šířené vysílání využívá 58 % českých domácností
08.11.2016 • Ponuku na anténe rozširuje JOJ HD - ďalšia stanica vo vysokom rozlíšení v Plustelke
27.10.2016 • SENZI opäť dostupné v DVB-T. Rozširovanie programovej ponuky Plustelky
06.10.2016 • Užite si október s Viasatom a Plustelkou a ušetrite!
29.09.2016 • Rozširovanie pokrytia 1. multiplexu - Voľná telka teraz ešte bližšie k divákom

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist